Új hozzászólás Aktív témák
-
mixyboy
tag
Még nincs meg az összes pénz, de úgy néz ki a Pana SA-XR50 helyett marad egy Yamaha RV-X650. Kb egy árban van, és azt mondtátok, hogy jobb egy analóg, mint egy digitális. Köszi mindent, ha meglesz (még min. 1-2 hónap) majd felélesztem
-
bored
tag
Építkezőknek:
Bővebben: link -
brummer
tag
Igazat adok azoknak, akik szerint legjobb a marantz.
B. -
hz hefti
tag
nem kellett sokaig gyozkodni
hamar lemondott a pio -rol
na mind1 sztm jol valasztottal -
mixyboy
tag
-
sirály12
őstag
Hát nem is toom. Digitális erősítő? Hát én már hallottam iet, és nem győzött meg. Én per pillanat most csinálom meg a héten a saját erőlködőmet, de digitálisat nem csinálnék. Nem tartom egy jó dolognak. Sem a hangzása, sem a többi tulajdonsága miatt. Szerintem maradj az analógnál. Szvsz sokkal jobb.
-
hz hefti
tag
sziasztok, bocs h most vagyok, de most ertem ide
itt az erolkodom: Bővebben: link
es ez 15 kilo es hatalmas, a klipsch hangfalaim stereoban vannak rajta. meg nincs pezem tobb hangfalra. jaigen... mien falaid vannak?
[Szerkesztve] -
mixyboy
tag
Üdv!
Köszi szépen! Ez nagyon jó válasz volt. Most vágom, és hogy egy kicsit torz a jel, hmm, lehet, hogy akkor ebből mégis egy Yamaha lesz, ezen még gondolkodok, de tudtok még jó erősítőt (valami hatcsatornást), kb. ilyen áron, azaz olyan 100-120 körül? Yamaha-t majd megnézem MediaM@rktban, de mondjatok még pár jó nevet, típust! Kösz! -
DDL
őstag
Ez rendben van én is ezt mondom. Csakhogy itt nem 1 db 600W-os erősítővel van dolgunk, hanem 6x100W-ossal. Ennek meg minimum +-39V-os táp kell a kapcsolóelemeken eső nyitófesz miatt. A kimenő fesz meg +-35V. Ebből meg nem jön össze a 95%-os hatásfok.
És azt se feledjük, hogy ebben a cuccban még van 1-2 egyéb dolog is.
Üdv: DDL -
RuGooo
csendes tag
hali
Van egy pdf -em egydigitáli erősítő IC-jéröl, ha érdekel megnézhetedBővebben: link -
RuGooo
csendes tag
Hali
Először : A digitális erősítőket azért alkalmazzák mert nagyon jó a hatásfoka. Az analóg erősítőé 30-40-66% -os lehet , még egy digitális
erősítőé akár 95-97% -os is lehet. Ez azt jelenti hogy egy 1000W -os analóg erősítőnek kell 1400-1600W-os tápegység, még a digitális
erősítőnek MAXIMUM kell 1050W.
Másodszor : Ahogy írták már egy analóg erősítőhöt marhanagy trafó + pufferkondi kell ( csatornánként 10.000uF) .A trafó rohadtnehéz és
mérete is igen nagy. A digitáli erősítő egy az egyben 230V-ról meg ,mert a táp az előerősítő és a végfok is kapcsolóüzemű , tehét nem kell
nagy trafó+pufferkondi.Ezért van hogy olyan kicsi (Az egyik cég hirdetése : ''Nálunk a 12kW (12000watt) csak 12 kiló, és az egész erősítő
magassága 2 inch=5cm )
Harmadszor : A digitális erősítő hatásfoka miatt nem kell rá hatalmas hűtöbora ( hisz 1000W-ból csak 50W-ot fűt el még egy analóg
400-600W-ot).
A digitális erősítőket inkább nagyobb teljesítményeknél szokták alkalmazni, és a DVD lejátszókba (amibe benne van az erősítő),mert ott
eleve a jel is digitális.
Bár a digitális erősítő hangzása egy kicsit torz de több ezer wattnál ez nem számít. ÉN a helyedben egy normális 5.1 vagy 7.1 es erősítőt
venné. -
RuGooo
csendes tag
Hali
Először : A digitális erősítőket azért alkalmazzák mert nagyon jó a hatásfoka. Az analóg erősítőé 30-40-66% -os lehet , még egy digitális erősítőé akár 95-97% -os is lehet. Ez azt jelenti hogy egy 1000W -os analóg erősítőnek kell 1400-1600W-os tápegység, még a digitális erősítőnek MAXIMUM kell 1050W.
Másodszor : Ahogy írták már egy analóg erősítőhöt marhanagy trafó + pufferkondi kell ( csatornánként 10.000uF) .A trafó rohadtnehéz és mérete is igen nagy. A digitáli erősítő egy az egyben 230V-ról meg ,mert a táp az előerősítő és a végfok is kapcsolóüzemű , tehét nem kell nagy trafó+pufferkondi.Ezért van hogy olyan kicsi (Az egyik cég hirdetése : ''Nálunk a 12kW (12000watt) csak 12 kiló, és az egész erősítő magassága 2 inch=5cm )
Harmadszor : A digitális erősítő hatásfoka miatt nem kell rá hatalmas hűtöbora ( hisz 1000W-ból csak 50W-ot fűt el még egy analóg 400-600W-ot).
A digitális erősítőket inkább nagyobb teljesítményeknél szokták alkalmazni, és a DVD lejátszókba (amibe benne van az erősítő),mert ott eleve a jel is digitális.
Bár a digitális erősítő hangzása egy kicsit torz de több ezer wattnál ez nem számít. ÉN a helyedben egy normális 5.1 vagy 7.1 es erősítőt venné. -
Alby_GT
csendes tag
hello mindenki
Pana korrekt dvd-ket csinál, de szerintem hagyd a Pana erősítőt,
csak mert digitális nem lesz jobb valami (főleg a zenében).
Az slim erősítő vékonyitás meg a médiamarktos madaraknak való,
akik a plazmaTV mellé vesznek 60 pénzért házimozit
szigorúan ami megy a TV színéhez mert akkor dizájnos.
az hogy fejlődik a technika nem azt jelenti hogy kisebb helyre kell benyomni
(az inkább a lebutítás) itt a Pana esetében azért nem erről van szó.
De pár éve jön a Panasonic is a ultra vékony cuccaival, kérdem miben fáj az nekem ha rendesen megcsinálják és kétszer olyan magas a cucc, el fog férni a lakásbanPegig régebben csunáltak ők nagyon pofi cuccokat.
Ha házimozizni akarsz vagy csak a számítógéphez kell,
akkor vegyél egy Yamaha erősítőt, pl 450_75eFt v. 640_100eFt,
bitang jó dinamikus hangjuk van ezért az árért és szolgáltatásban is bőven jók.
Stereot sem kell figyelmen kívül hagyni, egy igazi hifi cucc sokkal szebb teret is ad mint egy olcsó ötpontegy ugyan abból a pénzből (már csak a költségek eloszlása miatt is jobb minőséget kapsz)
Ha zenét akarsz hallgatni akkor másról kell beszélni. -
DDL
őstag
Ez igaz (részben). De egy 600W-os össz kimenőteljesítményű erősítő táplálása már nem akkora mint egy 100W-osé. Ha kapcsolós a táp akkor ventillátor kell, de ezt audió cuccban nem célszerű a zaja miatt, Vagy nagy borda a kapcsoló elemnek. Gondolj a PC tápjára ami csak 200-300W-os. Na most ebben az erősítőben ennek a bő két-háromszorosát kellene produkálni lényegesen jobb minőségben...
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Mielőtt leszólnál én azt írtam, h. alacsonyabb! a fogyasztása. És ezen szerintem nincs mit vitatkozni.
Na jó akkor leírom miért is eszik kevesebbet:
Analóg erősítő sinus jellel dolgozik aminek az előállításához sokkal nagyobb mennyiségű energia szükséges, és mivel rosszabb hatásfokkal dolgozik a felesleges energia hővé alakul, amit ugye el kell vezetni> hűtőborda (venti), és ez súlytöbbletett jelent. A digitális erősítő pedig 8, v. 16 bites jellel dolgozik, amihez elegendő sokkal kevesebb energia is, és ezt a digitális jelet a végfokon egy tekercs alakítja vissza analóggá ami megy a hangfalakhoz. Namármost ha a digitális erősítő jobb hatásfokkal működik, akkor nyilván kevesebb energia is elég> kevesebb hőt termel> nem kell 5 kilós hűtőborda ami foglalja a sok helyet> jóval kisebb házba is bele lehet építeni.
Ez az én elgondolásom, de ha nincs igazam úgyis hamar tudomásomra adod.
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
Akkor én is a figyelmedbe ajánlom azt a cikket. És a Panasonic adatlapját. 88kHz-es sávszéleség? Hm? Azonban a tápellátásról nem szól a cikk. Én meg azt hiányolom. Olyan nincs, hogy kifele jön a cuccból a 600W, de nem megy bele csak kevesebb. Ha csak a cikkben emlegetett 90%-os hatásfokot vesszük figyelembe (és értelmezzük az egész rendszerre) akkor is 670W-nak bele kell menni vhol a cuccba. De ezt ilyen kis súllyal nem lehet megoldani.
Fizika: a végfokpanelbe a 100W/6Ohm kimenethez 100% hatásfok mellett be kell nyomni +/-Ut=1.4142*ngyök(P*R)=1.4142*ngyök(100*6)=34.64V tápfeszt és +/-It=1.4142*ngyök(P/R)=1.4142*ngyök(100/6)=5.77A tápáramot. Ja és persze csatornánként. Tehát a tápnak összesen +/-34.64V feszt és +/-6*5.77A azaz 34.62A csúcsáramot kell(ene) produkálnia! Mindezt persze stabilan. És feltételezve, hogy 100%-os a végfok hatásfoka. A valóság sokkal rosszabb, mert a 90% is csak elméleti. 2kW-os végfoknál már összejöhet, de 100W-nál jó ha összejön a 85%. Na ez az amit nem lehet megcsinálni ekkora súllyal és hűtéssel.
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
És ha szabad kérdeznem mi a jó francból táplálkozik? Kapcsolós tápból? Hol a hűtőfelülete a kapcsolóelemnek? Ne adj isten ventillátor? Vagy mégsem kapcsolóüzemű a táp? Akkor hol a minimum 850W-os trafó? Na és a kb.2x 50.000uF (min.!) elkó? Ja és vicc a 230-as csatlakozója is.
Az analógot is fel lehet tekerni csutkára, mert minimális a torzítása és a ekkor a hatásfoka sem olyan rossz.
Szóval 4kg-ből nem jön össze egy 600W összteljesítményű erősítő. Mindegy, hogy digitális, vagy analóg.
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
attól függ mire gondolsz. Sztereoban mindkettő nagyon jól szól, igazából a kábelek és a hangfal minősége dönti el már a harcot, a két erősítő egyaránt szépen szól. A teljesítménye nagyobb persze, meg többféle kódolási eljárást ismer. Én azt mondom, hogy bármelyik jó választás, sztereo-ra is, de házimozira is. Persze kell mellé két jó hangfal. Én most cserélem a napokban a wharfedal s900 at (öreg darab már) b&w 603ra.
-
mixyboy
tag
tudsz linket is?
van vmi magyar honlapja? Mert németen elsőre nem találtam ilyet sem Reciever, sem Amplifier menüben.
És ez digitális, met igazából ezt szeretném kipróbálni, mondjátok, hogy ez nem rossz, csak nem olyan jó, mint az analóg.
Csövest semmiképp nem veszek - ahhoz még az én ösztöndíjam kevés. -
hz hefti
tag
vegyel yamahat
egy rx-v 650 -est 7.1, beallito mikrofon nagy teljesitmeny
nekem 640-es van kb ilyen aron -
A PC-kben meg digitális tápegység van, mi?
-
mixyboy
tag
Senki nem hallott még ilyen erősítőt? Nem hiszem el!!
[Szerkesztve] -
mixyboy
tag
Itt van még egy link! Nézzétek meg!
Bővebben: link -
mixyboy
tag
Digitális az erősítő, itt a működési elve:
Bővebben: link
Valaki még? Vélemény?
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
De ezek digitális erősítők, a táp áramát egy gyors kapcsoló segítségével (300-400kHz) egyből a fangfalra köti. Ha találok linket, akkor majd beszúrom.
Különben én is ilyent akartam venni, csak valahogy túl picinek tünt. (4kg-ból még a táp sem jönne ki). Aztán lett helyette Pana SA-HE200.
-
Grunya
aktív tag
Mi az a ''Digitális'' erősítő? Ezek a most kapható házi-mozi erősítők már mind azok, ugye?
-
mixyboy
tag
UP!
Senkinek nincs még valami hasonló! Fontos lenne! -
mixyboy
tag
Üdv srácok!
Szal úgy néz ki, hamarosan összejönne a pénz egy digitális erősítőre. Kinéztem egy Panasonic erősítőt (SA-XR50), és véleményeket szeretnék hallani, nem csak ezzel a típussal kapcsolatban, hanem összességében a digitális erősítőkkel kapcsolatban. Adok pár linket:
Bővebben: link aztán itt szórakoztató elektronika --> rádióerősítő. Két kép van, rövid leírással.
Bővebben: link ( itt valahogy keressetek rá, mert nálam épp nem megy az oldal) valahol az AV erősítők adatlapjainál lesz.
Várom a véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest