- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Mielőtt leszólnál én azt írtam, h. alacsonyabb! a fogyasztása. És ezen szerintem nincs mit vitatkozni.
Na jó akkor leírom miért is eszik kevesebbet:
Analóg erősítő sinus jellel dolgozik aminek az előállításához sokkal nagyobb mennyiségű energia szükséges, és mivel rosszabb hatásfokkal dolgozik a felesleges energia hővé alakul, amit ugye el kell vezetni> hűtőborda (venti), és ez súlytöbbletett jelent. A digitális erősítő pedig 8, v. 16 bites jellel dolgozik, amihez elegendő sokkal kevesebb energia is, és ezt a digitális jelet a végfokon egy tekercs alakítja vissza analóggá ami megy a hangfalakhoz. Namármost ha a digitális erősítő jobb hatásfokkal működik, akkor nyilván kevesebb energia is elég> kevesebb hőt termel> nem kell 5 kilós hűtőborda ami foglalja a sok helyet> jóval kisebb házba is bele lehet építeni.
Ez az én elgondolásom, de ha nincs igazam úgyis hamar tudomásomra adod.
[Szerkesztve] -
mixyboy
tag
Digitális az erősítő, itt a működési elve:
Bővebben: link
Valaki még? Vélemény?
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
De ezek digitális erősítők, a táp áramát egy gyors kapcsoló segítségével (300-400kHz) egyből a fangfalra köti. Ha találok linket, akkor majd beszúrom.
Különben én is ilyent akartam venni, csak valahogy túl picinek tünt. (4kg-ból még a táp sem jönne ki). Aztán lett helyette Pana SA-HE200.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest