Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Az pedig, hogy az e-személyi, illetve a talán egyszer egy messzi-messzi galaxisban megvalósuló DÁP-os aláírás miért csak magánszemélyként használható, egy elég érdekes kérdés. Tisztán jogi.
A kézzel firkált aláírásunk is egységes, nem a cég nevét írjuk oda, sőt, nem is kell olvashatónak lennie. (Bár az elműt 30 évben találkoztam ezzel kapcsolatban egészen hátborzongató gyakorlattal, sőt, oktatási anyaggal is.) Ami jelenleg összeköti a magánszemély aláírását az általa képviselt szervezettel, az valamilyen hatósági nyilvántartás. Cégek esetén ez ugye a cégjegyzék, ahol ráadásul még aláírásminta is van.
Semmi akadálya nincs annak, sőt, teljesen észszerű lenne, hogy az én e-személyis/DÁP-os aláírásomat maga a rendszer akár automatikusan is összekösse az általam képviselt szervezetekkel. Ez jelenleg még működik is a cégkapu/AVDH párossal, de hivatalosan ugye már nem sokáig.Ebből persze valakiknek jelentős extra bevételük fog származni (származik már most is, európai szinten), de az egész csak jelentősen bonyolítja az egész helyzetet.
Hasonló kérdés, hogy az aláírások miért nem használhatóak titkosításra. Én ezt lassan huszonöt éve kérdezgetem minden, az utamba kerülő illetékestől, és mindig azt a választ kapom, hogy "mert a jogszabály nem engedi meg."
Biztonsági kockázatot jelentene? Ja, azt nem...Csak éppen bevételkiesést a tanúsítványkezelő cégeknél. Bár nagyot talán nem, mert én még hivatalos tanúsítvánnyal titkosított állományt nem láttam.
MaCS
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest