Hirdetés

Aktív témák

• dkess

őstag

Ez a távközlési szektor érdekes dolog. Mind a vezetékes és mind a mobil infrastuktúra tekintetében a "világ tetején ülünk" (vastagon top10 mindkettőben - főleg vezetékes terén szerintem jövőre meglehet akár a világ top5 is simán). Árban a vezetékes jó (nézd meg a Digi -s számládon mennyit fizetsz a gigabit -es net -ért) - mobil fronton viszont eddig "megkérték az árát". Persze cserében a lefedettség terén meg a generációváltások ütemezése is olyan volt. Munkámból kifolyólag eléggé bejárom az ország sok szegletét illetve külföldön is előfordulok szépen. Van némi összehasonlítási alapom. Egyébként van ahol más országokban fordított az árazás aránya - pl. a vezetékes jóval drágább és a mobil olcsóbb és akár úgy, hogy f@shalmaz mindkettő technikailag ...

Amennyiben a vezetékes és mobil árakat összeteszem (együtt számoljuk), akkor e tekintetben sem állunk rosszul finoman fogalmazva. Ezt úgy, hogy a mögötte levő infrastruktúra meg világ top színvonalú mind a kettőben. Igen, mobil fronton árakat tekintve van hova fejlődni és támogatom egy új szolgáltató piacra lépését is, de azért valljuk meg távközlésben pont nem állunk úgy, hogy "palotaforradalmat" kellene csinálni ... Persze én sem vagyok "minden jónak elrontója" ... :)

@trec12

Igen, ezt fel sem akartam hozni, hogy mennyit üldögéltek a kiosztott frekvenciákon. Más meg fejlesztgetett azért. Most ez alapján kinek van igaza. Persze, ha cirkuszolni kell, akkor OK. Most akkor kinek hinnél nmhh -ként? Aki odatette magát vagy aki csak a balhét nyomja neked?

Ez szándékosan sarkítottam ki ennyire, hogy így is lehet nézni. Igen, van másik olvasata is a dolgoknak, de ne menjünk el teljesen abba az irányba, hogy "szegény ártatlan bárányka Digi - Őt mindenki csak bánccsa" ... :) Persze én is drukkolok - hajrá, meg minden, de szívesen látnék további fejlődést is a balhék helyett/mellett (tudom valamennyire kellenének azok a frekvenciák is, de majd megalkudnak, ha komolyan gondolják) ...

Aktív témák