Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62011 üzenetére
Én elkezdenék gondolkodni saját vásárlásán. Csak akkor nem, ha nagyon alap igények vannak csupán és nincs "nagy" sebesség elvárás wifin, mert az elég gyenge, kábelen rendben lesz.
-
SPEA
aktív tag
válasz gyulazsolti #62011 üzenetére
mindenképp saját és valami olyat ami hardware-es NAT-ot tud. Mint pl. Archer C7
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62014 üzenetére
Nem fogja tudni. Sebességben legalábbis nem. De ha úgy nézzük, nem is kell olyan eszközöket wifire tenni, amelyek nagy adatforgalmat bonyolítanak nagy sebességgel. Netezni bőven jó lesz az a wifi, meg a telefonoknak, tableteknek...
A NAT-ot minden router tudja, ő a hardveresen támogatott NAT-ról beszélt. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy tudja kezelni (NAT-olni) a rajta átmenő gigabites sávszélességet.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62016 üzenetére
Most ne ezzel foglalkozz, semmi jelentősége.
Az a lényeg, hogy neked mire kell a net, milyen eszközök, milyen sebesség? -
SPEA
aktív tag
válasz gyulazsolti #62016 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam ahogy azt Soma01 is jelezte
Ám azért annyi jelentősége van, hogy egy egyszerűbb router letérdel az 500-as 1000-es nettől.
Gondolom a NAS-ra sem a tescóból kerülnek fel a TV-re szánt dolgok...
Hozzám nemrég hozta a Digi az optikát, a Huawei eszközön 2, azaz kettő darab lan port van. 1db 1000-es és 1db 100-as -
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62018 üzenetére
Nagy valószínűséggel nem lesz rajta 4 db LAN, csak 1-2 db. Szóval úgy néz ki, kelleni fog egy router vagy egy switch.
De még mindig nem írtad le mi menne wifin és mi kábelen. A TV és a NAS ne legyen wifin azaz azok amik között nagy adatforgalom lehetséges. A használat az ok, azt jó, hogy írtad. Maga a szolgáltató eszköze megfelel erre a célra, csak a portok száma lesz kevés. Te döntesz melyiket veszed switch vagy touter. Egy switch elég olcsó, ~4.000 ft körül már kapható. Én első körben kipróbálnám a szolgáltatói eszközt + egy switch. Ha nem elég a wifi sebesség és frekvencia, akkor váltanék és vennék egy új routert.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62021 üzenetére
Bocs, tényleg írtad a legelsőben. Így jó lesz, jól van elosztva.
Mostanában nem ilyen ONT-ket adnak, hanem olyanokat, amin 2 LAN port van csak. Abból is csak az egyik gigabites. Ez van most. Én speciál nem sajnálom. Nekem elég, ha a szolgáltató eszköze adja a netet (tv, telefon) és kész. A többit majd én intézem.
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62024 üzenetére
Elhelyezésre amennyire lehet figyeljetek a wifi miatt. (nem túl combos) Nehogy valami sarokba, a szekrény alá/mögé/aljára akarják tenni a telepítők. (egyik ismerősömnél a beépített szekrény legaljára tették, a sarokba, egyből a bejárati ajtó mellé, ergo a lakás legsarkába, eldugva) A lefedendő területet nézve, kb. középre érdemes elhelyezni, bútorok, falak által legkevésbé takarva/árnyékolva.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz gyulazsolti #62026 üzenetére
Szerintem meg lehet. Csak amennyire lehet, a terepet elő kell készíteni nekik, hogy viszonylag gyorsan haladhassanak és akkor biztosan könnyen elvállalják. Elpakolni, szabaddá tenni a kábel tervezett nyomvonalát.
-
mpo
veterán
válasz gyulazsolti #62028 üzenetére
Amiket használsz, ahhoz én routert vennék.
Itt olvasd el az összefoglalót és utána kérdezz:
[link]Ide is benézhetsz:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Multibit
nagyúr
válasz gyulazsolti #62030 üzenetére
Olcsóbb mindig van Bele kell vágni, majd kiderül, hogy beválik-e!
-
aldebaran
őstag
Nekem panelben Asus Rt-n18u van és nincs gondom vele.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
mpo
veterán
Vásárlás után néztem be a "Milyen routert?" topikba.
Nekem a nem ajánlott TP-Link C2 AC750 van.
Ennek ellenére mindenem jól működik, amit lehet UTP-n használok, a mobilok, tablet 2,4 GHz-en (mert nem tudnak 5 GHz-et), a tv 5 GHz-en, a laptop UTP-re került, a PC és egy másik tv switchen keresztül UTP-n.
A tv ( 5 GHz) a PC-ről Serviio-val kapja a 4K tartalmat és gond nélkül megy.Több mint tíz 2,4 GHz-es WIFI-t látok.
UI.: Belenéztem egy ASUS router használati utasításába és ilyennek kellene lennie a TP-Linknél is, de ott semmitmondó leírás van.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mcfly82
tag
Árat emelnek a hűség lejártával? Ezek szerint semmit nem ért az új EHT....
„(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.”
-
SPEA
aktív tag
válasz gyulazsolti #62028 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
Mondd le a UPC-t, olcsóbbat fognak ajánlani. Ezek már csak ilyenek. DIGI is. Egyébként mintha már nem is lehetne drágábbat adni, hűségidő lejárta után sem.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz gyulazsolti #80485 üzenetére
Vagy Huawei vagy ZTE, nagyobb eséllyel 2 LAN portal amiből az egyik gigás, a másik vagy ugyanolyan vagy 100 Mbps-t tud. Ha meg nem ilyet adnak, akkor 4 LAN-osat, de ebből is van amin mind a négy gigás, és olyan is, amin csak a négyből egy.
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
válasz gyulazsolti #80485 üzenetére
Nincs fix eszköz. Jellemzően egy zte vagy huawei márkájú gw-t kapsz, 1 vagy több gigabites porttal.
-
őstag
válasz gyulazsolti #80488 üzenetére
HA tudja a gigabitet, akkor kérd bridge módba már a bekötést a szerelőtől, akkor csak mint média konverter lesz, és a te eszközöd intéz mindent.
-
4Grider
nagyúr
válasz gyulazsolti #80488 üzenetére
Konkrétan milyen típusú routered van?
-
CirrMee
addikt
válasz gyulazsolti #80491 üzenetére
Csak telefonos ügyfélszolgálat fogja, magad nem (sima juzer profiljából elérhetetlen). Illetve ha a helyszínen kéred meg a szerelőt, akkor amint végzett, maga intézi el, bár ő is csak telefonon keresztül fogja kérni - viszont amint ellépett, már eleve így használhatod.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
válasz gyulazsolti #80690 üzenetére
Mert ki van választva a csomag (Digi Nekem). Az pedig értelemszerűen csak három szolgáltatás együttes igénybevételét jelenti. Az árak is így érvényesek.
-
canniball
nagyúr
válasz gyulazsolti #80690 üzenetére
Nem klikkoltad be az "AKCIÓK"-nál valamelyik lehetőséget ("Új - DIGI NEKEM 1 év hűség FTTH E-számlával" vagy "Új - DIGI NEKEM 1 év hűség FTTH E-számla nélkül")?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz gyulazsolti #80693 üzenetére
Azt ne válaszd ki, mivel ahogy a kolléga is írta az a Digi Nekem akcióra vonatkozik ami mindhárom szolgáltatás megrendelését jelenti. Akkor is ha csak az internet megrendelésétől indultál. Kicsit hülyén van megcsinálva az oldal, én is belefutottam ebbe.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest