- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lao ce
aktív tag
tolem mindig valami bonyolultat olvasol.
- canvas-t nem tudom magyarul, de vaszon (festo) ha leforditod szo szerint.
- a nyolc az pixelben van. amolyan magic number, izles szerint.
- ez a kod iszonyu, ezert nehez erteni kicsit.
a TextWidth amire mi utazunk, es ez egy canvashoz kapcsolodik, tok mindegy hogy melyiket hasznaljuk. tobb canvas is van eppen hasznalatban, a stringgridnek es a formnak biztosan ott csucsulnek a canvasai.
ha csak ugy siman benyogi az ember hogy canvast ide vazze, akkor a form canvasat erti a delphi. de, ha with...do is van, akko' eloszor megprobalja, hogy ami a with-be van irva annak van-e canvasa ha igen akkor azt hasznalja. aki irta ezt a programreszletet nyilvanvaloan nem volt tisztaban ezzel.
namarmost.
Canvas.Font := Font
ez a sor hulyeseg. vedd ki a fenebe. megprobaltam leirni hogy miert hulyeseg, de inkabb 'gondolkozz rajta', mert 15 sor volt a magyarazat es en magam sem ertettem a vegen amit irtam...
tudod mit? atirtam neked, mert igy legalabb ertheto mi tortenik, ne mar 6 soron muljon.
// vegigmegy ket ciklussal a cellakon oszloponkent, kiolvassa a cella
// szovegenek szelesseget (TextWidth), eltarolja a legnagyobb erteket
// vegul beallitja az oszlopot a legnagyobb szelessegre
for j := 0 to StringGrid1.ColCount -1 do begin
...maxSzeles := 0;
...for i := 0 to StringGrid1.RowCount -1 do begin
......aktSzeles := StringGrid1.Canvas.TextWidth(StringGrid1.Cells[j, i]) + 8;
......if aktSzeles > MaxSzeles then maxSzeles := aktSzeles;
...end;
...if maxSzeles > 0 then StringGrid1.ColWidths[j] := maxSzeles;
end;
lefogadom hogy igy mar teljesen vilagos mirol van szo. sot, talan a tanarok is elboldogulnak vele
Új hozzászólás Aktív témák
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest