Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
SATA-hiányra is van olcsó megoldás:
5port: JMB858 -tel, vagy 4 port ASM1164 -gyel... -
fatpingvin
addikt
mikor fognak leszokni vajon a marketingesek arról hogy a procit SoC módban hajtó alaplapokra is ráerőszakoljanak valami chipset nevet?
ugyanitt: ez a deszka nekem nagyjából AZ ideális darab lenne x86 fronton. mindent tud ami kell és gyakorlatilag semmi felesleges cucmó nincs rajta. OCuLink-PCIe riser mondjuk kell mellé de whatever. a satát kicsit hiányolom de igazából egy ilyen lap körül legyen olyan környezet ahonnan tud netbootolni -
Dr. Akula
félisten
Valóban van ahol a Dsub még mindig fontosabb, de ezt már korábban elismertem (#14). Én jellemzően tulajdonság alapján keresek cuccokat, nem gyártó szerint, és a Google fossa a modernebb, HDMI-s találatokat, nem gondoltam volna hogy pont a nagyok nem követik a trendet, de hát ez van. Viszont ennél a gépnél továbbra is tartom hogy nem sok értelme van, méretei alapján rackbe biztos nem kerül, önálló gépként pedig hamarabb találnak hozzá egy displayportos monitort - na olyan csati meg nincs rajta, inkább azt kellett volna. Nem tudom pontosan mire szánták a cuccost, gyanítom ez lenne a Do It Yourself Server hardware, featuring flexible and reliable products, azaz otthoni, "kisvállalati" szerver, ami elketyeg a sarokban, csak minőségibb anyagokból, mintha holmi gémer cuccokból kellene összerakni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Sanchez638 #11 üzenetére
Igen, az a múzeumi felhasználás. Már a rack monitoroknál is alap a HDMI. Dsub max legacynak van mellette (és nem helyette). Nagyon gáz helyekre is max vesznek 2000-ért egy HDMI-Dsub kábelt. Egyszerűen nem szempont már a port megléte. Ellenben kiválóan alkalmas foglalni a helyet értékesebb portok elől.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Sanchez638 #9 üzenetére
Még egy MFM vagy VESA csati is elfért volna mellé, csak hogy mégtöbb felesleges dolgot támogasson... Ma már mindenhol túlhaladták a Dsubot, se monitorhoz, se projektorhoz nem kell. Már úgy kell túrni a múzeumban valamit amihez egyáltalán jó lehet. Rá lehet rakni a deszkára, csak minek?
-
Dr. Akula
félisten
Azt azért úgy nem vágom, hogy így a 21. században mi értelme a Dsubnak a DP helyett. A megcélzott közönség a múzeumok?
-
jeni
félisten
Van ilyenre igény?
Erre több mindent kell majd költeni.
4 slotbak se lenne értelme. Elég lett volna 2 is. Mindjárt lett volna helye más chipset-nek melyek lemaradtak erről a lapról . -
tserrof77
őstag
válasz
Sanchez638 #3 üzenetére
+L.Edit
A kialakítás + méret miatt ugye nem is fér el.
Nekem a HDMI függőleges ráépítése nem tetszik, picit jobb elrendezéssel mehetett volna fekve, úgy stabilabb, kevésbé sérülékeny lenne...
-
-
ttt
senior tag
Egy baja van; a sata hiánya, a másik meg lesz: az ára- feltehetőleg. (Amúgy nagyon bejövős.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest