- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claudius
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az asztali gépemben van két HDD az egyik kihúzható mobil rackban, a másik beépített. A fix HDD-n win xp van a mobil rackba lévő 40GB-os és teljesen üres még nem volt rajta semmi.
A mobil rackban lévőre szeretnék debiant telepíteni, hogyan járjak el, hogy a telepítés után a gép bekapcsolásakor tudjam kiválasztani, melyik rendszert szeretném használni. Mi a legjobb megoldás ilyen esetben. Azért szeretnék tanácsot kérni, mert a linuxos forumokon régebben valahol olvastam, hogy a mobil rackbsn lévő HDD telepítésekor nagy figyelemmel kell eljárni.
Köszönöm -
Claudius
tag
Segítséget szeretnék kérni, telepítettem a debiant, elindítom megjelenik a grafikus felület beírom a felhasználói nevet, jelszót és ezután nem történik semmi nem jelenik meg az asztal. Ha átmegyek karakteres felületre az működik, hogyan lehet életre kelteni a grafikus felületet, ATI Radeon 9600-as videokártyám van 19' Samsung 940 BF LCD monitorom van.
Mit tegyek? -
Claudius
tag
válasz Claudius #2000 üzenetére
startx-re a következőt írja:
Xauth:creating new authority fila /root/.serverauth.3062
Xauth:creating new authority fila /root/.Xauthority
x:warning, process set to priority-1 instead of requested priority 0
Fatal servererror:
Serveris alreadyactive for display 0
If this serveris no longerruning, remove/tmp/.X0-lock and start again
Xlib: connection to '':0.0'' refused by server
Xlib: Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key giving up
Xinit: unable to connect to X server
Xinit: No such process (errno 3): server error
Egyébként grafikusba ugyan odáig jutok el bejelentkezek és azután már nem jelenik mig a grafikus kép tiszta szürke a monitor a nyillat tudom mozgatni az egérrel, hát egyenlőre ennyi. -
Claudius
tag
A következő kérdésem lenne: debianban látom a wines hálózati meghajtómat és látom a benne lévő doc és xls kiterjesztésű fájlokat megnyitni pedig nem tudom, mert egy két karakter rossz. pl. képek mappa helyett az ékezetes é helyett valami élére állított négyszög jelentkezik, az összes ékezetes mappánál és fájlnál hasonló a jelenség és ezért ezeket megnyitni sem tudom.
Van a gépemen ubuntu 7.04 is és ott a wines hálózat minden előbb felsorolt ékezetes eleme tökéletesen megjelenik és meg is nyitható.
Mit lehetne tenni, hogy ez debian alatt is működjön.
Köszönöm -
Claudius
tag
Mi okozza azt, hogy debian alatt elég sokáig kell várnom míg betöltődik a netről egy oldal.
Win alatt 1-2 másodperc alatt betöltődik, debian alatt kb. fél perc.
ADSL vonalam van, Mi okozhatja ezt a különbséget? Lehet-e ezen javítani?
Köszönöm -
Claudius
tag
válasz _Petya_ #2020 üzenetére
Megpróbáltam nem működik, az egyik wines hda1 ntfs a következő beállításokkal működik tökéletesen fstab-ban: default,nls=utf8,umask=007,gid=46 0 1 az elejét nem írtam ki, a másik wines partició hda5 vfat az általad megadott beállításokkal nem ment. A gépemen van ubuntu az látja a hda5 vfat particiót és működik is ubuntuban megnéztem az fstab beállítását amely akövetkező:
default,utf8,umask=007,gid=46 0 1 ugyan ezt beírtam a debianba és ott nem működik
Mi lehet a hiba?
Köszönöm -
Claudius
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen cd/dvd író progmamot érdemes debian alatt használni. Arra gondolok, hogy pl. win alatt a Nero talán az egyik legjobb, mi a legjobb debian alatt.
Köszönöm -
Claudius
tag
Segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában.
Debian 4.0 etch alatt a pendrive csatlakoztatása után automatikusan felmountolta, leválasztáskor a kötet leválasztása pontra kattintva leszedte a pendrivot.
A múltkor egy pillanatnyi áramszünet után kikapcsolt a gépem és azóta a pendrive-t ha csatlakoztatom felmountolja, de a kötet leválasztásakor a következő hibaüzenetet írja ki The volume was probably mounted manually on the command line
Details: Device to umount is not in /media/.hal-mtab so it is not mounted by HAL
A .hal-mtab eltünt a media könyvtárból én letrehoztam a fájlt újra , de igy sem működik, a hal csomagot is újra telepítettem, de ez sem segített.
Mit tegyek?
Köszönettel -
Claudius
tag
HP 7600-as usb-s nyomtatót használok. Azt szeretném megkérdezni, hogy a HP2400-es usb-s szkenneremet, hogy tudom beüzemelni. Telepítettem synaptic segítségével a hpoj csomagot, de még mindig nem működik. Mit kell tenni, hogy a szkenner és a nyomtató is működjön. Az xsane kiírja, hogy nincs eszköz amit használni tudna.
-
Claudius
tag
Ismét a szkenner miatt kérdeznék. Telepítettem a hpoj-t az etc/sane.d/dll.conf- ba
beírtam a hpoj-t a többi hp típus elé #-et tettem. Elindítottam a ptal-init start-ot azt írja, hogy van egy hp 7700 nyomtatóm és újra konfigurálást ajánl fel. A hp nyomtatóm is usb van és a beüzemelni kívánt hp 2400 szkennerem is usb-s.
Nem lehet mindkét eszköz usb-n, és még azt szeretém kérdezni,hogy az rc.local-ba állítólag be kell írni még a ptal-init start-ot hogy mindig elinduljon.
Most van egy kis zavar nem tudom hogyan tovább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest