- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD FX
- Lenovo IdeaPad notebookok
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
-
escie
őstag
Ha nem tudod, miről folyik a vita, akkor olvasd el a 1321-es hszt. Vladimirnek tanulni kellene egy linux. Ebből vontam le azt a (meglehet, elhamarkodott) következtetést, hogy ő kezdő a linuxban.
Elismerem, meredek mondat volt. De eddig csak annyi válasz jött rá, hogy butaság meg hogy fud. Konkrétum meg hogy a disztribúció kiadójának kötelessége patchelni a kernelt. Amivel az a gond, hogy pont a debian az, ahol nem sok kötelességet lehet számonkérni senkin.
Az, hogy a sarge-t nem fejlesztik, nyilván nem a 2.6-os hibája. Csak mit rakjon fel az, aki hallgat rád, és disztrib kernelt akar felrakni? Rakjon fel 2.4.27-et (mint ami az én ''butaságomból'' leszűrhető? Rakjon fel 2.6.8-at, amiben ismert hálózati bugok vannak? Vagy keressen újabb kernelt, de akkor nem sarge, hanem etch kell neki, aminek a telepítő lemeze sok verzióban rossz? Arról ne is beszéljünk, hogy az etch-ben nincs xserver-xfree86, a telepítő csomag csak egy transitional package xorg-ra és nem teljesen jól működik.
Gyerünk, jöjjenek a konkrétumok, győzzetek meg, hogy milyen jó ez a debian meg a linux kernel mostanában. Tényleg nem flame, érdekel.Debian, meg én...

egyszer, ha használtam.
de, 2.6-ról volt szó. xfree hogy jön ide?
írd csak nyugodtan, amit akarsz, mondtam, nem érdekel.
a 2.6, bugos, nem jó semmire, nem is használja senki, az a baj.
nem lenne egyszerűbb az mondani, hogy hülyeséget állítottam, bocsesz?
jó éjt!
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Tehát akkor egy kezdőnek hogy magyarázod meg, hogy melyik az aktuális ajánlott kernel? A 2.6.17-es sorozatban minimum az ext3 bugos. A 18-as épp rc4-ben van, de van hozzá egy git is. Van 18rc4-mm patch.
Szóval disztribútori feladat: a sarge-t már nem nagyon fejlesztik, elvileg decemberre lesz etch. Szóval akkor a sarge-ban levő kőkori kernelt használja vagy azt, ami az etch-ben van, de az meg testing? Meg 4-es gcc és hasonló dolgok.
Az a legújabb hír az általad beküldött link szerint márciusi. Nem annyira friss. Egy kezdő magától tudni fogja, hogy 2.6.16.27-et kell használnia? És ha stabil kiadást csinálnak a 16-ból, az nem mutatja valahol, hogy mégsincs minden rendben a 2.6-os sorozat?
[Szerkesztve]ki a kezdő!? kinek magyarázok, mit!? azt sem tudom, hogy konkrétan miről folyik a vita. könyörgöm...
ha visszaolvasol, azt mondtam, hogy butaság lebugware-ezni a 2.6-ot. _ennyi._
bánomisén, hogy ki-mit használ, most komolyan...
csak megakadt a szemem azon a butaságon(még minidig ilyen eufemisztikusan), amit örökérvényűnek kinyilatkoztattál.
az, hogy a sarge-ot nem fejlesztik, az nem a 2.6-os kernelt minősíti, ne hülyéskedj már. olvass vissza, hogy mit írtam, és hogy min flegmázol velem. kicsit vicces, hogy milyen javaslatokat tulajdonítottál nekem...
''Az a legújabb hír az általad beküldött link szerint márciusi.''
ha elovasod a fennmaradó 97%-át a cikknek, akkor rájössz, hogy márciusban bejelentették, mára jutott odáig a dolog, hogy ki is adták.
gratulálok, tudatos hírfogyasztó, nesze neked...
a hír friss, te vagy felszínes.
elnézést az offért. -
escie
őstag
mióta nincs külön fejlesztői, és stabil ág, azóta a disztribútoroknak a feladata a kernel ''stabilra patch-elése''.
nem igaz, hogy nem hallottál róla, akkora flame-war volt/van/lesz ebből, hogy ihaj...
bár a legújabb hír(mai), hogy kiragadták a 2.6.16-ot, és hosszútávon karbantartják.
hír, itt: [link] -
escie
őstag
ezt én is butaságnak tartom,
mivel
vanilla kernelt nem használunk 2.6-ból, a disztribútor patch-eli, és azt kell használni.
de p1-esre valóban érdemes megpróbálni a 2.4-es szériát, ha valami nagyon nem megy 2.6-tal. ugyanúgy karbantartott, csak már nem fejlesztik.
jól beleokoskodtam. -
escie
őstag
chmod +x file.neve
futási jogot kell adni neki.
ha, van, akkor nincs ötletem...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
talán chailoaderrel, ahogy a win-t...
csak tipp. semmi garancia, de talán elindulhatsz ezen a vonalon. -
escie
őstag
gpc

köszi!
beírtam a pascal compilernek a ''pc'' helyett a ''gpc''-t és tadamm. működik.
egyenlőre elégedett vagyok de majd még biztos merül fel kérdésem.
mégegyszer köszi! -
escie
őstag
-
escie
őstag
-
escie
őstag
-
escie
őstag
-
escie
őstag
tudna segíteni valaki?
a gond az, hogy programozgatnom kéne pascalban, de eddig nem nagyon jön össze...
ilyen IDE-s környezetben szeretnék dolgozni és használgatni a régi, jólbevált unitokat is.
eddig a rhide-dal és az xwpe-vel próbálkoztam nem túl sok sikerrel.
a freepascal csomagok fent vannak egyébként.
a kérdés: mit/hogy állítsak be ezekben programozói környezetekben, hogy úgy menjen(vagy legalábbis hasonlóan egyszerűen) minden mint a dos-os turbopascal IDE-vel? -
escie
őstag
Üdv!
Látom, erre most aktívabbak az emberek. Lenne egy nem debian specifikus kérdésem:
Hogyan lehet olyan file-rendszert formázni linux alatt, amit olvas a Win is? 10 G HDD-ről lenne szó és amilyen programok adottak hozzá, az a :
mkfs.vfat, mkfs.msdos, mkdosfs
de amikor kiadom akármelyikkel a parancsot, asszem azt írja ki, hogy túl nagy a partíció??? (vmi: too large...)
Mit kellene másként csinálnom?
p.s.: mkfs.vfat /dev/hdd1lehet nem erre van szükséged, de van például ext2-plugin a totalcommanderhez...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Fotók, videók mobillal
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Június 18-án érkezik a Hell Let Loose: Vietnam PC-re és konzolokra
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Lenovo Thinkpad L580,15.6",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Crosshair VIII Extreme Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest