- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
bambano #1992 üzenetére
Szerintem is ez tűnik a leglogikusabbnak.
parancssorba: ''apt-get install x11'' (asszem, nincs időm megnézni) vagy ''aptitude'' és ott lesz valahol.
Na korábbi témára visszatérve, a hálózat el kell hogy legyen az én gépem nélkül is mert most csináljuk teljes gőzerővel a jövő héten leadandó vizsgamunkánkat, és ha nincs DHCP szerver a hálózatban akkor a windows gépek lehalnak, és igen szorgosan másolgatjuk egymás gépeire a vizsgamunkáinkat mint biztonsági mentés... szerintem most én is hanyagolni fogom a linuxot egy ideig mert nekem is vizsgamunka minden időmet leköti. -
Necc
addikt
igen 1 IP címmel osztom a netet 2 hálókarin keresztül. a 2 hálózat hídba van kötve, a netet pedig megosztottam (net kapcsolata nincs hídban, erre tulajdonságok -> speciális -> internetkapcsolat megosztása). ICS-nek és az ALG szolgáltatlásoknak futnia kell.
#1981: 2x 192.168.0.1
na jó tudom hogy linuxnál nem lehet ilyet (vagyis nem tudok róla) de nem lehetne megoldani 1 IP címmel valahogy? ha 2 ip címet használok akkor ha windowsra váltok akkor állandóan állítgatni kell az átjárót a kliens gép(ek)en -
Necc
addikt
-
Necc
addikt
ah, a windóz már túlságosan megfertőzte ártatlan kis lelkemet
szimla átjáró kell csak, továbbá ugyanez a gép osztaná mindkét hálózat felé a netet is a már említett BT-n keresztül ami USB-n kapcsolódik a géphez. Amikor bedugom akkor kiírja szokásos rizsáját hogy talált valamit (mint pen-drive -nál is) de használni ezt már nem tudom.
Kösz a hozzászólást
u.i.: grafikus felület nincs, az az ''amatőröknek'' való -
Necc
addikt
Üdv.
Végre beszereztem a Debian 4 hivatalos (stable) kiadását 3 DVD-n, de a változatosság kedvéért ez sehajlandó kezelni a RAID0-ás rendszert. Ez azegyik problémám. A másik az hogy mivel rég használtam linuxot, rájöttem hogy egy csomó mindent sikeresen elfelejtettem így kérnék egy kis gyors talpalót
1) /etc/init.d könyvtárban melyik paranccsal is kell újraindítani/leállítani/elindítani a szolgáltatásokat?
2) hogyan tudnék hálózati hidat létrehozni? Shorewall telepítve de még nincs konfigurálva, van eth0, eth1, eth2 ebből eth1 van gyorsan beállítva hogy a fontosabb hálózati rész működjön, eth1 és eth2-t kellene valahogy átjáróként megoldani, eth0 lényegtelen (firewire)
Samba-t még úgy ahogy de sikerült fejből beállítanom
3) hogyan tudnék bluetooth-on keresztül modemként használni a telefonom? (Nokia 6288, (E)GPRS kapcsolat)
válaszokat köszönöm -
Necc
addikt
válasz
bambano #1910 üzenetére
aha és 3-4K-val szedjek le 500-600 megát meg a telepítő alapból kenni vágni fogja a bluetooth modememet proxistulmeg mindenestül, hát azért a 3.1-es sarge linuxot nem ilyennek ismertem meg
Szóval nálam feltétlenül a suliból kell letöltenem 3DVD-t (annyit találtam unstable-ként csak nem írták oda hogy az mi is akarna lenni szóval 3.1 vagy 4.0) és ha most leszedem a bétát akkor hét múlva szedhetek újra le 9 gigát... inkább megvárom a stable release-t és utána.
Viszont ehez a szoftveres/hardveres raid-nek neked adok igazat habár nagyon furcsálnám ha tényleg szoftveres lenne, van RAID vezérlőnek külön bios-a meg minden csiribúja, és a processzort se ''fogyasztja'' annyira mint kellene. -
Necc
addikt
válasz
bambano #1907 üzenetére
Érdekes, én pont fordítottját hallottam hogy hardvereset csinál és hogy az egyik legjobbak közé tartozik, de mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy megnéztem a debian.org -ot és ott a 4-es verzió ''unstable''-ként szerepel, mennyire biztonságos ennek használata? (no és amíg letöltök újból 9 gigát...
)
-
Necc
addikt
Üdv.
Szeretném a Debian 3.1r1 linuxot felrakni RAID-es rendszeremre csak az a baj, hogy a partíciók helyett a fizikai lemezeket látja a telepítő. Valami megoldást tudtok mondani? Promise FastTrack 378 RAID0 2x160GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest