Hirdetés
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Új termékkel és áremeléssel reagál a memóriahiányra a Raspberry Pi
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Powerbank topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egér probléma
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
üzenetére
Nem feltétlen, ezzel próbálkoztam, de nem igazán működött, valszeg ez inkább backporthoz jó, de nekem újabb gcc kellene az alap verziónál amit utána olvasva környezeti változókkal lehet beállítani, de hogy hogyan arról sajnos nem szólt a fáma.
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Debian alatt tudja vki, hogy kell a default-tól eltérő gcc-vel forráskódot forgatni? Addig eljutottam, hogy konkrét esetben Debian Stretch alatt szeretnék a def a gcc-6 helyett gcc-7-est használni, mx repóban meg is találtam hozzá, ami nem bántja a defaultot, de elérhető a gcc-7 ha sikerül környezeti változókat úgy beparaméterezni a fordítandó programhoz, hogy azt használja, nos ebben kérnék segítéseget, eddig csak CentOs alatt használtam nem def fordítót, de ott nagyon egyszerű, mert ott van hozzá a devtoolset bash.
Köszönettel; Fenyő -
Fenyő
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Ahogy előttem már írták alt+f2 -> gksudo gedit /etc/fstab (Lmde alatt gedit van, de hogy Debian alá milyen deafult text editort telepítettél azt csak te tudod), vagy terminálból nano-val, de előtte derítsd ki a swap partíciód adataid pl gparteddel vagy terminálból lsblk -f paranccsal.
-
Fenyő
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Pont fordítva írtuk, xfce a lájtosabb,a Mate pedig a max ami ajánlott a célgépre, de ha már Mate akkor LMDE2 Mate javallottabb, ha már a ők (Mint) fejlesztik, kezdőnek amúgy is jobban kézre fog állni, de pl Debianon az xfce-t is eltart egy darabig bekonfigolni (ill a 4.10-es van benne alapból, a 4.12-esbe sok hasznos újítás van, de azt is fel lehet rá hegeszteni), alapból elég fapad tud lenni a pőre Debian xfce...
-
Fenyő
őstag
Ill lehet sysvinit-tel is telepíteni systemd helyett vagy le is lehet cserélni, ill némely Debian 8 alapú disztró (pl antiX 15) is inkább megmaradt a sysvinitnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyre több tényező hajtja felfelé az árakat, és hol van még a vége?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, ez lesz az, esetemben CC="gcc-7" és a CXX="g++-7" sorokat kellett hozzáadni a fordítás konfigfáljához és így már el is kezdett forogni, remélem jó is lesz