Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

FreeBSD szimpibb nekem, mint a GNU/Linux csak évekkel ezelőtt, mikor játszottam vele nem volt csak nagyon régi flash player, 3D-t támogató ATI vagy NV driver, ALSA sem, így Skypeolni se tudtam. Azóta ezek úgy tudom, megoldódtak, de vannak fenntartásaim a desktopos felhasználás tekintetében, mert a Linuxnál is kevesebben használják így meg még kevésbé támogatott egy csomó minden. De sok-sok-sok szempontból sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszik! A ports/packages csomagkezelés olyan supa, mint a portage és az apt egyben. Nagyon jól dokumentált, a FreeBSD handbook profi és kidolgozott. Szerelem volt első látásra csak az igényeim desktop felhasználás terén kicsit mások voltak.

a debianos apt az egy pont a linuxokban, ami szerintem überelhetetlen. a ports kb azon a szinten áll, mint nagyon sok évvel ezelőtt a dpkg. egyébként is a helyben fordítgatós műsor szerintem a szabad szoftver eszme megcsúfolása, de mindegy, ebből nem feltétlenül akarok vitát nyitni.

A freebsd legnagyobb előnye, hogy egy nagyon zárt kör az, aki belefirkálhat. Nem tesznek bele minden szemetet csak azért, mert az egyik cégen éppen van kalap, a másikon nincs:P

Új hozzászólás Aktív témák