- Hobby elektronika
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Flashrider86 #6895 üzenetére
Ez szomorú. Valószínűleg a lapod és a RAM-ok nem kedvelik különösebben egymást, vagy tényleg kifogtál egy reménytelenül antituning kitet. Esetleg, ha van rá lehetőséged, kipróbálhatnád másik lapban, mert ennél azért jobban szoktak menni a Dominatorok...
-
válasz
Flashrider86 #6893 üzenetére
Igen, csak nézd meg, hogy a RAM milyen beállításokkal tudja az 1100MHz körüli frekit. A többit ráérsz később belőni.
Tehát 5-5-5-18, minden más időzítés legyen AUTO, NB-nek adj 1.34V-t, RAM-oknak 2,5V-t, és próba. -
válasz
Flashrider86 #6891 üzenetére
Ok. Akkor most próbáld alacsonyabb FSB-n, magasabb RAM-szorzóval elérni az 1100MHz körüli RAM frekvenciát! Tehát mondjuk állíts be 350MHz-es FSB-t, és használd a 3,33-as szorzót, így 1155MHz-en fognak járni, 5-5-5-18-ban. Így már csak az MCH és a RAM feszek játszanak szerepet. A többit majd később utána lehet igazítani.
-
válasz
Flashrider86 #6889 üzenetére
VDIMM-en emelj, először 2.3V-n, majd ha úgy sem, akkor 2.4V-n próbáld! Mivel a moduljaid alapfesze 2.2V ez még csak 0.2V-s emelés.
-
válasz
Flashrider86 #6887 üzenetére
Akkor jó.
BIOS-ban a System Memory Multiplier-t állítsd magasabbra! A következő arány a 4:5-ös FSB-DRAM Freq arány lesz, ez a Giga lapok BIOS-ában a 2.5-ös szorzót jelenti (467*2,5=1167MHz). Ekkor a RAM-jaid 1167MHz-en fognak járni. Ezt először 5-5-5-18-on próbáld meg, adj nekik kezdésnek 2.1V-t. Ha nem megy, emeld az NB (MCH) feszültségét egy osztásnyit és/vagy a VDIMM-t 2.2V-re! A BIOS-ban beállított 2.1V egyébként nem valós feszérték, ebből még lejön a terhelés alatt jelentkező VDIMM drop is, AIDA-val csekkolhatod OS alól, hogy mennyit kapnak meg a beállított BIOS-értékekből idle és load.
-
válasz
Flashrider86 #6885 üzenetére
Néztem, néztem, csak nem láttam.
Amint írtam, lehet, hogy menni fog, csak nem 24/7-es beállításokon. Az tehát rendben van, hogy a teszt néhány perce alatt meg tudták hűteni 2.7 - 2.9V-n, de ezt nem fogod tudni otthoni körülmények között kivitelezni, főleg nem huzamosabb ideig. Tartósan 2.45V körül lehet adni legfeljebb a tuningmoduloknak, amelyek alapfesze gyárilag 2.2V (az 1.8V-s moduloknak nem adható ennyi, természetesen, mert megmurdelnek).A moduljaid egyébként jó darabok, be lehet próbálkozni 1150MHz körüli frekivel 5-5-5-18-ban.
Írod, hogy a BIOS-ban beállított késleltetési értékek megváltoznak, mire betölt az OS. Ez érdekes, mert a képeken azt látom, hogy a többi, BIOS-ban beállított érték (FSB, szorzó, feszültség) megmarad OS alatt is. BIOS-ban tehát by Manual-ra van állítva? Mennyi feszt kapnak?
-
Flashrider86
tag
válasz
Flashrider86 #6884 üzenetére
Oh hh basszus csak a linket nem írtam be
Itt a teszt róla ! Corsair Dominator DDR2 teszt
-
válasz
Flashrider86 #6882 üzenetére
Mindent.
A RAM-jaid így 935MHz-en futnak 5-7-7-24-es időzítésen. Alapvetően ne hagy az időzítéseket AUTO-n BIOS-ban, mert akkor ilyen feleslegesen lazára hagyja őket.
A 467MHz-es FSB-hez, az 1:1 utáni szorzóval, ami a 4:5-ös arányt jelenti, 1168MHz-en tudnád járatni a RAM-jaidat, de ezt nem biztos, hogy bírják 24/7-es VDIMM-mel. Így két lehetőség közül választhatsz. Az egyik, hogy az FSB-hez ragaszkodsz, és hagyod 935MHz-en a RAM-jaidat, de lecsökkented az időzítéseket, amennyire csak tudod. Az 5-5-5-15 a kiindulás, ennél alacsonyabb késleltetésben célszerű gondolkodni. A másik opció, hogy mondjuk 430MHz-es FSB-ben gondolkozol, és 4:5-ös FSB/DRAM arányban. Így a procid ugyan csak 3225MHz-en jár majd, de a RAM-jaid 1075MHz-en, amihez 5-5-5-18-at célszerű belőni. Javasolt mindkét opciót (magasabb FSB és CPU freki, alacsonyabb RAM freki és késleltetés vs alacsonyabb FSB és CPU freki, magasabb RAM freki) kitesztelni, és azt használni, amelyből az általad használt programok többet profitálnak teljesítmény szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged