- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
Aktív témák
-
heihachi
addikt
Ha most arra gondolsz, hogy nagyon alul mér, akkor szerintem nem. Nekem kb ugyan ilyenek a hőmérsékletek a nagy melegben.
Korábban tök szar volt a házon belüli légáramlás, az +10 fok procinak, +10 fok belső hőmérséklet. Kissé átalakítottam, most hűvösebb..
Szerintem ezek az értékek amiket mértél teljesen normálisak.
1800+ XP-ről váltottam, és először nekem is furcsa volt, hogy ilyen hideg :C -
DcsabaS
senior tag
A legkülönfélébb hibák léphetnek fel.
Van, hogy a szenzor csak pár fokot csal valamerre, de lehet akár néhány tucat fokos félremérés is. (Így üzemképtelenné is válhat egy alaplap(!), ugyanis akkora hőmérsékletet is észlelhet, amely mellett automatikusan kikapcsolja a tápfeszt, és a CMOS BIOS kisütése sem segít akkor, ha a default érték az hogy vegye figyelembe a CPU hőmérsékletét.)
Amúgy az alaplap (rendszer, avagy ház) hőmérsékletét is jól kell mérni, mert általában ehhez, mint hidegponthoz van mérve a CPU hőmérséklete, így ha ezzel gond van, akkor a CPU hőmérsékletének mérésével is.
Még olyan is előfordulhat (bár ASUS-nál nem valószínű), hogy a 2-féle hőmérséklet felcserélődik.
Hőmérő híján, és feltételezve, hogy a hűtőborda és a CPU között jó a termikus kapcsolat, 42-45 fokos hőmérsékletet már kellemetlen a kezünknek (''erősen lázas beteg''), az 50 fok körüli hőmérsékletet pedig már nem is bírjuk huzamosan elviselni. Ennek alapján az egészen durva tévedéseket ki tudjuk szűrni.
Megjegyzés:
Ha a CPU és a hűtőborda között rossz a termikus kapcsolat (pl. egy beszorult kvarc szemcse miatt!), akkor a borda hűvösnek mutatkozik, mikösben a CPU valójában igen forró lesz.
Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest