Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Inteles Sparkle videokártyák jönnek, ezúttal munkához
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huroq
senior tag
válasz
CoolBoy323 #2848 üzenetére
Nálam ez a 0 fokos dolog akkor jelentkezett amikor az alaplapon be volt állítva az autó tuning
Ahogy kikapcsoltam újra mutatta a core hőmérsékleteket. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #2846 üzenetére
Végül is a CPU hőmérsékletet látod, a BIOS is az szerint szabályozza a ventit. A magok "hőnézegetése" legyen a legnagyobb gondod.
Ha meg nagyon zavar akkor ki kell próbálni egy másik alaplapban is, és egyből kiderül. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #2844 üzenetére
Falapra gondoltam!
Akkor az mégsem "normális".
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #2842 üzenetére
Core Temp Ez biztos, hogy jó. (az előzőt nem is értem nálam az is jó)
Érdekes...szerintem is hardveres gond lesz akkor. Jó lenne másik lapban is megnézni. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolMan #2841 üzenetére
igen, úgy néz ki
kicseréltem, de nem javult a helyzet, kellett neki még egy ki-be húzás a konnektorból, és faca minden azt hiszem
HW monitor se látja, a Speedfan se, a core temp meg vírusos, le se szedem!
BIOSt is állítgattam, de semmi, nem tudom mi lehet a baj, nem szoftveres lesz, mert másik vinyón, szűz rendszeren lévő AIDA sem látja...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #2840 üzenetére
Mégis csak le volt merülve az elem? [link]
Másik progival is nézted? HW Monitor vagy a core temp.
-
CoolBoy323
nagyúr
sziasztok!
ide is írok, hátha...
a gondom, h az AMD Phenom II X4 965 procim magjainak hőmérsékletét tegnap még láttam egyenként, ma nem, 0-át mutat az AIDA64...
és azt is írja, h behatolás történt a burkolatba
csak egy alaplapi elemet cseréltem, mert le volt merülve, és emiatt a proci fullon pörgött non-stop, de most már faca szerencsére
-
válasz
Majy000 #2837 üzenetére
Ha a tesztek és a játékok alatt egyébként stabil, és nem produkál hibajelenségeket, akkor "csak" annyi a gond, hogy az említett érték (Distance to TjMAx) rosszul kerül rögzítésre a CPU-ban, így a szoftverek rosszul olvassák ki. Ha a DTS lenne rossz, és tévesen mérné a hőmérsékletet (105 foknak mérné a 85-öt mondjuk)akkor egy-egy ilyen csúcsnál le kellene kapcsolnia a procinak. A harmadik eshetőség, hogy valóban ilyen meleg a proci, csak akkor lehetne igaz, ha annak valamely egysége hibás, esetleg zárlatos lenne, de akkor a gép nem működne stabilan játékok és stressztesztek alatt, így ez nem valószínű. Összefoglalva: a procid rosszul adja meg a Distance to TjMax értéket, ezért a monitorozó szoftverek téves adatokat jeleznek, a CPU ettől függetlenül működőképes, stabil és használható.
-
szmiagor
tag
ewerest az jó
-
válasz
Majy000 #2829 üzenetére
A TjMax valójában 100 fok, de ebben az esetben is 99, illetve 100 fokosak a magok, ami azt jelenti, hogy már el kellett volna kezdenie throttling-olni a procinak. Mennyi a VCore? Érdemes lenne megnézned vmi stressz programmal, hogy mennyire megy fel a hőmérséklet, és vissza veszi-e a feszt/teljesítményt a CPU, illetve 100 fok környékén lekapcsol-e. Ha lekapcsol, akkor a procid valóban ekkora hőmérsékleten üzemel (vagy a DTS hibás, és úgy érzékeli, hogy ekkora hőmérsékleten üzemel). Ha nem kapcsol le, hanem elszalad teszem azt 110-115 fokig (ami nyilván nem valós), akkor valszeg a CPU-nak csak azzal a regiszterével lehet gond, amiben a TjMax-tól való "távolságot" rögzíti. Ez utóbbi esetben nyugodtan használhatod tovább, csak tudd, hogy a hőmérséklet kijelzése nem valós. Egyébként inkább erre az utóbbi eshetőségre tenném a voksom.
-
válasz
Majy000 #2826 üzenetére
Nincs a CPU-dban hőmérő, csak egy hőszenzor (DTS), ami azt méri, hogy a proci mikor éri el a TjMax-ot, és akkor lekapcsol. A CPU-ból ki lehet olvasni, hogy mennyire van az aktuális Tj a Max-tól, és ha az adott szoftver ismeri az adott CPU TjMax értékét, akkor meg tudja mondani, hogy hány fokos a proci nagyjából. Azért csak nagyjából, mert a DTS szenzor nem a hőmérséklet mérésére lett tervezve, ezért csak 90 fok környékén mér pontosan. CoreTemp mennyit mér, és milyen TjMax-szal?
-
Majy000
csendes tag
-
válasz
Majy000 #2822 üzenetére
A mérés hibás lehet, mivel az E8500-nak 100 fok a TjMax értéke, ami azt jelenti, hogy 95 foknál visszaveszi a feszt és a szorzót (ezáltal a teljesítményt), hogy megvédje a CPU-t. Ha tovább melegszik a proci, és eléri a 100 fokot, akkor lekapcsol. Az, hogy alapállapotban 40-50-55 fokos az mindegy, mivel a DTS 50 fok környékén simán
csakcsal ennyit. -
Majy000
csendes tag
Sziasztok
Van egy E8500-as intel dual core procim (már vagy 5-6 éves), eddig nem igazán néztem és problám sem volt vele de most a napokba hogy ilyen nagy meleg volt ránéztem a proci hőmérsékletre és hát játék közbe 100-105 fokot ír ami rohadtul sok, és alap állapotban (azaz ha nem csinálok semmit) is 55-60 körül van.
Kipucoltam a hűtőt (ami nem nagyon volt poros) és nem változott a dolog.
Játék közbe nem érzek semmilyen hibát vagy lassulást, de igen csak zavar a dolog, és a 100 fokot nem órák alatt éri el hanem a játék beinditása után 2 perccel (ha kilépek 2 perc alatt visszahűl 55 fokra). Többféle programmal is mértem és mind ugyanazt mutatja. Mostmár kipróbáltam azt is hogy leszedtem az oldalát és egy szoba ventilátort irányítottam rá de így is ugyanazok az eredmények.Nem tudom mit kéne tennem, várom az ötleteiteket.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
S4jt0s
csendes tag
Teljesen rendben van most netezés alatt 45fokos és nem a leghűvösebb most az idő. A ház oldalát nyárára le szoktam venni így is hűvösebb 1-2 fokkal ,a hűtő pedig vadiúj arctic cooler freezer 7 lp.
Azt elfelejtettem írni hogy a táp is teljesen új FSP Hexa 400w. A fesz. leadása pedig tökéletes. -
S4jt0s
csendes tag
Hello!
Tegnap felraktam az msi afterburner-t a hwinfo társaságában így játék közben is látom a hőfokokat (azelőtt kisablakban ,tálcán néztem everestel). Teljesen rendben voltak máig. Ahogy elindítottam ma a Crysis 2-t egy driver okozta kékhalál után a töltés közben a cpu-ra 205 fokot írt. Mondanom sem kell szívinfarktus ,restart. Egy hőcsöves arctic cooler támasztja a core2duo e4600ason. Sohasem volt húzva teljesen rendben működik most is és azelőtt is. Terhelés alatt nyáron 59 fok fölé nem ment sosem. Azóta nem merek semmilyen játékot elindítani ,szóval az lenne a kérdésem hogy ez a program hibája vagy tényleg kapott egy hihetetlen mennyiségű dózist? Tesztet nem futtattam mert nincs 6-12órám. -
kogyo66
csendes tag
Itt is felteszem a kérdésem hátha.
Érdeklődni szeretnék hogy ezek az értékek igy normálisak? hogy lehetséges hogy 21 fok a CPU, miközben 41fokosak a magok és a hömérséklet a szobába 25-26 fok. Komolyan már nem tudom miben higgyek Tjmaxot 100-ra raktam (ami lehet 90)
Cpu: Q6600 9*333.
Vcore: 1,306
Cooler Master Elite 335 Ház + Hyper TX3 cpu coolerÖsszes hőmérséklet IDLE.
A másik hogy oké az Intel szerint 90Fok a Tjmax viszont rengeteg helyen olvasom azt hogy 95-100 fok.
-
Ice&Lime
veterán
"Amikor alacsonyabb volt a hőmérséklete, a CPU-terhelés is alacsonyabb volt?": Nem, akkor a hp rendszer volt rajta, ami meg olyan 3-7 között ugrált ráadásul.
"Nem lehet, hogy a leszedett HP-s szoftverek között volt vmi energiagazdálkodással, -menedzsmenttel foglalkozó progi is?": Ez simán meglehet. Azt gondoltam egy friss rendszer csak még jobb lesz, mint az agyonzsúfolt és szemetelt hp. De nem nagyon értem melyik az pontosan abból a sok driverből, ami fent van hp-éknál. Esetleg megnéznéd nekem, hogy melyik az pontosan, itt van a gép driver lapja:[link]
Megköszönöm neked! -
válasz
Ice&Lime #2801 üzenetére
Nem ismerem a procid teljesítményét, de az alapon 1-5%-nyi terhelés nem utal alapvetően semmi hibára, főleg, hogy friss OS van rajta. Össze tudod hasonlítani vmivel? Hasonló CPU-s notik hasonló adataival pl. Én megnéztem, 132 szál fut, 2 GB RAM-ot eszik épp a gép, de CPU-kihasználtság 0%, de ez nyilván nem összehasonlítási alap. Amikor alacsonyabb volt a hőmérséklete, a CPU-terhelés is alacsonyabb volt? Nem lehet, hogy a leszedett HP-s szoftverek között volt vmi energiagazdálkodással, -menedzsmenttel foglalkozó progi is?
-
-
Au-Laci
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Egy Asus m2n-e alaplapban van egy athlon 64 X2 4800+-os processzor, amit egy Ekl Cold Tower hűtővel hűtök. Háznak egy Thermaltake v3 Black dobozt használok.
A problémám a következő:
Terhelés alatt a proci hőmérséklete drasztikusan megemelkedik.
Gyári hűtővel a BIOS szerint 96 fokos. Az EKL hűtővel 80 fokos.
Ha terhelem a processzort akkor annyira felmelegszik, hogy kikapcsolja a gépet, még az EKL hűtővel is csak kicsit később.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi lehet a gond? Talán a proci lehet hibás?
Akinek van ötlete kérem segítsen.
Előre möszönöm annak aki tud segíteni.Üdv.: Aulaci
-
Gyufaaa
veterán
-
Senais
aktív tag
válasz
Gyufaaa #2803 üzenetére
Nem vettem hozzá hűtőt, az alaphűtő van, amit közvetlen a cpu fölé kell csavarni.
Nem frissítettem még BIOS-t, őszintén megmondom, hogy félek tőle, mert sokat olvastam, hogy mások teljesen elrontották az alaplapjukat, és szervízbe kellett küldeni.
A Gigabyte DualBIOS-a se nyújt 100%-os védelmet... -
Senais
aktív tag
Sziasztok!
Kb. egy hete vettem egy gépet, az alábbi konfigurációval:
Cpu: Amd FX-4100 @3.6Ghz
Vga: Sapphire HD7750 1Gb
Motherboard: Gigabyte GA-970A-DS3
Ram: Kingmax 4Gb @1333Mhz
Táp: Chieftech CTG400
Ház: Sharkoon Vaya (alsótápos)Az első pár napban beállítottam Biosban, hogy jelezzen a gép, ha 60 fok fölé melegszik a cpu, az első napokban nem jelzett, hozzáteszem hogy elég hűvös, esős idők voltak akkor, viszont az utóbbi egy-két napban elég sokat sípol játék közben, és a Speedfan nevű programmal meg is néztem, és játék közben tényleg eléri a 60 fokot a cpu, alapjáraton pedig olyan 45-50 fok között van.
Tehát akkor affelől szeretnék érdeklődni, hogy mennyire optimális ez a hőmérséklet ennek az amd processzornak, egyáltalán normális-e ez a hőmérséklet. Kikapcsol magától a gép ha eléri azt a hőmérsékletet, amivel már leégne?Nagyon aggódom, ugyanis az előző gépem problémája is pont a hőmérséklet volt, ugynis nagyon csúnya módon leégett, én meg valahogy észre se vettem...
Előre is köszönöm a segítséget, üdv:
Senais
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- BestBuy ruhás topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest