Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fagy53

nagyúr

válasz lipi67 #790 üzenetére

Kemény a fejem, és most sem értem! :D
    Én azt írtam, hogy a procit terhelve vizsgáljuk és a képen is ennek az állapotnak kell szerepelnie, ezért a terhelt fesz és nem az üresjárási a mérvadó. Ellenőrizni is csak ezt lehet, mert a CPU-z és az Everest is ez mutatja a terhelés alatt. Kit érdekel az, hogy az illető lapja mennyit droppol és hogy mekkora feszt állít be a BIOS-ban!
    Aki a proci képességeit akarja közkinccsé tenni, megteheti azt a fáradságot, hogy az egzakt eredmények érdekében a terhelés alatti feszültséget állítja be VID-nek vagy a kívánalmaknak megfelelő feszlépcsőket. A CPU tuning lista a CPU-ról kell, hogy szóljon ezért függetleníteni kell a konfig többi elemétől ahogy lehet, így korrekt összehasonlítást lehet tenni a listában megjelent eredmények között, melyek különböző lapokkal és tápokkal készültek.
    Éppen ezért teljesen felesleges olyan követelményeket támasztani a listára felkerülés feltételeként, mintha ez egy tétremenő dolog lenne. Itt nincs pénzjutalom és még rangsor sem. Ha jól emlékszem a kiinduló elv az volt, hogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit, ebben bennefoglaltatik a tuningpotenciál is, de ez nem egy versengés.Megkérdezem ennek okán azt, hogy ezt figyelembevéve minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?
    Hiányzik viszont változatlanul valamilyen információ arról, hogy az adott órajelen az illető proci mire képes. Okos dolog egy linken szerepeltetni a különböző tipusú procikat, ezért érdemes lenne pl egy SuperPI-t belevenni a listába, mert így lehetne látni, hogy az eltérő kategóriák hogyan birkóznak meg a gyakorlati számítási feladatokkal, pl hasonló órajelen.

• ADAM1337

nagyúr

válasz lipi67 #790 üzenetére

és pl az én esetembe amikor nincs drop ? o.O :))
    Am a memóriám és a hűtésem is változott:
    -2gb kingmax 1066
    -cm hyper 212

Új hozzászólás Aktív témák