Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
-
PROHARDVER!
Pár hasznos infó érhető el az összefoglalót megnyitvaˇ
****CS:GO OFF TOPIC****
[PH!] Steam Group | Facebook
Ha szeretnél jönni 10-es mixre,discordon jelezd
|PH CSGO Discord | Discord beállítási útmutató |
Láda Drop útmutató| Major infó
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosmoBacsika
tag
Írok gyorsan egy review-t a V4-ről, míg friss az élmény hátha érdekel valakit. (tldr)
Elöljáróban: Magam is sok rendezvény szervezésében vettem részt, egészen más szemmel nézek minden hasonlót, a háttérdolgok jobban érdekelnek, mint "frontend". Bár nagyon érdekelne az esemény létrejöttének - gazdasági,infrastrukturális, és politikai környezete, sajnos ezekről semmit sem tudok (csak sejtéseim vannak), így ezen tudás hiányában egyszerű nézőként próbáltam értelmezni a látottakat, pedig az előzőek sok dolgot segítenének helyre tenni.
Beharangozás:
Kommunikációsként ez már az elejétől kezdve bántotta kicsit a szememet. A büdzsét tudva(az elköltésekor "szükséges" sarokpontokat viszont nem ismerve) azt hittem, hogy nagyon komoly médiamix készül majd az eseményre. Úgy gondoltam, hogy a rendezvény legitimációját szükséges megszerezni, így egy komoly mainstream kampányra számítottam Ehhez képest - amennyire láttam - nagyon korlátozott volt a promó. Mi persze tudtunk róla, de figyelve a fő csatornákat, nagyon ritkán találkoztam vele. Spotot nem láttam, rádiópromó volt (Rádió1), óriásplakátot nem láttam, print médiáról nem tudok nyilatkozni, azt már jó ideje nem forgatok. Nyilván ha teljes mértékben piaci alapon működik a rendezvény, akkor nagyon komoly célzás kell, ami ismerve a célcsoportot ez értelemszerűen online fog megtörténni (fb, google ad, partnerségek, influencerek stb), viszont most arra számítottam (vagy legalábbis én így csináltam volna), hogy ilyen anyagi lehetőségek mellett a legszélesebb tömegeket megpróbálják majd elérni a szervezők, ezzel is megismertetve ezt az egész kultúrát a jónéppel. És itt jön be a háttérismeret hiánya: A rendezvény bejelentése ha jól emlékszem valamikor december magasságában volt, az időpont március (itt is arra tippelek, hogy "szponzori" igény volt a választások előtti időpont). Simán el tudom képzelni, hogy a szervezési munka lóhalálában zajlott a szoros határidők miatt, így az erős promó hiánya simán visszavezethető erőforráshiányra, arról nem is beszélve, hogy már jó ideje dübörög a kampány, így pl óriásplakáthelyet az időszakra már nem is lehetett vásárolni. De itt csak találgatni tudok, tök jó lenne, ha a szervezési oldalról is megtudnánk ezekről valamit. Persze eleve nincs infóm a kommunikáció fókuszáról. Lehet h a fentiek nem is voltak célok.Ilyen szempontból volt némi problémám a kommunikációval is. Nyilván simán megtaláltam, hogy hol lehet követni az eseményt, de egy kis keresést igényelt. Ez a mezei kívülálló esportszűz user szemszögéből talán problémákba ütközhetett, vagy félreértéseket szülhetett.
Nekem hiányoztak a nagy beharangozó anyagok. A nagy cikkek, ahol ki van belezve minden. Csapatok, játékosok, történetek, beharangozó videók, esélylatolgatások stb. Persze olvastam a hltv promót, de jó lett volna, ha ilyen anyagok elérhetően könnyen fogyasztható formában a laikusok számára is. .Nyilván ez is visszavezethető az általam feltételezett előforráshiányra
Közvetítés:
A magyar részről némileg öngólnak éreztem a TVGO-t, de gondolom "kötelező" volt a szponzor miatt, akinek meg fontos volt, hogy egy viszonylag periférián lévő applikációjára irányítsa a figyelmet, meg a userbase-t. Emiatt csak Kodiékat/Kuliékat sajnáltam, mert bár én is az angolt néztem minden esetben, de szívesen belehallgattam volna az ő közvetítésükbe is, de a plusz macera miatt, erre nem vettem a fáradtságot, és félek mások sem.
Ettől eltekintve szvsz profi volt minden. Zenék, animációk totál rendben voltak, egyedül a reklámokat nem értettem teljesen, szvsz angol streambe, nem lenne szabad magyar reklámot tenni, de itt nem tudom, hogy volt-e ip alapú lokalizáció, és esetleg csak mi láttuk ezeket. (Ide sorolom még DTomi megnyitóját, ami tudom, hogy protokoll, de angolul mondja már banyek).
Ami még rossz volt, az pénteken az offstage stream minősége. Látványosan gyengébb volt mint a main stage-é.
A pénteki csúszást erősnek éreztem, nem tudom mi lehetett az ok (technikai gond, szervezési hiányosság, stb). Vasárnap ült előttünk egy srác a nézőtéren, aki mondta h ott dolgozott, és mesélt windows tanúsítványhibáról, illetve egy rossz monitorról is. Nem tudom mi történhetett, remélem erről is megtudunk majd valamit, korábbi tapasztalataimból kiindulva sok apróság összejátszására tippelek. Ehhez kell a rutin (az meg persze honnan lenne, hiszen nincsenek ilyen rendezvények itthon).
A casterek szerintem hozták a kötelezőt, bár az Anders-Moses duónál néha azt éreztem, hogy rettentően unják a banánt, amit szvsz egy ebből élő profi nem engedhet meg magának. A HenryG-Sadokist kettős lényegesen élvezhetőbb volt.
Külön pacsi az analyst desknél "szereplő" magyar srácnak. Látszott rajta a lámpaláz, néha kereste a szavakat, de szvsz kiválóan megoldotta a feladatot. Szerez még némi rutint, dolgozik az akcentusán és profi lesz.
Egyébként a weboldalra a magyar stáb is felkerülhetett volna. A hazai arcok promózása is fontos lenne, az ő brandjüket is építeni kell.
Országimázs:
Akkor jutott eszembe, hogy erről írni fogok, amikor megláttam a HR praccolós videóját. Az a kilátás, az az elhelyezés akkora ötlet volt, hogy leírhatatlan. A többi csapat elhelyezését nem tudom, de ilyen "apróságokkal" hatalmas hatást lehet elérni, mind a játékosoknál, mind a nézőknél. Ilyenekre szvsz érdemes ráfeküdni.Itt még tök jó lett volna, ha a stream holtidőkben imázsfilmek/drónfelvételek futnak Magyarországról, az éjszakai Budapestről stbstb. Katowicénél volt ilyen nemrég, de annál a látványnál mi sokkal jobbat tudnánk. Az MTÜ biztosan tonna számra tudna adni ilyen anyagokat.
Koordináció:
Ez egy olyan általános érzet, ami számomra majdnem végig jelen volt, értelemszerűen az első napon erősen, az utolsón már csak minimálisan. Főleg az elején sokszor volt hangcsúszás, nem kapcsolt be a stream elején a hang, a casterek egymást nézték, nem szóltak egymáshoz, a színpadra bevonuláskor érződött, hogy nincs tökéletes instrukció, hogy "most indulj, Béla balról be, átvesz, köszönt, hang le, zene be, stbstb". Talán úgy tudnám a legegyszerűbben megfogalmazni, mintha nem lett volna egy központi személy, vagy személyek, akik végigkoordinálnak mindent. Nyilván volt, csak gondolom volt némi technikai gond, némi gyakorlatlanság (mégiscsak az első volt), nem tudom, hogy volt-e idő elpróbálni mindent (gondolom nem). Nem tudom más számára ez mennyire volt zavaró, én ezekre érzékenyebb vagyok, mondhatni együtt érzek a szervezőkkel, de hatalmas pacsi, mert konkrétan érződött, hogy menet közben egyre jobban belejöttek mindenbe. Valszeg sok sok átizzadt óra, végtelen adreanalinlöket, és kevés alvás volt a színfalak mögött. Részemről abszolút "éreztem"Helyszíni élmény:
Nekem hatalmas élmény volt maga az esemény. Csak vasárnap mentem ki, ekkor lett rá idő, de magával ragadott az egész. Jó hangulat, szép helyszín (előzetesen nem értettem a Syma-t, kicsinek éreztem, de abszolút tökéletes választás), király színpad, király hangosítás (a DJ mókus szettje abszolút élvezhető volt, pedig előzetesen nem értettem, hogy mi a francnak egy esport eseményre). Nagy feeling, hogy a játékosok a nép között mozogtak (vagy csak nekem volt szerencsés a Pasha-Snax-Neo hármashoz). A kiállítói tér nagyon tetszett, érdekes helyek, mindent ki lehet próbálni, a kiállítók jó fejek, segítőkészek, pedig azt gondolnám, hogy vasárnap este már rendesen unhatták a banánt.A terület tiszta volt, a segítők szépen sürögtek, szedték a szemetet, csinálták a melót. A Food truck szekció catering címén szvsz hatalmas ötlet. Választék, nem elmebeteg árak, minőség. A fröccsért külön köszönhet, igazán autentikus esport élményt adott fröccsözés közben szurkolni a csapatoknak.
Egyedül a korhatárt sajnáltam. Azt gondoltam, hogy szülői felügyelettel azért kisebbek is látogathatják majd a rendezvényt, így meglepődve olvastam, hogy 14 (szombaton 12) alatt még szülővel sem jöhet be gyerkőc. Gondolom ez valamilyen policy lehetett, de nekem spec apaként a kiállítói térre belépve az első gondolatom az volt, hogy de elhoznám erre a fiamat, és együtt próbálgatnám vele a dolgokat (Comodore 64 Commando-val überkirály). Nyilván az enyém még csak 6 éves, így amúgy sem hoztam volna, de mondjuk 9-10 környékén szeretnék ilyen helyekre elmenni vele (főleg mivel ha 14 lesz már hót ciki leszek,és le fog koptatni, és jobbnak érzem ezeknek az élményeknek a "közös" feldolgozását, hogy ő is a helyére tudja tenni ezeket a fejében). Mindegy, ez csak az én hülyeségem, nem hiányosságként róttam fel.
Látogatószám:
Számomra kicsit csalódás volt az embermennyiség. Nyilván csak vasárnapról tudok beszélni, de én azt hittem, hogy gond lesz a bejutással, mert telt házzal fog pörögni az esemény. Nyilván a kiállítói téren ez jó volt, mert mindenhez könnyedén oda lehetett férni, de én örültem volna annak ha inkább tömegnyomor van. Nyilván a péntek reggeli meccsek nézőszámával felesleges foglalkozni, hiszen mindenki iskolában meg melóban van. Szívesen belemennék egy fejtegetésbe, hogy miért volt "csak" ennyi, vagy esetleg arra is kíváncsi lennék, hogy szervezői szempontból elégedettek-e a számokkal, minden esetre nekem látványosan hiányoztak a felső karéjokról az emberek, főleg úgy, hogy az volt az analyst desk háttere. Nem tudom, hogy ez a promónak köszönhető-e, vagy annak, hogy itthon tényleg ekkora az a community aki tényleg hajlandó elmenni egy versenyre. Nem tudom mennyire releváns az összehasonlítás egy Playit-tel, ami azért egy sokkal mainstreamebb rendezvény (viszont belépős), sokkal erősebben épít a celebhatásra (youtuberek), illetve ott nincs korhatár (bármi hülyeséget írtam, javítson ki vki, aki azt az eseményt jobban ismeri).Olyan kérdésekbe nem mennék vele, hogy miért ez lett a formátum, miért ezek a csapatok, miért ez a lebonyolítás, mert ehhez már tényleg ismerni kellene a hátteret. Nagy királyság lett volna, ha van magyar vonatkozása a döntőnek, de a hangulat szvsz így is frenetikus volt, köszönhetően a VP jelenlétének, akik részéről érezni lehetett az országszimpátiát (meg persze azt, hgoy van köztük aki "ért" ehhez - Pasha). Nagyon drukkoltam a GA-nak, szerintem szépen teljesítette, sajnos a para érezhető volt rajtuk (volt pár szitu amit nyugodt körülmények között biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban oldottak volna meg, de így a rutinos nagycsapatok ellen, akik évente 20-30x alkalommal játszanak mainstage-en, nem sok sansz volt), örülnék ha ez erőt adna nekik a továbbiakra, és folytatnák a melót, mert ebből még lehet valami.
Bár a fentieket utólag végigolvasva egy kicsit negatívnak tűnhet a review, de csak a segítő szándék miatt fostam ennyit a szót, meg amiatt mert együtt érzek a szervezőkkel, és nagyon drukkolok, hogy legyen még sok ilyen rendezvényük.
Szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett az esemény létrehozásában, szervezésében. Nem voltam még ilyen jellegű eventen, hatalmas élmény volt megtapasztalni a virtuális világ ezen IRL lenyomatát, a szervezőknek nincs okuk bármiért a szégyenkezésre, nagyon fasza volt, még sok ilyet!!!!
És:
-
CosmoBacsika
tag
válasz Redneck #69637 üzenetére
A neve adott. Jelenleg júliusig Magyarország a V4 soros elnöke. Komoly büdzsé volt elkülönítve V4 témájú rendezvényekre, eseményekre, stbstb. Valszeg ebbe sikerült belekapaszkodnia a szervezőknek, így lehetett elkölteni a pénzt. Majd a rendezvény után, személyes tapasztalattal bővülve gondolom mindenki ír majd review-t, én is szeretnék, főleg, hogy rendezvényes szemmel van véleményem. A promó kapcsán én csak azt nem értem, hogy mainstream médiában (de még online is) miért volt ilyen gyenge az esemény promója. Ekkora büdzséből erre komolyan költeni kellett volna, bár gondolom kampányidőszakban nehéz lehet bekerülni a felületekre.
-
CosmoBacsika
tag
Nyilván ha lenne igazi potenciál/stb akkor tisztán piaci alapon is történt volna már ehhez hasonló rendezvény, hacsak nem vesszük ide a PLAYIT-et.
Azt látni kell, hogy jelenleg Magyarország a V4 soros elnöke, emiatt számtalan v4 témájú program/esemény/konferencia(egyéb aktivitás kerül megrendezésre, amelyekre - az elnökség miatt - korábban pénzt különítettek el. Ebben nincs semmi különös, minden soros elnök ezt csinálja. A torna kapcsán én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Azaz az esportmilla érkezett az ötlettel, mert tudták, hogy van büdzsé, vagy esetleg a kormánytól érkezett a megkeresés.
Minden esetre felemás érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban. Természetesen örülök annak, hogy lesz egy ilyen, és ott is leszek legalább egy fél napra, másrészt nyilvánvalóan a rendezés időpontja nagyon nem véletlen, ami persze megnézve a támogatás mértékét, teljesen érthető.
-
CosmoBacsika
tag
Azért ekkora büdzsével, ismerve a magyar versenyek előéletét, a szervezők részéről világi balfasznak kell lenni, ha nem ezer szemmel figyelik majd a hazai kvali minden fragjét. Bízom benne, hogy ennél okosabbak. Most dobbanthatnak egy komoly rendezvénnyel. Egy csalóbotrány nagyon rosszat tenne a megítélésnek.
-
CosmoBacsika
tag
Na ez érdekes lesz.
GG -
CosmoBacsika
tag
válasz Ochocinco46 #68828 üzenetére
Ha örömét leli benne, és nem lesz egydimenziós kocka, akkor támogatni fogom. Ja meg persze a sticker money az enyém
-
CosmoBacsika
tag
Igen, ha már idősebb lesz biztos nehezebb lesz.Talán abban hiszek a legjobban, hogy ha van sokféle aktivitás, amiben örömét leli, akkor nem kattan rá teljesen egyre. Pl van sport, társas, kirándulás, bármi. Én is basztam el egész napokat gép előtt, de ugyanúgy a strandon is, meg haverokkal meg sporttal. A lényeg, hogy ne csak egyvalamiben lelje örömét. Aztán persze meglátjuk,ebből mennyit sikerül megvalósítani
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #68814 üzenetére
Az alaptaktikám a következő:
Nincs eldugva semmi. Van tablet, van pc, látja is néha, ha játszom, stbstb, de már az elejétől fogva meg van beszélve, hogy ha akar játszhat (most jellemzően tabletre gondolok, illetve PC-n a dirt3 meg az NFS Underground tetszett neki), viszont csak pontosan meghatározott időintervallumot (10 - 30 perc, vagy 1-2-3 futam jatektol fuggoen), illetve természetesen a full nem korhoz illő kontenttől próbálom távol tartani. Alapból megbeszéljük vele, hogy ez még nem neki való, nem értené, szerencsére hamar meg is érti. Most valamiért a star wars kezdte el nagyon érdekelni (valszeg ovodai csoporttárstól jött) (btw hallottam, hogy nagycsoportos illetve elsős áltisis kölkök GTA-znak... ), de - remélem - megértettem vele, hogy még nincs rá készen. Viszont megígértem neki, hogy ha elég nagy lesz hozzá, együtt fogjuk végignézni az összes star wars részt.
Valahol azt érzem a kulcsnak, hogy nem hagytuk, hogy rászokjon. Az elejétől fogva pici idő volt engedélyezve, illetve mindig van alternatíva, illetve van olyan játék amit együtt játszunk. Az egész egyébként tavasztól őszig nem is kérdés, hiszen egyfolytában kint vannak az udvaron -
CosmoBacsika
tag
válasz emeron #68796 üzenetére
Hát ha már a barátok ezzel tolják, akkor sok sikert a tiltáshoz
12 éves, akkor már hat vagy hetedikes lehet. Ekkor mi már rég doomoztunk Nehéz kérdés egyébként. Az enyém még csak 5 és fél éves, de szigorú keretek között engedem neki a játékot, eltiltani semmiképp sem akarom. Szvsz ha végig van alternatíva az szerencsésebb lehet. Bár úgy látom nálatok is inkább az van h játszhat, csak korának megfelelő játékkal. -
CosmoBacsika
tag
Tegnap nekem is sikerült ráfutnom a lemusz által jelzett problémára. Én teljesen azt hittem, hogy MM keresés közben a két állapot Prime és Prime+Trust faktor meccskeresés (ennek lenne több értelme). Eszembe nem jutott volna, hogy ha a trustot beállítom, akkor nem prime-ban keres. Sikerült az ellenben egyből kikapni egy 3.1 órás gyereket, aki rántásból kapott mindenkit fejen. A társait persze ez nem zavarta, inkább a 30 perces eltiltás... Asszem maradok a Prime-nál...
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #65895 üzenetére
Hoppácska
Végre van vmi rendes achim csgo eventről
A legutóbbi a 2000-es SZT-Lan 3. helyezése
-
CosmoBacsika
tag
Na végre újra van élet srácok
Én csak a kis tirpák stílusa miatt nem szerettem (persze ezt betudtam annak, hogy gyerek), ezen már csak nagyon tudok röhögni -
CosmoBacsika
tag
szvsz jelenleg az is hatásos lenne, ha a VAC rendszer hatékonyabb lenne. És menne a foreverban az accountra, és a hozzá tartozó mailre valamint telefonszámra, és az ahhoz kötött fizetőeszközökre. Ha ennyi meglenne már ledarálnák a csalók nagy részét.
-
CosmoBacsika
tag
válasz Franklin #65262 üzenetére
Csak egy apró helyesbítés azoknak, akik nem akarják a szláv hablaty bablatyot hallgatni:
Angol nyelvű yt csatorna. -
CosmoBacsika
tag
válasz KisTücsök #64627 üzenetére
Egy tipp. Nézd meg milyen hangdrivereket használsz épp.
Nekem egy időben gond volt, hogy a hangdriver rossz volt, és lövés közben fps dropot okozott. Frissítettem vagy töröltem, erre nem emlékszem pontosan, de megoldotta.Lásd
Illetve még a külön futó esetleg HD audio driver okozhat gondot. Érdemes törölni.[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
Köszi a tegnapi játékot srácok.
Részemről teljes facepalm a tegnapi teljesítményem, de szerencsére a társak tudtak kompenzálni.Most nézem a közvetítést és a mirage 9. körben (amikor idő után rakta le DRE a bombát), meg kell védenem DRE-t. Azért álldogált a B házban, amíg A-n kavartam (és nem ment plantolni), mert épp ki volt fagyva netpara miatt (infernon is nála szált el a net).
-
CosmoBacsika
tag
válasz Heisenberg69 #64407 üzenetére
Köszi a gúnyolódást, mintha hájjal kenegetnének.
Ha nincs ismeret, pörgess vissza pár oldalt. Stét![ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
Végre official:
GentleBeaterZ vs Stop CSGO! - Hétfő 21:00 -
CosmoBacsika
tag
válasz I Am^^ #64262 üzenetére
Nekem ehhez egyébként annyi ötletem lenne, hogy tényleg beöntenék minden jelentkezőt egy poolba, és abból draftolna mondjuk 6 csk. Így kb egyenlően oszlana el a skill, mindenhol lenne erős-közepes-gyenge, mindenki tanulna, és összerázná a közösséget. CSak egy javaslat.
-
CosmoBacsika
tag
Accountlopás update: A steam support ma visszaállította hozzám az accountot. Most már csak reménykedek, hogy egyetlen percet sem játszott vele senki, és nem jön a banhammer. Bár ahogy nézem nem játszottak vele egyáltalán. Riszpekt Valve
-
CosmoBacsika
tag
válasz IMIIKE1998 #63935 üzenetére
Nem. Sosem használtam ilyesmire. Egyetlen csgo jatek van rajta és kész...
-
CosmoBacsika
tag
Na ma reggel egy ruszki ip címről sikeresen ellopták a kisebbik acountomat, de úgy, hogy be tudott lépni a mailfiókomba is. Azóta minden jelszót megváltoztattam, viszont a steam accomat nem tudom elérni. Van valakinek vmi ötlete, azon kívül h jelezni lehet a steam supportnak (ez már megtörtént)...
Erről az accról van szó: http://steamcommunity.com/id/cosmobacsika -
CosmoBacsika
tag
Szia!
Ne!
A fenti kollégához csatlakozom.
Használtan egy i5-ös + lap, 8 giga ram, és egy használt GTX750Ti/GTX960/1050Ti (pénztárcafüggő).
És nem kell kompromisszumokat kötnöd.
Ha ez kicsit vastag, akkor i5 helyett egy min 4. gen I3 és azért azzal is rendben leszel,Amiket beírtál semmiképp!!!
-
CosmoBacsika
tag
válasz K1nG HuNp #63881 üzenetére
ESEA jelen. Én nagyon szeretem. Nagyságrendekkel értelmesebb arcok (kivételt képez az a pár tryhard arrogáns paraszt, aki a havi 7 dodóért prókat vár csapattársnak) vannak jelen mint mm-en (LE szint magasságáról tudok nyilatkozni), és én speciel csalóval még nem találkoztam (vagy nem vettem észre).
-
CosmoBacsika
tag
Lehet, hogy csak nekem meglepő, de gombamód szaporodnak a wannabe csgo streamerek.
Közös jellemzők:
5-50 néző
12-15 év
silver - nova rang
nagyon sok káromkodásMost is tele van velük a youtube. Nem tudom, hogy ez most jó, vagy rossz....
-
CosmoBacsika
tag
Link
Mennyivel van már túl ez azon az (alap)szinten, hogy nem írogatunk taknyos idióta módjára faszságokat a közösségi oldalakra (flash, mati-botrány, legutóbb talán koloRR vs Zen)....Profi játék, profi hozzáállás, önmagunk elemzése, hibáink önkritikus kijavítása, alázat.... (mielőtt elindulna a sírás, ezek jó része nem pénz kérdés. Persze könnyebb ha kapsz hozzá személyzetet, de ha képes vagy ebbe az irányba fejlődni, félig már nyertél....)
-
CosmoBacsika
tag
kész szerencse, hogy a pisztolyok nem opok a csében
-
CosmoBacsika
tag
Remélem a VP véget vet ennek Mondjuk amúgy is pashaéknak drukkolok, most már h kiesett a navi
-
CosmoBacsika
tag
Kész, nem tudom nézni az SK-t.
-
CosmoBacsika
tag
Mindig is távol állt tőlem a csalózás, de egyre többször látok olyan SK jeleneteket amikor egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal amit láttam.Ilyenkor - hogy ne kerüljek ellentmondásba magammal - simán eltemetem, és elfelejtem, mintha meg sem történt volna. Pl coldzera egyik tegnapi jelenete (nem tudok erre jobb szót, célkereszttel pásztázás), És persze lehet h ez is baromság, és vitába aztán főleg nem akarok szállni senkivel, mert nem érzem h legit módot meg tudnám védeni az igazamat (amit nem is tudok, hogy van-e egyáltalán), de az SK-tól baromi gyakran látom, hogy - számomra érthetetlen módon - forgatják a célkeresztet falakat bámulva ilyen "maybe spotok" környékén, mintha kapna valami visszajelzést, arról, van-e ott valaki vagy sem. Persze noob vagyok, de nekem fura ez a crosshair placement...
-
CosmoBacsika
tag
Frankó.. cache a mouz ellen. Izgulok....
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #62001 üzenetére
Kösd fel a gatyád. Érkezik a sok otthon lévő beteg vérpisti, munkanélküli ruszki, időmilliomos egyetemista
Sok szerencsét -
CosmoBacsika
tag
válasz gtamate2 #61601 üzenetére
Sokszor szerencsére én se. El is mesélem a legutóbbit, mert szomorú tapasztalat volt. Az open lobby ötödiknek besodort mellénk egy magyar srácot. Semmi gond nem volt vele, korrekten játszott, nem volt paraszt stb. Másnap látom online, kérdezem, hogy jön-e mm. Mondta h persze, jönne egy haverja is. Frankó az már három, plusz nekem még két haver, egy klántárs, plusz Rexpekt. A "haver" supreme volt, feltűnően jól játszott. Természetesen az ellen adta a savat, de nem foglalkoztam vele, gondoltam a mi kis DMG szintünkhöz képest egy supreme-nek illik sokkal jobban játszani. Kövi két mapra érkezett még neki egy haverja. Innen kezdett durvulni a dolog. Ami a legfurább volt, hogy minden kör nagyon gyors volt. Konkrétan rohannom kellett, hogy enemy-t lássak. Persze ts-en poénkodtak a csalással, de azt gondoltam, hogy ez csak poén. Plusz a másik beszédtéma volt, hogy egy héten belül mindketten globálok lesznek. Természetesen a meccsek után rántottam is lefele a demókat, és kb 5-6 körig kellett néznem, hogy legalább a WH teljesen egyértelmű legyen. Késsel futás default spotok mellett sosem benézve (hiszen minek), távolról rohanva az enemy felé, pont akkor előszedve a fegyvert amikor kell, gyakran falakon keresztül az ellenre tartás stbstb....
Csalódás volt. Az egy dolog, hogy parasztok voltak, de értelmét nem látom az egésznek, mert olyan nyilvánvalóan csinálták, hogy erre repülni fog a ban igen hamar. Plusz nem értem, hogy mi ebben az élvezet....
Update: Az egyik sutyerák már meg is kapta (egy napra rá).
Delikvens 1:
Delkivens 2: -
CosmoBacsika
tag
Mindig kiégek a nagy arccal okoskodóktól, de egy mondatot nem képesek leírni egy komolyabb helyesírási hiba nélkül.
-
CosmoBacsika
tag
A családot abajgassátok cseszed
-
CosmoBacsika
tag
válasz vakeszqe #61453 üzenetére
Nekem a kezdo fulesem egy aliexpresses ovleng q7 volt, ami meg egy rakat mas néven is megtalálható még. 3000 ft-nak megfelelő dollár volt, és az irányokat én is tökéletesen hallottam benne. A hangminősége viszont alapvetően gyenge volt. Nemrég beújítottam egy Cloud 1-est, ég és föld. Az irányokat most is hibátlanul hallom, de maga a hangminőség teljesen más dimenzió. Ettől jobban nem játszom, de maga a játékélmény (főleg olyan játékokban, aminek üt a hangja) sokkal jobb, nem is beszélve a füles kényelmi tényezőiről.
-
CosmoBacsika
tag
válasz strynox #61424 üzenetére
Már kinek a szempontjából?
A szervezet szempontjából talán, de mivel nem ismerjük a belefoglalt záradékokat (eredmény/helyezés elvárás) ezért ezt sem tudjuk megítélni. Gondolom nem idióták ülnek a szervezet élén, biztos vagyok benne, hogy üzletileg hatszor körbejárták a témát.A játékos meg hülye lesz visszautasítani egy olyan szerződést, amivel:
Egy szakajtónyi pénzt keres
Egy szubkultúra sztárja lehet
Körbeutazza a világot
és kedvenc hobbiját űzheti. -
CosmoBacsika
tag
válasz lemusz #61410 üzenetére
Jelen pillanatban ebben a csapatban lenni a CSGO univerzum legnagyobb biznisze.
Bejáratott, népszerű brand, ami uralja a kelet európai és az orosz piacot.
Emblematikus játékosok, akikkel könnyen azonosulhat az átlag kEU-orosz néplélek (lásd pasha, barátságos izomarc, aki rektel ha kell).
Komoly eredmények.A játékosoknak pedig mindezek irgalmatlan pénzt jelentenek. Hülyék lennének kiszállni.
-
CosmoBacsika
tag
Na vigyázállásba. Azonnal kezdünk!
-
CosmoBacsika
tag
válasz ReFleXx #61284 üzenetére
Nagyon nem szereti senki JW-t, de jó lenne elismerni, hogy klasszis játékos. A tegnapi meccset tulajdonképpen az ő megmozdulásai döntötték el. Agresszívan peekelt állandóan az awp-vel és nagyon bejött, a HR oldaláról meg sajnos sokszor nem tudtak felnőni a feladathoz. Még a tryout időszakában szorítottam, hogy Bence kerüljön be, megnézve 10+ HR meccset azóta úgy érzem messze top 2-3-as játékos ebben a lineupban...
-
CosmoBacsika
tag
Most nem a konkrét Globál-DMG rankkülönbség a kérdés, írhattam volna nyugodtan DMG-LEM-et is. Már ott is mindenki félti a rankját. De persze ez érthető, csak azért írtam, hogy lehet létjogosultsága a lobbynak.
Egyébként azt vettem észre, hogy kereséskor a magasabbhoz igazítja a rendszert az MM.. Azaz egy Globál-DMG párosítás jó eséllyel felfelé fog ellenfeleket kapni.
-
CosmoBacsika
tag
Én alapvetően nem gondolom rossz ötletnek.
Azt remélem (naiv lélek), hogy az emberek nagy része azért mégsem paraszt, és jobban örül egy honfitársnak mint egy random ruszkinak.Eleve ezért jó h kb azonos rankú lobbykat keres, ekkor azért túl nagy meglepetés nem lehet.
Lehet h mások olyan szerencsések h mindig van fent 4-5 elérhető cimbora, aki ráadásul még vele egy rangban is van, nekem sajnos ez nem áll. Perpill DMG vagyok, és hasonló szintű ismerős, aki elérhető is alkalmanként csak 2-3 van. Globál-supreme van pár, de ők meg érthető mód annyira nem akarnak játszani, mert fosnak h lebukják a rangot. -
CosmoBacsika
tag
Igen, ez nekem is eszembe jutott, de tulajdonképpen mit is változtatna a jelenlegi állapotokon?
Jelenleg is van boost service, azzal a kellemetlen mellékhatással, hogy normál játékosok játékát cseszik el.
Így legalább kvázi zárt lenne, privát meccseken menne a boostolás. Az meg h boostolt accounttal játszik valaki szvsz úgyis önlejáratás. Úgyis le fogja bukni, csak idő kérdése. -
CosmoBacsika
tag
válasz expander #61093 üzenetére
Akkor lehet h én vagyok tudatlan, de faceiten lehet 5v5-öt játszani irányítottan?
Persze jó ha van third party megoldás, de nem lenne szerencsésebb ezeket beterelni a játék alá?
Amúgy nem nevezném annyira marhulásnak. Lényegesen nagyobb az élvezeti faktora az olyan meccseknek, ahol a két csapatban 5-5 olyan ember játszik, aki vagy ismeri egymást, vagy legalább hajlandó kommunikálni. Ezáltal az sziturációkra adott válaszok is teljesen mások. Arról nem is beszélve, hogy amikor premadeként mm-ezünk, rendszeresen kapjuk a savat meg az oltást, eleve megváltozik az ellen hozzáállása, sokkal gyakoribb a kilépés. -
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #61086 üzenetére
Az UI egyszerű lenne.
128 kötelező lenneAz én kívánságom: lobby vs lobby mm opció.
Illetve irányított lobby vs lobby mm.Első verzióban 5 ember ellen ugyanúgy premade 5öst keresne.
Második pedig irányítottan meg lehessen adni, hogy melyik másik lobby premade ellen játsszon az ötös. -
CosmoBacsika
tag
Ez annyira röhejes/szánalmas/vicc. Tényleg ezek a csíra seggarcok adják a magyar csgo scene top magját?
Semmi elköteleződés, semmi elhivatottság. Tényleg nem tud létrejönni egy olyan 5-ös mag, ami hosszabb időn keresztül legalább együtt tud maradni? Közösen készülni, példát mutatni a "kisebbeknek"? Miért olyan nehéz ez? -
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #60358 üzenetére
Amióta felszabadult a licenc egy rakat gyártó megjelent a saját másolat kapcsolóival, amik természetesen színazonosan másolják a cherry megoldásait. Amúgy szvsz ár-értékben teljesen rendben vannak ezek.
Mondjuk meg tudom érteni, hogy aki játszik miért szereti a kék switchet az elcseszettül nagy hangja ellenére. Nagyon jól érezhető a nyomáspont.
Pár hónapja volt hardveraprón vagy fácsén egy hirdető, aki mint kiderült apuka, a kölök kapta ajándékba a bill-t, de két nappal később már árulták is. Kiderült, hogy a szülők hálószobájának és a gyerekszobának van közös fala, és agyvérzést kaptak a kattogástól
Az én kis játékosomat ezért rendeltem barna kapcsolókkal
-
CosmoBacsika
tag
Gyerekek használjátok már a server pickert. Tényleg működik. Amióta használom végre nem orosz 11 évesekkel játszom, hanem német meg dán 11 évesekkel. Felüdülés
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #59596 üzenetére
Két megoldás - server picker - nekem bevált. Keletről átvisz nyugatra (EU) és egy fokkal értelmesebb lesz a kollektíva.
ESEA - Az egyetlen amit utálok benne, hogy viszonylag sok wannabe pro gyerek, akik véresen komolyan veszik az egészet, és ha esetleg nem úgy játszol, ahogy jónak gondolják, akkor leoltanak a faszba, és ölik a hangulatot.
-
CosmoBacsika
tag
válasz _-ORANGE-_ #59523 üzenetére
Én egy i7-4790-el, meg egy gtx960-al zúzom. 1280*1024-es stretched felbontáson. Sokszor vagyok 300 közelében, de sokszor bezuhanok akár 150 környékére is. Helyzetfüggő.
-
CosmoBacsika
tag
válasz Vismajor01 #59519 üzenetére
Túl sokra ne számíts. Sokkal jobban meghatározza a proci mint a vga, Valamennyit persze nőni fog, de sokkal jobban lehet játszani az FPS értékkel ha a procit vagy a felbontást variálod..
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #59496 üzenetére
Bírtam őket, szvsz volt közöttük 2-3 rettentő tehetséges srác, csak sajna az elköteleződés/kitartás nem volt meg, pedig abszolút top csapat lehettek volna. Inni azt tudtak.
Szerk: (miket találok) A 2003-as EQ-n még a FOP-ot vigaszágra küldték. [link]
[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
Azta megy a party rendesen Minden kölyök ekkora paraszt mint ez a szerzetes gyerek?
-
CosmoBacsika
tag
Gyors kérdés: Nincs itt valakinek Nova4 - MGE körüli csapata, akinek lenne kedve néha egy egy gyakorló wart lejátszani, hasonló szintű 30-as arcok ellen? Ha van, akkor kötődjünk, egyeztessünk.
-
CosmoBacsika
tag
válasz kretenallat #59220 üzenetére
a magyar nyelv komoly károkat szenvedett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Counter-Strike: Global Offensive
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 PRO - Black - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest