- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Egyre többet olvasok, úgy érzem egyre kevesebbet tudok.
Találtam frankó server.cfg fájlt, van még más a szerver beállításával kapcsolatos fájl?
Raktam fel metamodot, nyilván az amd64-eset ami évek óta nem támogatott. Viszont működik (talán a korábban felrakott csoda-libek miatt?). Vagy csak biztonsági okokból nem ajánlott? -
sss
őstag
Valaki tudna mutatni egy jó server.cfg-t? Átnéztem párat, de nem igazán tudom mi kellene bele.
-
sss
őstag
válasz
addamka #4978 üzenetére
Köszönöm, hogy te is kipróbáltad és leírtál mindent.
Ha Szegeden jársz vendégem vagy 1-2 sörre.
A debian/ubuntu telepítéssel nem volt gond korábban sem.
A steamcmd.sh-t futtatva viszont tegnap azt vettem észre, hogy ha anonymousként jelentkezek be, akkor gyakran a letöltés végén hibát ír, habár látszólag mindent letöltött. Nem tudom, hogy ez okozhatta-e a segmentation faultot, viszont ha steam accounttal jelentkeztem be, akkor hibaüzemet nélkül lejött.
Úgy tűnik, hogy a hlds_run paraméterei (pontosabban annak hiányai) okozták a hibát. Az sv-lant már állítgattam korábban, mert helyi hálóról tesztelném, viszont ip címet nem adtam meg, valószínűleg ez lehetett a baj. (A legtöbb tutorialban sajnos nem írtak erről.)
"/home/game/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory"
Ez meg valve szerint sem hiba, de engem idegesített, szóval kapott egy symlinket a linux32(?) könyvtárba.Köszönöm még egyszer.
Eztán meg majd a szerverbeállítások miatt fogok idejárni kérdezősködni már előre látom.
-
sss
őstag
Korábban már kérdezősködtem linux szerver-ügyileg, most végre volt időm ezzel foglalkozni, de nem akarja a jót. Letölti, validálja látszólag minden rendben van, elindítom, de mikor csatlakoznék akkor elszáll segmentatinon faulttal. Google adott rá pár tippet, hiányzó csomag/symlink, futtassam rootként, de nem sikerül megoldani. Esetleg vmi ötlet?
Ja, és 64 bites debian, és 32 bites ubuntu alatt is ezt csinálja.
-
sss
őstag
Úgy tűnik végleg megszűntek a M A G Y A R szerverek is, az utolsó normális szerverek. Lehet, hogy itt lenne az idő leállni a játékkal...
-
sss
őstag
válasz
addamka #4934 üzenetére
Az a gondom, hogy nem értek az amx-hez. Meg igen, kíváncsi vagyok mennyivel "adná" jobban nélküle. Mondjuk egy steam only szerver hunbanlisttel (vagy private cs banlist vagy mi a neve most), szerintem elég jól kiszűrné a csalókat. Igazából csak a kíváncsiság hajt, nincsenek túl nagy terveim a szerverügyileg.
-
sss
őstag
Illetve szerintetek mennyire lenne életképes egy teljesen amx mentes szerver? (Mondjuk rate-et jó lenne ha állítana, meg ha kidobná aki laggol, de hát azt majd megtennék az illetékesek.)
-
sss
őstag
Egy 16 illetve 32 fős szervernek szerintetek milyen szervergép kellene? Cstrike-planeten találtam erről leírást, de nem hiszem, hogy túlságosan aktuális lenne.
-
sss
őstag
Megpróbáltam amit írtatok, még nem az igazi, ahogy nézem valami tűzfal probléma lehet. Majd holnap megint ráállok a dologra.
-
sss
őstag
Router nélkül nem csinálja?
más: próbáltam felrakni cs szervert egy debian gépre, de nem igazán akar működni. Leszedem a hlupdatetoolt, futtatom, aztán a steamet is, és kapom is a "HLDS installation up to date" szöveget. De ahogy nézem csak vmi 18 MB-t töltött le, nem pedig 3-400-at. Indítani sem tudom a szervert, mert nem találja a hlds-run fájlt. Előfordulhat, hogy a virtualbox okozza gondot?
-
sss
őstag
Amúgy mikor még nem volt linuxra steam, akkor hogy lehetett linuxon cs szervert csinálni?
-
sss
őstag
Úgy néz ki sikerült "xpsre" hozni az egérmozgást win7 alatt, annyi hogy a játékban használt egérérzékenységet csökkenteni kellett 2,4%-kal.
Az xp és a win7 különböző módon számolja ki az egér(kurzor) sebességét, előbbi a képfrissítésből és a windows dpi-ből, utóbbi pedig windows dpi és egér update rate. Mondjuk ez az updte rate nem a valós érték, hanem fix 150. -
sss
őstag
válasz
denes04 #4670 üzenetére
Nem valami autoteambalance dolog miatt nem engedi? Autoteambalance, meg limitteams legyen 0.
Más: próbálgatom a cs-t win7 alatt (gondoltam kipróbálom, hogy tényleg akad-e), és az egér érzékenység valahogy szokatlan xp-hez képest. Windowsban mindent alapon szoktam hagyni (egérgyorsítást sem kapcsolom ki) egyedül a játékban állítok senset, de másnak tűnik az érzékenység mint xp alatt. Lehetséges ez, vagy csak képzelődök?
-
sss
őstag
válasz
sider24 #4668 üzenetére
Ezt most így nem igazán értem, de ha lanon tolnátok és nem látja a többi gép a szervert, akkor írják be konzolba, hogy: connect meg a szerve ip címét és ennyi. Illetve a tűzfalakat érdemes kikapcsolni, főleg ha csak egymással vannak összekötve a gépek, és nem kapcsolódnak az internetre.
-
sss
őstag
Úgy értem sokan panaszkodnak arra, hogy win7 alatt akad a cs. Mondjuk biztos van rá megoldás.
-
sss
őstag
Korábban mindig ugyanott játszottam, ezért eddig nem volt ilyen gond. De komolyan ennek mi értelme? Kb. annyi, hogy soha nem megyek vissza oda.
-
sss
őstag
válasz
hattila07 #4623 üzenetére
A hang az nálam sem tökéletes, nem igazán hallom mit beszélnek a többiek, pedig próbálgattam ezt-azt.
más: Azc szerverek megszűnőben vannak, tudnátok mondani 1-2 jó szervert ahol jó sokan szoktak lenni, és amx-ből sincs több a kelléténél? (Kb. M A G Y A R Only Dust2 Szerver az egyetlen ahol jártam az elmúlt években, meg persze az azc szerverek.)
-
sss
őstag
m_customaccel "0" én ezt átállítottam 1-re, és érzésre visszajött a régi egér érzékenység. Viszont én egérgyorsítással játszottam, aki anélkül annak nem hiszem, hogy ez segít.
Sztem annyira azért nem tragédia, vsync meg hd modellek off, azt már egész játszható. Mondjuk ha tényleg nem lehet sehogy kikapcsolni az egérgyorsítást akkor azzal kb. halálra is ítélik a játékot.szerk.: helyesbítek, tegnap még egész játszhatónak tűnt, ma még nem néztem rá.
-
sss
őstag
válasz
J.J. András #4574 üzenetére
Azért néha jól jön a mikrofon, nem is csak cs-ben, hanem pl. skypeban is. Persze jó az asztali is csak állandóan pakolgatni kell, ezért ha vennék akkor mikrofonosat vennék.
-
sss
őstag
-
sss
őstag
Siberia v2-t használ itt valaki? Ebayen egész olcsó, más kérdés, hogy eredeti-e.
-
sss
őstag
válasz
feketeibiza #4510 üzenetére
Ha elektronikusan vettél vmi gamet steamen, elvileg azt is tudod igazolni.
-
sss
őstag
-
sss
őstag
válasz
jonnyjoker01 #4449 üzenetére
Awp, scout, stb.
-
sss
őstag
Akkor megnyugodtam. Nem tudom, hogy admin-e, de jól adja neki mostanában (legalábbis sokkal jobban mint pár hónappal ezelőtt), ezért is néztem rá steamen. Azért majd átnézem a többi screenshotot is.
-
sss
őstag
válasz
Robika199218 #4391 üzenetére
Win 7 alatt hajlamos laggolni a cs, steames/windows-os fórumokban van erről egy rakás topik, olvasgass.
-
sss
őstag
asszem mp_roundtime
-
sss
őstag
Azért steameseknek sem mindig látszik a kis kép a nevük mellett. Konzolba /status a tuti.
Sajnos mostanában nem nagyon van már igény steam only szerverekre. -
sss
őstag
Steamen 8 euró.
-
sss
őstag
válasz
Redbull941 #3891 üzenetére
Cshun erről volt egyszer szó, vmi magyar pro írta, hogy szerinte a legjobb játékos:
a kezdetekben: Potti
a köv. pár évben: Spawn
az utóbbi pár évben: Neo -
sss
őstag
Régebben volt ugye a hunbanlist, ennek az utódja a privatecsbl, ezen elég sok bannolt id rajta van, elvileg csak magyarok: [link]
-
sss
őstag
válasz
Redbull941 #3843 üzenetére
Régi verziókban volt így is célkereszt.
-
sss
őstag
Ma kb. az összes cs (1.6, source, cz stb.) elég durván le van árazva steamem. 75%-okkal.
-
sss
őstag
-
sss
őstag
1 kérdés: pár napja akadozik a cs-m, ping rendben van, de a choke érték kb 3-30 között ugrál folyamatosan. Sztem a netemmel nincs baj, vmi ötlet esetleg, h miért van ez?
-
sss
őstag
válasz
adi mester #3246 üzenetére
Eredeti a cs-d? Itt nézelődj: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Debian GNU/Linux
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó Eversolo DAC Z6
- Eladó Exposure 2510 erősítő
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest