Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Inkompatibilitás. Ebből a korszakból a kedvencem egy Ali chipes lap volt, Intel procival a floppy, Cyrix esetén pedig a soros portok tűntek el. A megoldás egy ISA-s, még a 286/386 időkből származó kártya volt, amin mindenféle portok plusz floppy és tán még hdd csatlakozó is volt. Még megvan, ha Kecskeméten jársz, szívesen megajándékozlak vele.
-
Hequila
őstag
Hogy tudjak adni esetleg valami építő jellegű ötletet is:
Mivel régi az alaplap, gondolom, hogy a COM nem közvetlenül az alaplapra van integrálva, hanem egy kis átalakítón keresztül megy ki a hátlapra. Szóval nem lehet, hogy ez az átalakító van rosszul rádugva a lapra? Esetleg el van szakadva valamelyik ér a drótban? -
Hequila
őstag
Nekem is ezekkel a fránya portokkal akadtak problémáim.
Adott egy P1-es gép, DTK alapla, meg minden, ami kell bele. Szóval felküldtem rája egy Win95 OSR/2-őt. Az lenne a gond, hogy sem a COM-ra dugott egeret nem érzékeli, sem az LPT-re dugott nyomtatót. BIOS-ban engedélyezve van minden, a Windows látja a portokat (COM1, COM2, LPT1) az eszközkezelőben, de rádugva semmit nem ismer fel. Mi lehet a probléma, már próbáltam sok mindent. -
Twog
csendes tag
Hello!
Valaki tudna segíteni???
UP. -
Twog
csendes tag
Hello!
Nem nagyon értem rá az elmúlt napokban, de a gép ugye magától nem javul meg. Nos tudna valaki segíteni, hogy a fent említett alaplappal milyen BIOS beállítással lehetne aktiválni a com1-et?
Köszi! -
Pópa
senior tag
Van fejlemény?
-
SworD!
tag
probald a com 3 vagy com 4 rainstallalni! azokkal ken, hogy menjen!
-
Pópa
senior tag
Egyébként ha a modem driverét felrakod, akkor nem jelez hibát?
És ha a com portot hozzáadod manuálisan, akkor az hibásnak látszik a vezértlőpult / rendszer / eszközkezelőben? -
Pópa
senior tag
Azért a win98 (általában) magától felszokta ismerni (ami ugye nagy szó.
a com portokat.
Ott szvsz bios szinten van kilőve a com.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
meg lehet próbálni hozzáadni manuálisan eszközkezelőben a Com1 meg a Com2 portokat, nem mindig találja meg. és majd a kész Com1 porton se biztos hogy megtalálja automatán a modemet rádugáskor. de attól még mehet!
-
Twog
csendes tag
Hy
Modemet csatlakoztattam volna egy régi géphez, de sehogy sem akarja felismerni. Utóbb kiderült sem COM1-et, sem COM2-t nem érzékel, csak a nyomtató LPT1-ét. Hogy tudnám ezt orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest