- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
JoceeHunt #6621 üzenetére
Próbálj valami tesztet futtatni a gépen, 3D mark vagy ilyesmi. Korábban nekem ott derült ki, hogy kevés a tápom, hogy 3D Mark-ban az egyik résznél állandóan újraindult a gép. Akkor igaz 980+5970+5870 kombó volt, ennek egyik tagja már egy másik fórumtársnál dorombol
. Egy nagyobb táp megoldotta a problémát. A hűtés nem rossz ötlet, a házad szellőzése is lehet ludas, egy-egy alkatrésznek elég ha egy kicsivel magasabb csak a hőmérséklet, és kiakad.
# Rolly : A kari szerintem nem kevés hozzá, elégnek kell lennie még magasabb felbontáshoz is, lehet a CPU kevés kicsit, nem tudom... Annak idején, mikor kijött a játék sokat pörögtünk azon, hogy mennyire nam használja ki a hardvert a program, ez is lehet a háttérben. Esetleg a 11.5ös ATI drivert próbáld meg, ha nincs fent, az is gyorsít kicsit az F1-en
-
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6612 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem
sztem... nem tudom most milyen procid van, de ha a progi nem használja ki a több magot, hiába van 6, ha abból 2 5%-on pörög csak.
MEgnéztem az elébb vsync nélkül, menüben 400, multiban 100-130 fps körül van 1920x1200 ban. Igaz most meg annyira hangos a vga mint az állat, vsync-kel csendes volt -
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6610 üzenetére
Mennyi a minimum fps-ed így?
-
Steady74
addikt
válasz
turkishzoli #6594 üzenetére
www.racedepartment.com, vagy kérdezd Vixent, vagy ftomit priv-ben, gondolom segítenek. Nagyon sok pályára megadták már ők itt a fórumon a beállításaikat.
-
Steady74
addikt
válasz
Trihorn #6590 üzenetére
természetesen nem a 10 fps és a 120 fps közötti különbségre gondoltam. Szerintem ha két konfig között van 20% eltérés úgy, hogy a lassabb is bőven játszható szintet hoz, akkor ott már nincs különbség sztem.
Többihez nem tudok mit mondani, lassú vagyok és kész, de élvezem
-
Steady74
addikt
válasz
Trihorn #6585 üzenetére
Halvány fogalmam sincs ki az, akiről vitatkoztok, de véleményem szerint a gép fizikai összetevői nem határozzák meg, nem lehetnek befolyással a köridőkre.
980X 4,4 GH-en, 6990, RevoDrive, G27 és egyebekkel is koreában 1,5 mp-vel lassabb vagyok, mint ftomi a TTs időmet figyelembe véve, pedig úgy érzem kitolom a szemét a gépnek, és mégsem tudom megérteni, hogy a egyes szakaszokon miért kapok 5-6 tizedet. Nekem ezt ugyanolyan nehéz elhinni, mint nektek Grifiske idejeit.
Jó autóbeállítás, a játék ismerete (mit enged a szoftver), és jó képesség is kell egy egy jó eredményhez szerintem, és igaz ami igaz, Vixen, ftomi és Rolly idejei abszolút mérvadóak.
-
Steady74
addikt
válasz
polonic #6540 üzenetére
Érdekes volt a rajt, mert a 3. helyről a 2.ra jöttem fel, a Force Indiás csávó meg elfékezte magát, nekitolt a palánknak, és beszorított... mire ki tudtam jönni, elment mindenki... utána még kétszer kiforgatott, mire el tudtam szakadni tőle. Itt el is ment a versenyem.
Lágy keverékkel indultam, elég jó első 4 köröm volt, a boxból már a 3. helyre jöttem vissza, mögötted 10 mp-cel. 4 kör alatt utolértelek, de ahogy írtam a célegyenes végén rövidet fékeztem, de majdnem neked csúsztam, elrántottam a kormányt, kiforogtam, utána meg elvesztettem már a ritmust...vixen-nel toltam még egy fél angol nagydíjat, de közben felébredtek a törpék - bárányhimlősek, lázasak- így mennem kellett.
-
Steady74
addikt
Polonic, Vixen, köszi a tegnap esti gurulást, igaz csak 1-1 futamra jutott idő.
-
Steady74
addikt
Elég nehéz (nekem) ezen a pályán előzni, mert szűkek a kanyar bejáratok, és ha egy ilyen kontollerhuszár megy össze vissza, esélyem sincs tiszta előzésre.Mindegy, lényeg, hogy legyúrtam, utána meg live-on oltottam rendesen, az összes angol szitkozódást, amit ismerek, rázúdítottam... A válasz: lemerült a kontrollerében az elem....
-
Steady74
addikt
Egyre több ilyen van sajnos. Mikor megtoltam kicsit, fair voltam vele mert visszaadtam a helyét, erre ő nem volt képes. Plusz nem tudom, hogy a visszafordítónál miért akart 50 méternél kanyarodni... nyilvánvaló g@ciségből.
A rankja nem tudom milyen volt sajnos.
Rolly listájához mehet nyugodtan!
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
-
-
Steady74
addikt
Miért quick game mod-ban vagy, miért nem "rendes" szerókat keresel? Nekem eddig szándékos kilökéssel, lezúzással ebben a játékban kevés tapasztalatom volt, a többi autós gammához képest szerintem itt van a legkevesebb cheater/crasher/noob.
Maja: a Jó rajtnak a jó jobb láb és a jó fül a titka
Rajtnál hallgasd a motor hangját, mert ha túlpörög a kerék, akkor nem gyorsulsz, ha meg "lehörög", akkor meg alacsony a fordulat.
5:45-től van egy majdnem jól sikerült rajtJocee: Az, hogy mások nem tudnak hozzád csatlakozni, természetes jelenség, teszem hozzá sajnos. Rolly pl sosem tud hozzám csatlakozni, de nem csak az F1-ben, hanem pl a GRID-ben is így volt. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudom, meg kel próbálni fordítva ilyenkor, az csináljon szerót, aki nem tud csatlakozni.
A rankokat győzelmekkel, jó helyezésekkel tudod növelni. kb 25-ig viszonylag gyorsan megy a gyűjtögetés, utána már annyira nem.
Nem lehet, hogy elfogyott a benya, azért nem tudtál gyorsabban menni? -
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6419 üzenetére
gyere nyugodtan, nem zárt, hanem nyitott lesz a szeró, azaz bárki tud jönni, és hidd el vannak mindig teljesen kezdők is, szóval racing line on és gyere nyugodtan.
HPC: fogalmam sincs mi az az RD futam, de kb hajnalig leszünk ha jól megy, szóval csatlakozhatsz később is
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6385 üzenetére
Figy: lehet.
Gyakorolj 3 napot csak esőben és utána gyere vissza csodálkozni.
-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur #6381 üzenetére
megpróbálom a családot rábírni, hogy este legyek szabad és akkor 8 körül le tudok ülni
-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur #6378 üzenetére
mikor gurulunk már egyet?
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6374 üzenetére
vlc viszi már nézem, köszi
-
Steady74
addikt
válasz
--Lorant-- #6359 üzenetére
?
-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur #6355 üzenetére
A péntek este nem jó, céged tréning lesz egészen szombatig
Én 9 után tudok jönni játszani általában, de inkább fél 10-10 körül, a gyerkők akkorra alszanak el, szóval a 8 nekem korán van.
ftomi írta, hogy nincs versenyhétvége multiban, max a 15 perces edzés és a futam, ami lehet 3 kör, 10-20-30-40 ... stb %. Ha én vagyok a szeró, akkor 10%-os futamokat szoktam beállítani sim nélkül, mert így egy este sok-sok pályán lehet versenyezni.
Szombat este leszek leghamarabb, remélem gurulunk egyszer egyet.
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
jelzem, hogy megyek on lányra, ha valakinek van kedve gurulni egyet
-
Steady74
addikt
válasz
Unbaised-Ben #6351 üzenetére
ne viccelj, persze
szerinted munka közben nem kihívás, ha az egyik cimbi átdobja skype-on az eredményét, ami a tiednék 4 tizeddel jobbdehogynem!! billentyűre fel
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
A motorerő állítására nem mindig lenne szükség, de ez is bug a játékban. A setup során hiába állítod be a motorvezérlést fast-ra sokszor standard módban indulsz el. Ezt, ha nem felejtem el, mindig beállítom a verseny elején valamikor. Kár, hogy a startnál állva ezt nem lehet megtenni, mert az első kanyarig ritkán van erre idő...
Az, hogy ez neked hol van beállítva azt nem tudom, nekem a g27 botváltó konzolon lévő gombokra van kitéve alapértelmezésben. Ebből a gyorsmenüből éred el a menet közbeni első szárnyállítási lehetőséget, illetve itt tudod megadni, hogy az adott boxkiállás alkalmával milyen keverékű gumit tegyenek fel.Nézd meg a beállítások között, hogy melyik gombra van neked kitéve, biztos meg fogod találni.
-
Steady74
addikt
válasz
ftomi74 #6335 üzenetére
esőben??? báz milyen már ez a program? 1/1 esőben, valencia, utcai pálya... azért kipróbálom
azt lestem el vixentől, hogy egyenesek előtt állít az első szárnyon, utána visszateszi. Gondoltam montrealban megnézem mit tud ez a teknika... 3/1 ről 2/1 hozott kemény 3 km/h pluszt, ami lehet a jobb kigyorsítás miatt isszóval nekem ez nem jött be
-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur #6330 üzenetére
Ami igaz az igaz, sok a béna... de ezek általában nem szándékosak, de tönkreteszik a versenyt. A taktikám az, hogy hátulról rajtolni ( ha én vagyok a host, így állítom be
), az első kanyarban így általában kimaradok a bulikból... tegnap brazíliában utolsó helyről fordultam az első kanyarba be, a pálya közepén 3. voltam, a második kör elején 1.
Kovi: vegyél fel ismerősnek, és akkor látjuk egymást a Live-ban.
Polonic: köszi az infót megnéztem, és ezek után értettem meg az utolsó mondatod
Más taktikát kell majd kieszelni ezek szerint.
Nem tudom melyik este leszek a héten, majd beírom ide a fórumba, sztem szerda az esélyes meg a szombat.
-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur #6328 üzenetére
2/1-et próbáltam eddig, de valahogy nem ment túl jól, nyilván többet kellene gyakorolnom... Nem jössz on lány valamelyik este? kikapcsolt szim-es versenyeken szoktam menni mostanság. hasonlít a TT-hez, szóval tuti jó lennél ott
.
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6318 üzenetére
De mit szólsz a kanyarvételhez?
Őszintén? Semmit... egy verseny nem egy kanyarból áll. Sokkal fontosabb a hídról levezető kanyar sztem, azt gyarkorold
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6322 üzenetére
a kanyart nézem én is a monitoron nem az autó orrát mikor fordulok... engem tengeribeteggé tenne ez a nézet 1 perc alatt
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6314 üzenetére
na ha így kellene végigmennem egy pályán, azt hiszem telehánynám a budit... engem ez a nézet nagyon zavar
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6311 üzenetére
1920x1200 ban játszok, nálam 4G egy adag, amit a fraps készít. SSD van nálam is, revo-ról fut a gamma, hdd-re rögzítek, nincs akadás, sosem volt fraps miatt.
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6308 üzenetére
Ha hdd--t használsz, akkor ne ugyanarra a vinyóra mentsd a videókat, mint ahonnan futtatod a játékot, hiszen írni és olvasni egyszerre elfogadható sebességgel nem tudnak.
Féktávról: a százas táblánál ( ha valaki nem ütötte ki) kell elkezdeni fékezni, majd a jobb oldalon lévő kerékvetőn átküldeni a szekeret leheletnyi gázzal.
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
hoppá. lejárt a szerkesztési idő..
Este leszek, ha minden igaz Pepi (
) komámmal, jön valaki?
-
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6275 üzenetére
Az utóbbi időben csak kikapcsolt szim-mel megyek. Annyira keveset játszok (max. heti egy alkalom), hogy a játék, a kikapcsolódás élményét ez jelenti számomra. Tudom-tudom, hogy ez így nem igazi, meg a szimulátor élménytől elmarad meg bla-bla-bla, de igazából játszani, kellemes élményeket szerezni ülök le, és nekem ez a játékmód adja ezt meg.
-
Steady74
addikt
válasz
paramparya #6273 üzenetére
fraps-szal
manuális váltóval inkább nem a gyorsulásod lesz jobb, hanem a lassulásod - látványosan
ha kikapcsolt szim-mel mész és tanulni akarsz, akkor javaslom a TT-t, ahol barátok ghost car-ját be tudod tölteni, és tudsz "ellenük" menni, vagy a világranglistáról egy előtted álló időt kiválasztva tudsz javulást elérni. Valenciában 1:36 eleje, 1:35 vége a jó idő szim nélkül, persze a vérprofik 34-es időket is futnak.
-
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6268 üzenetére
-
Steady74
addikt
válasz
JoceeHunt #6253 üzenetére
Azt javaslom, hogy mielőtt belemászol a setupolásba, ismerd meg a pályákat úgy, hogy a qucksetup-ból választasz beállítást, hidd el, a ha nem ismered a pályákat, a féktávokat, a kanyarokat, lószart sem érsz egy halálra finomított beállítással.
Szal gyere pénteken este multizni, vélhetően én leszek a szeró, és ott megmutathatod
.
A magyar kézikönyv jó ötlet, de olvass formula.hu-s cikkeket is, éppen ma került fel egy a kanadai pályával kapcsolatban, és említik a félerő elosztás kérdését is...
-
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6252 üzenetére
Race On? Tetszik a túraautózós ötlet, esetleg lehet csatlakozni?
hol veszed, mennyiért? -
Steady74
addikt
válasz
JoceeHunt #6250 üzenetére
A beállítások mélysége nagyban függ attól, hogy gumiszimuláció nélküli (TT pl) vagy bekapcsolt gumiszimulációs versenyre készülsz, illetve a rutinodtól.
Nagyjából, ha a quick setupra mész és ott a legjobboldalibb beállítást választod, akkor azzal mindenhol jó vagy - kikapcsolt gumiszimulációs versenyeken. Bekapcsolt szimulációval pedig a jobb lábadtól függ, hogy mennyire fogyasztod a gumikat, de sok gyakorlással az ilyen versenyekben is megállja a helyét ez a beállítás.
Ha nem akarsz szöszölni a beállításokkal, akkor ennyi elég is.A recedepartment.com oldalon vannak beálíltások, azokat nézd meg, egynémelyik igen hasznos.
Játék közben szerintem sose piszkáld a szárnyak beállításait (amit írtál), max a kerékcserénél felrakható gumi típusát állíthatod be, ha pl. elkezd esni az eső, illetve a motor fordulatszám beállítását tedd fast-ra, mert azt sokszor elfelejti a program még akkor is, ha az a setup-ban beállítottad.
-
Steady74
addikt
válasz
Rolly Dy07 #6248 üzenetére
De rég láttalak, mi van Veled?
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
Pepivel vagyunk on line, aki tud és szeretne jönni, jöjjön!
-
Steady74
addikt
Egy hír azoknak akik játszottak a GRID-del: a héten lekapcsolták a szervereket, így nem játszható a játék többé online szervereken annak ellenére, hogy a játékot több üzletben még most is árulják.
-
Steady74
addikt
válasz
Unbaised-Ben #6220 üzenetére
Bence, nem tudom...ki akartam mindig próbálni ad-e előnyt vagy sem. A 300 fok szerintem kell, ha van lehetőséged próbáld ki, bár ha megszoktad a 200-at, akkor azzal vagy a leggyorsabb
-
Steady74
addikt
Köszönöm szépen
JoceeHunt: Milyen kormánnyal mész? Nálam 300 fokra van a Logitech game profiler beállítva, de gondolkodtam rajta, hogy a 330 vagy a 360 lehet jobb lenne, talán picit még lehetne finomítani rajta.
Este nem voltam, egy kisebb láz leterített, nem tudom mikor leszek olyan állapotban, hogy tudjak gurulni, remélem péntek estére már igen. Steady74 HUN vagyok a GFLW-ban, vegyél fel barátnak, és akkor látjuk egymást.
Mondjuk az szívás, hogy ha nincs racing line, ha nem ismered a pályát, de szerintem nem feltétlen kell egy szezont végigcsinálni ahhoz, hogy megismerd a pályákat, sőt meg merem kockáztatni, hogy aki átlagos időt tölt el a gammával, nem is ismeri az összes pályát. Pl. Singapur, Rolly-n kívül majdnem mindenki eltéved rajta -
Steady74
addikt
válasz
DigitXT #6211 üzenetére
Én jellemzően késő este, 10 körül szoktam elkezdeni játszani, akkora általában 1-2 ismerős van már csak fent, 2 emberrel meg felesleges szerót indítani, inkább TT-zek magam, meg a többi ismerős GHOST-ja ellen.
Ha szerót csinálok, úgy állítom be, hogy rajtsorrend a megszerzett pontok alapján legyen, így most jelenleg hátulról indulok (új acc-om van sajnos), ezzel tuti kimaradok az első kanyarban történtekből, és általában utol is érem az élen haladókat, akiket a bénák nem kímélnek.
Pedig lehet jó futamokat is menni, ha mindenki akarja:
GRIDA GRID-ben annyira felhígult a mezőny, hogy tele voltak a szerók olyan emberekkel, akik a palánk mögött elbújtak, és kigurultak a mezőny elő keresztbe, meg szembe mentek a mezőnnyel meg ilyenek...
-
Steady74
addikt
válasz
JoceeHunt #6209 üzenetére
Nézd, nem vitatkozni akarok, ez a fórum annál kulturáltabb, de egy játékban megtalálni, hogy hol lehet multizni 2011-ben úgy gondolom nem kellene problémának lennie.
Peace dude, este lehet leszek én is.
Addig, hogy triviális legyen mire lehet számítani, kukk meg ezt. Figyeld az első 3 sort:
-
Steady74
addikt
válasz
--Lorant-- #6201 üzenetére
Van aki dolgozik, van akinek családja van, van akinek más programja van, van aki nem szeretne ilyen futamokon részt venni. Az okok kb 99%-a összefoglalva
A maradék 1%, akinek nincs meg a játék eredetiben. -
Steady74
addikt
Egyszerűen ez az ember hihetetlen...
Miatta néztem sokáig az F1-et, a legjobb arc volt a mezőnyben,
-
Steady74
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Medence topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged