Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz FecoGee #5400 üzenetére

Nem tudom, hogy pontosan mi történt, szerencsére nem én üzemeltetem a hálózatot. A mode gombos tippet köszi, tudom, hogy vannak egyéb funkciói, de az az igazság, hogy én csak ROMMON módba való bejutásra szoktam használni. Egyébként ennek a hibának is az lehetett az alapvető oka, hogy régebben előfordult, hogy nem hálózatosok építettek hálózatot, hanem mondjuk a szerveresek, akik nem voltak otthonosak a Cisco témakörben. Én már csak örökségként találkozom a hálózatban ilyen elemekkel, főleg akkor, amikor egy újabb csontváz kihullik a szekrényből.

Találkoztam már egy másik gépteremben olyan megoldással, hogy mindig, amikor újabb vlan kellett, akkor kihúztak egy újabb kábelt (ugyanoda), és kiadtak egy újabb access vlan-t. Trönkről úgy látszik még nem hallottak. ;) Ezt is rendbe tettük, de ott is pl. meló közben derült ki, hogy nem ugyanaz a vlan van kint, mint bent, ugyanis az access vlan-okat forgatták, de nagyjából ugyanazokat a vlan számokat használták fel, csak egymás között forgatták őket. Például a 873-as vlanból lett 901-es, a 901-esből 910-es, a 910-esből meg 873-as. Ezért nem tűnt fel elsőre, mert darabra megvoltak, és ugyanaz volt mindkét oldalon. Ez mondjuk az én hibám volt, mert nem ellenőriztem a munka előkészítésekor, hogy ugyanaz a vlan van-e a link mindkét végén, nem gondoltam ugyanis, hogy megváltoztatják. Mindegy, okozott pár kellemetlen percet éles helyzetben az átálláskor, de megoldottuk.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák