- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
gproject
aktív tag
kb. 1 hete vagyok tulajdonosa egy HP 14-q050na Chromebooknak, es azt kell mondjam -egyelore- teljesen megvagyok elegedve vele
hasznaltan vettem 150£-ert es eddig a legjobb kiadasomnak tunik a szamitastechnikai eszkozok kozott
nekem igazabol csak egy eszkoz kellett -a borzalmas nexus 7 es mobilos kinlodas helyett- amivel megfeleloen tudok komunikalni a csaladdal, tudok normalisan webet bongeszni, videokat nezni es tanulni...
jo lett volna pokerezni is, de ez ugrott a java hianya es kompatibilitasi problemak miatt -888 menne rajta, de veluk nem foglalkozom-, de ez az egyetlen negativum amit emliteni tudok, de ezen is gyorsan tultettem magam
jah igen, skype sincs ra, de azt sikerult "ravazsarolni"
es akkor par pozitivum, amiknek kifejezetten orulok:
kikapcsolt allapotbol azonnal "felall a rendszer", ha felnyitom a fedelt
8-10 ora akkuido
full hd(youtube) tokeletesen megy, de egyebkent sem tapasztaltam egy szempillantasnyi akadast sem a mukodesben
imadom a dizajnjat, bar ez a resz nagyon relativ, lehet sokaknak nem tetszene. en jomagam nem vagyok hozzaszokva az ilyen latvanyhoz(alap pentiumos acert es emashint, illetve egy i3-as toshibat hasznaltam eddig)
azt mar most eldontottem, ha legkozelebb megyek haza viszek a csaladnak is egyet, es ha nagyon el leszek eresztve akkor az oregeim is kapnak 1-1 ilyet, mert ok pont annyit ertenek a gepekhez -bekapcsolni, netezni, facebookozni..- amennyit ehhez kell -
csgabor
csendes tag
lesz itt még jobb is szerintem:
[link] -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
ronaldo
őstag
Na kezdenek beesni majd a Broadwell CPU-s Chromebookok.
Ezzel az acerral főleg az a baj, hogy acer, na meg hogy túl nagy, meg nem IPS a kijelzője. De talán a Toshiba is belehajítja majd a 2-es bookjába ezt a procit.
-
ronaldo
őstag
A Chromebook 2-től szinte mindegyik külföldi releváns oldal "el volt ájulva". Ők felismerték, hogy ha már "internetezésre" van a Chromebook, akkor ne undorító mocskot kelljen bámulni kijelző gyanánt (élen a 400 meg 500 dolláros samsung megoldással). Nyilván mindenhol megemlítették a korlátot az erő tekintetében (amit én is írtam, mint deal breakert), de arról nem igazán a Toshiba tehet.
A szervizháttér már más dolog. Egyébként notebooknak sosem vennék Toshibát, de most mintha erre a Chromebook vonalra rátaláltak volna. Konzekvensek a fejlesztéseik, ami az első szériában hiba volt azt most orvosolták.
Kitől lehetne változást várni? Acer gyenge, 6-8 évvel ezelőtti (akkor is inkább érdekesnek, mint mutatósnak számító) dizájnvonalon mozognak, én speciel rájuk se bírok nézni. Mondjuk nem is késztetnek nagy önvizsgálatra, mert hardveres téren sem mutatnak semmi újat itt. Samsung? Mindegyik Chromebookjukban van legalább egy (de sokszor kettő) olyan óriási hiányosság, ami miatt a legtöbb ember számára használhatatlan a megoldásuk, viszont drágák.
A HP pedig nekem a Chromebookok terén most nagyon olyan, mintha muszájból csinálnák, de valójában semmi értelmét nem látnák. A Chromebook 11-ük olyan olcsó hatást kelt (és úgy is viselkedik) mintha gyerekeknek lenne dummy-notebook, a 14 collos megoldásuk pedig óriási hendikeppel indul a hordozhatóság terén, viszont a nagyobb mérettel együtt jövő plusz lehetőségek közül (brutál akksi, jó kijelző, bikább hardver) egyiket sem használják ki, így tulajdonképpen csak nagyobb és nehezebb a gép, de "ugyanolyan szar" belül.
-
ronaldo
őstag
Megláttam nemrég a Toshiba Chromebook 2-t, nagyon meg is tetszett. Gyönyörű kijelző, 13,3-s méret (11 szerintem használhatatlan még böngészésre is), jó akksi, könnyű, a dizájn mondjuk 7/10 (nem szeretem az apple utánzatokat
ha létezne feketében, akkor 9/10).
Csak sajnos ahogy több tesztet elolvastam, az 1080p még ezt a celeron N2840-t is megfekteti, ha intenzívebben használjuk (a teszter szerint 2-3 erőforrás-igényesebb tab felett).
Próbáltam utána nézni, hogy a többi cég mit tervez a jövőben, de mind 150-170 dolláros ipari hulladékokkal terveznek kijönni jövő év elején (Asus, Lenovo).
Pedig a Toshiba-féle Chromebook 2 egy még erősebb vassal is 400 dollár alatt tudna maradni, meg esetleg egy LTE verzió is kéne belőle. Meg ahogy írtam, feketében is.
Ha mindez összejönne, mindenképp vennék is egyet. De így nem tudja kiváltani a notebookot nálam, pedig nagyon nem akarnék új notebookot venni... (inkább abból a pénzből egy ütős desktopot, a Chromebookon pedig TW-n meg Citrixen keresztül használni az asztalit, ha valami igényli.)
Egyébként tetszik a Chromebook kezdeményezés, csak a hardver frontján vannak gondok szerintem. Persze értem, hogy ez a szegény ember internete akar lenni, de ha már van 15 különböző Chromebook variáció arra a problémára, akkor legyen 2-3 JÓ opció annak is, aki feljebb vágyik. S még így is 400 dollár alatt lennénk, ahol továbbra sem lenne érdemi kihívója. Maximum a tabletek, de azok még a Chromebooknál is nagyobb kompromisszum = kisebb kijelző, fizikai billentyűzet hiánya.
Mást nem akartam most írni, csak gondoltam elsírom a bánatom.
(egyedüli bizodalmam a Toshibában van, egy Chromebook 3-al, mondjuk nyár környékén.)
-
robagp
tag
Hello!
HP 14 Chromebook -ra az áruházból letölthető a PLEX alkalmazás.
Amikor megnyitom azt mondja töltsek le hozzá media servert, ott van a link is, de ott csak windows, linux, os x, és free bsd van. Hogy tudom chrome os-ra letölteni a media server-t?
Le lehet mert youtube-on van egy video, ahol pont hp14-en mutogatja be hogyan kell használni, csak azt nem, hogyan kell a media servert hozzáadni. /írtam neki nem válaszol, tehát az a rész kiesett/
A plex-nek is írtam, ők se válaszolnak.
Esetleg tudja vki hogyan kell vagy hol kaphatok kérdésemre választ?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Már egy ideje van / használok egy Acer C720-as chromebook-om. Gondoltam irok majd egy logout-os bemutatót, de időt nem adtak vele... Ha van kérdés és tudok esetleg válaszolni, szivesen megpróbálom.
-
Jabby
őstag
PC-re fel lehet telepíteni a ChromiumOS-t?
-
satyak
csendes tag
Helló,
Kinéztem a HP Chromebook 11-et mint tökéletes második masinát magamnak, a fehér-zöld verzió tetszik a legjobban.
Magyarországon ugye nem lehet kapni, UKből kéne rendelni mert onnan csak áfa van, plusz vám nincs és szerintem az angol billentyűzet vállalhatóbb mint a német vagy a francia ha a magyar nem választási lehetőség.
Amit néztem webshopokat ott csak fehér-kék változat van, vagy egyik sem. Írtam az Amazonnak hogy lesz-e más színben, azt mondták hogy nem.Kérdés: tudok angol billentyűzetes fehér-zöld HP Chromebook 11-et venni?
-
robagp
tag
Hello!
Most vettem egy "HP Chromebook 14 Brilliant 14” screen" -ot.
Hogy tudom usb-ről live linux-ot futtatni?
Nem telepíteni!!! Csak live usb ként futtatni linuxot a gépen.
Válaszokat előre is köszönöm! -
remete73
csendes tag
Szia,
asus x101-esre szeretném feltenni (Atom435/2gb/64Gbssd)
letöltöttem a hivatalos 1290-est.
menni fog ezen? -
McSzaby
őstag
A P3-ban tudtommal még nincs SSE,SSE2 így nem lehet felrakni rá. Javítsatok ki, ha nincs igazam...
Illetve a ChromiumOS a Vanilla féle zátonyra futott. Nincsenek meg a háttér tárolók, amikből a kellő csomagokat le lehetne húzni, így kapufa. Kipróbálhatod de sokra nem fogsz menni vele, használj inkább valami Lightweight Linux-t, mint Manjaro, Lubuntu, vagy mint a Linux Lite.
-
Parson
addikt
Hello!
Van egy P3-as, 933 MHz CPU, 1 GB RAM-os régi PC-m, ami fizikailag még frankón jó, de Windows-t futtatni már régen nem. Mit gondoltok, ez a Chromium OS akadásmentesen elfutna rajta? Köszi előre is.
-
McSzaby
őstag
Igen, nem feltétlen munkára van, de annál inkább a Cloud Cmputingra. Ennek megvannak az előnyei, sőt szerintem rengeteg előnye van, csak még nem elég kiforrottak az internetes lehetőségek ebben az országban ( vagy világban?), illetve az emberek még nem tudnak ilyen "virtuális világban" élni.
Ez az oka annak, hogy egy ilyen remek rendszer ennyire lassan döcög
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Android szakmai topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Raspberry Pi
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest