Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerki
csendes tag
válasz
moongoose #99 üzenetére
Hali! Az én lapomba az fsb-t 110-250 között lehet álítgatni. 110 alatti értéket valamiért nem akarja elfogadni. 250 fölött még nem próbáltam.Én most 120 fsb-n vagok, cpu fesz emelés nélkül. Még nem tudom mennyire stabil, mert nem volt időm tesztelni,de az alapvető dolgakat hibátlanul elvégzi.Te hogy tudtál 1 tized voltot emelni? Nálam csak % -os kiosztás van.Tudom emelni 105%-110%-115% . Így vagy több jön ki 1-tizednél v keveseb.Így hát nem emeltem. De még így is jó mer a 2.7-es proci 3.1-3.2G között megy . Bár te is ennyin vagy a 2.5-sel ha jól emlékszem.
-
nekem 1 mhz-es fsb-t enged a lap...így szépen lassan tudom engedni...
tehát 0-x mhzig annyit írok be amennyit akarok....persze extrem értékeket nem fogad el gondolom...
Én egy 115 mhz-el kezdetem...aztán 2-3mhz-enként léptettttem feljebb 3.0 ghz-nél még nem kellett feszt emelni...efelett már fel kellett tenni majd 1 tized voltot...és 3.1-nél kifogyott a szusz...
Hiába szvsz fizikai korlát lehet...mert akárhogy emelem a feszt csak instabil lesz a rendszer...és csak 1.625 volton működik remekül....
Egyszer régen méregettem valami mbm5-ös progival, ám a gázos vapochill micro-nak nem okoz gondot alacsony hőfokon tartani a procit, még ha presc. cerka lenne benne, akkor sem.
Ráadásul a vga hűtőm passzív, így az ott termelt meleget a cpu hűtő szívja le, és fújja át magán, be a tápba onnan, meg hátra a szabadba...
Tehát a proc. hőfok, az így nem mérhető....ha tippelnem kellene akkor kb 43-52 fok körül van ezekkel a környezeti változókkal.
A te lapodban milyen fsb értékek vannak? -
kerki
csendes tag
válasz
moongoose #97 üzenetére
Szia! Kösz a tanácsot! Az fsb azt már eddig is emeltem 115 ig mentem vele, csak feszt nem mertem emelni. Neked miota megy igy? Neked is az első fsb emelésed 111 től indul? Nekem ez az első emelésem amit enged a gép.Igy fsb 115 ön is már 3gfölött vagyok a proci hőfoka 55 fokos.Neked meddig megy fel 100% os terhelés mellett? Azért szép apránként kiprobálom amit írtál. Köszi!
-
...hello...nekem 2.5 cerkám van és ahogy látom a max amit ki tudok hozni belőle az 3.1 ghz 1.625 volton, a ramok 2.5.2.2 időzítéssel...
A procinál 124 mhz az fsb az agp/pci Fixed-re téve....
Szvsz a tiedből kb 3350-et is ki lehetne vasalni...ha...jó hűtőd van.....
Ez lényeges...
1.525 voltról emelhetsz 1.625-re,de mégegyszer mondom jó hűtővel....70c a határ...
Úgy próbáld,hogy először csak az fsb-t emeled...mondjuk tedd fel 110-re aztán ha jó 120-ra...innen már óvatosan 2 mhz-ként....ha nem stabil a rendszer...emlj feszt...aztán teszt...ha jó, megint fsb,megint teszt stb...
Egy idő után hiába emelsz feszt a rendszer továbbra is instabil lesz...na ekkor azzal a fesszel/fsb-vel üzemeltesd amivel még stabil...azonban az 1.7-et ne lépd túl....
sok sikert/szerencsét....a felelősség persze a tiéd....mindenki a sajátját ahogy a mondás tartja...
ha nem mered, akkor inkább hagyd.... -
kerki
csendes tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segiteni? Van egy celeron 2.7 es procim 512 ram-al abit VI7-es alaplappal. Ezt sze retném kicsit tuningolni. Több kevesebb sikerrel meg is történt,de nem elég stabil a rendszer ezért vissza állitottam. A gyári bios beallitások: cpu operating speed: (2700/100/) / cpu fsb clock: 100 / multiplier factori: 27x / dram clock: by spd agp ratio (cpu:agp:pci): (auto3:2:1) voltages control cpu core voltage: by cpu / dram voltage : 2.60V / agp voltage : 1.5V . Ha valaki meg írná az optimális tuning változtatásokat amit kipropált és stobil a rendszer az jó lenne.
-
D@ni88
addikt
biztos hülynek tartasz, de ha én vmi alkatrészt veszek, sztem újonnan megvenni, mert ha húzom, elszáll akkor ki tudom magyarázni magam, múltkor ez volt a táppal is... mondtam h tönkre ment, közbe meg valahogy elkapta a venti a vezetéket, az meg persze h megállt, és leégett a táp, a csávóka meg kicserélte kapásból
szval nekem megéri inkánb új cuccot venni (vagy 3x kibeszéltem magam, és mindent gariztatott)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
Na ma beszéltem a csávóval... 13ért beszámítja a jelenlegi szarráhúzott szart, és kapok egy új 2,8ast +4-5kért sztem korrekt...
-
ovecs
senior tag
p4 2,4 c northwood-ot 800/512 HT veszel kb 23ért használtan és 3,4en 250 fsb vel qrva jól muzsikál
Csak ajánlani tudom, a cerkától sokkal jobb
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
Na szerintetek mennyibe kerül 2,8as vagy 3ghzes cerkára váltás?
-
mycso
veterán
A P4 vásárlást, mint írtam is, használtan gondoltam, és csakis 800FSB-set!!!!
A BOX-os, azt jelenti, hogy dobozos, tehát kapsz hozzá egy dobozt, meg egy gyári intel hűtőt. -
D@ni88
addikt
17 886 Intel Celeron 2800/533 478 D335
20 658 Intel Celeron 3000/533 478 D345
30 162 Intel P-4 2400/533 478 1MB BOX
33 726 Intel P-4 2800/533 478 1MB BOX
44 814 Intel P-4 3000/800 478 1MB
Na ezek vannak amik valamennyire elfogadható procik.. hát azért a 2,4ghz is ott van szépen az árban...
de tényleg, mi a különbség a BOX és a sima között? mert havernál a Box-os megy 35fok idle, 45fok terhelve, szval a hőmérséklet nem gátolja a tuningot... -
mycso
veterán
Ja és ha teheted, inkább ne celeront vegyél, a 3G ára olyan 18-20 körül van újonnan.
Inkább vegyél használtan egy 2.6 vagy 2.8G-s HT-s P4-et.
De ha mégis celeron, akkor ne boxosat, mivel tuningolni akarsz /és gondolom nemakarsz megsüketülni/ veszel mellé párezerért egy f@sza hűtőt. -
mycso
veterán
Akkor olvasd el még 1x a #73 és #75. hsz-emet.
De kiszedem ide a lényeget:
A biosban, a dram beállítás felett, van valami olyasmi: N/B strap..., na ott állítgass
Az az n/b strap valami, nem az fsb-t állítja!!! -
D@ni88
addikt
én is tudom h 533FSB, csak hát te írtál neki h vegye fel 800ra
szegény gyerek ha megette
Nekem most 2533as celeron van ami 3,4GHZen stabilan megy, node mostanában történnek érdekes dolgok... msn, és winamp futtatása közben felmegy 50C fölé, ami persze nem tetszik... (igaz az msn teli van mozgóképekkel meg mindennel, de akkor is, régen nem csinált ilyet..)
akkor néha win alatt is megfagy kb 3másodpercre, majd újra jó, hiába veszem vissza a tuningot alapra, akkor is ezt csinálja...
sztem az a proci is vinné a 160-170fsb-t és akkor még a ram időzítésekkel is tudnék játszani... meg hát a proci magasabb órajel, meg az újjabbak nem annyira forrófejűek...
Nem tetszik h alapjáratban 43-45fok
j meg tényleg milyet vegyek? BOX-osat, vagy simát? -
ovecs
senior tag
na gyerekek van 1 775-ös celeronom soltek lappal, 2 hét múlva lesz meg a maradék alkatrészem, séthúzom, sőt tervezem, hogy fabrikálok rá vízhűtést(akváriumpumpám már van
), majd leírom milyen eredményeket értem el.
-
mycso
veterán
Az az n/b strap valami, nem az fsb-t állítja!!! /most néztem meg egy nw ->400fsb-s celeronnal/
Az FSB ugyanannyi, mit a 2.5-ösnél 133/533/, tehát a szorzója 22.5.
Tehát a 400-as ram, ugyanannyira elég, mint a mostani procihoz.
Viszont, ha tuningolgatni akarsz, akkor mindíg érdemesebb kisebb szorzójú procikka próbálkozni.
Ahogy, így észrevettem, általában a 2.4-es celeronD-k, elég jól húzhatóak. -
D@ni88
addikt
hello mycso, nem akarok kötekedni, de a celeron prociknak 533 az alap... és úgy tudom azt nem érdemes feljebb állítani...
Ja és kinéztem magamnak egy 3GHZes celeron D-t (478)a 2,5ös helyett...
Erről mi a véleményetek? És nem tom h elég-e hozzá a 400as ram, szval megtudnátok mondani az fsb-t és a szorzót?
[Szerkesztve] -
celeron
senior tag
Mondjatpok valami jó kis tuningot celeron d 3,0 ghz-s re
-
fefo1
csendes tag
sziasztok tudna nekem segiteni valaki mit tegyyek????????
-
yoc
csendes tag
VD = CD !
Tényleg az vagyok! -
yoc
csendes tag
-
Más játékban is csinálja? Lehet hogy a vga-val van a gond. Próbálj ki egy másik drivert.
Kétlem hogy a proci lenne a gond, mert nekem is ilyen van, és nekem 3.2 ghz-en is gond nélkül vitte a mw-t.
A proci hűtéssel nem lehet baj, mert az ajánlott max. terhelt hőmérséklet 70 fok.
Szerezz be egy 8, esetleg 12 cm-es rendszerventit hátra, és lemegy a proci hőmérséklete. -
yoc
csendes tag
Nos?
-
yoc
csendes tag
Hellósztok! Olyan problémám van, hogy van 1celerond330-am(2,66 Ghz 533FSB) gyári hűtéssel 1IS7-es lapon és 1Ti4200-as videókártyám! Most bel vagyok őrülve a NFS Most wantedbe, éjjel nappal azt hajtom és azt csinálja a masina,hogy az első 15 perc játék után 5percenként lefagy a kép és a hang azután megy tovább, Tudom,hogy a videókari egy kicsit kevés hozzá, de azért elég szépen megy és nem is igazán szaggat (csak ha szemből süt a nap) én arra gondoltam hogy a proci hűtéssel lehet a baj,mert bekapcsolás után 1 percel már 42 fokos és játékból kilépve meg 53-55 fokot szokott mutatni!
Mit tudok csinálni?? -
Hasek
Közösségépítő
Üdv mindenkinek!
Az lenne a nem is annyira gondom, csupán kérdésem, hogy nekem van egy Celeron 2.0Ghz-es procim, amit egyszer kiszereltem, de a teteje hozzá volt ragasztva a hűtőbordához, míg az alja oda szorúlt a foglalatba. Azt kikötöm, hogy nem téptem, mert miután leszedtem a rögzítő csavarokat a bordánál, az magátol kiengedett. A problémám, hogy a proci teteje, lejött. Tudjátok az a kis fém lap, amire ráírják a gyártót, stb... A procit vissza rakva, teljesen jól működik, immár két darabban. Semmivel nem változott a teljesítmény. A kérdésem lényege, hogy ehhez mit szóltok, és hogy ez az esemény mennyire rövidíthette meg az élettartamár?/Ajánlatos-e cserélni?/ -
robyeger
addikt
Minden kezdő Celeron tuningos figyelmébe ajánlom a P4 proci tuning első hozzászólásának átböngészését:[link], mert az útmutatások többnyire Intel processzorokra vonatkozóan általános érvényűek.
-
fefo1
csendes tag
sziasztok. nkemis lenen egy kérdésem.
van egy celeron 2.4-es procim,abit is-7 alaplapom.samsung 512 meg hinix 512 ramom!
a gondom a következö:
a memokat nem tudom máshogy álitani mint 3:4 csak
és mivel huzom a procit emeli eztis.biosom a 2005 03 30-adikai van fenn ezt találtam a legujabnak.
aigaz hogy a memoknak az idözitése más és más de egyiksem megy 400 MHz-en pedig annka vetem de csak 133-on mennekki tud valamit javasolni nekem??mit tegyek??pénzhiányban szenvedek sajnos
uj memokra nem telik
köszi elöreis a tanácsokat!!!!!!!!
-
Hasek
Közösségépítő
Üdv mindenkinek! Olyan segítségre lenne szükségem, hogy hogyan lehet felhúzni egy procit. Én még nem igazán foglalkoztam ilyennel, hogy tuningoljan a cuccokat. Nekem egy Celeron 2000Mhz-em van, egy Asrock M266A alaplapon, de a közeljövőben veszek új alaplapot, egy P4V8X-X-et, és nekem ehez kellenének tuning infok. Persze ha nem gond! Elöre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
mad1
veterán
p4p8x ben van 1,7es celem...
meddig lehet huzni sztetek?gyari hutovel? -
zolisz83
tag
Szia!
Nekem Asrock lapban 112fsb-n viszi stabilan prime95-öt, de 113on is viszonylag sokáig elvacakol vele. (114-en sz@rik a fejemre, igaz nem tunning lap, szal ilyen hogy + fesz. felejtős..). 10hsz-sal feljebb olvashatod, hogy 3GHz-en ment és biztos van ami tud többet, de hogy én is használjam már végre ezeket az idegesítő közhelyeket sok függ a laptól, procitól és ezekhez kapcsolódó szerencsédtől.
((azt hiszem amikor ez a prockó még a ''fő'' gépemben ketyeget IS7es lappal szintén tudott többet, de akkoriban nem nagyon tuningolgattam még és nem is emlékszek már az eredményre)) -
robyeger
addikt
-
kltz
tag
hello!egy olyan kérdésem lenne hogy egy 2,4 Ghz intel Celeront medig lehet tunningolni kb?
-
Tomi 16
őstag
-
zolisz83
tag
Valamennyire már ismerhetnél tunning ügyben!
Az csak természetes, hogy a lehető legalacsonyabb időzítéseket állítom én magamtól is, ezzel a résszel nincs is gond.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy megéri-e vagyis milyen arányban, mértékben, hol, stb.., növeli a rendszer összteljesítményét alacsonyabb proc. sávszélesség esetén (pl:cerka). Időzítések terén még annyi a konkrét esethez, hogy nekem meg az Asrock lap szab gátat, és már csak az ddr:fsb arány jöhet szóba, mint tunnig, ezért kérdem, hogy van-e tényleges értelme?
Részben válaszoltál is, thx! -
lewton
csendes tag
kösz, de most mér tökéletesen megy 2,66-on
-
buck
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vok még a témában
Van egy 2,4 es celeronom asus alaplapba és azt szeretném kérdezni hogy mennyivel lehet huzni a procit.(höfok vagy mhz)
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
A szinkron memóriahajtásnál(CPU FSB x 2) nagyobb memóriaszorzó használata mellett a rendszer teljesítménye kifejezetten csak 3D alkalmazásokban növekedhet, mikor a GPU a CPU kihagyásával közvetlenül lenyúl adatokért az alaplapi memóriába. Egyéb más alkalmazásokban, a memórialapozás gyorsaságát érdemes növelni, azzal hogy csökkentjük a memória késleltetéseket(CLK). Az Everest eredményeknek a CPU FSB értéke mindig gátat szab.
-
zolisz83
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy NW celeronokat kinek meddig sikerült túlhúzni?, mert nekem 2,4-es proc 114esFSB-n (Asrock lapban) meg se nyekkent. Olyan nagyon nem fontos, tényleg csak érdeklődök kíváncsiságból.
Másik kérdés, van-e értelme a memet túlhúzni, mert per pill 228as fsb-n mennek és ezzel 2xes MB/mp-es sávszélességet érek el(prochoz képest), de nem igazán tudom, hogy everesten kívűl kihasználja-e vmi.Szóval a proc. sebessége nem szab gátat ennek?
-
lewton
csendes tag
2000es p4 cerkámat felvittem 2,6Ghz-ra. Bírta is, de később vettem észre, hogy nics hang, sőt 2,6-nál már a net se ment! Egy táp csere (most 300w) sztetek megoldaná a problámám?
-
P.Laci
csendes tag
helló.egy kis segítség kellene.
van egy 1700-as celeronom és egy Matsonic MS9047c+(533)-es alaplapom.
a biosban egyáltalán nem engedi tuningolni.
biosfrissités megoldaná? -
gakoska
tag
válasz
Dilikutya #29 üzenetére
100as fsb-t már nem birja a proci, mert nem kapcsol be a monitor, meg tulajdonképpen a gép sem. A pci-t nem lehet fixálni. 1050-en azért megy 33-mon a pci, mert kiirja a bios, h CPU/PCI Clock: 66/33, 70/34, 75/35, 80/40, 100/33.
Jumperolás: az elem melletti jumpert Clear CMOS-ra kell tenni, hogy a bios visszaálljon a tuningosbol a default állapotba.
Csodát nem várok se a laptol, se a procitol, csak gondoltam h megkérdezem hátha lehet vmit kezdeni fix pci nélkül is, amiröl nem tudok. -
gakoska
tag
hát akkor én is irok ide:
van egy 700as ceruzám, 735nél többön nem akar menni, csak még 789en, de nincs már akkor hang.
sokkal gyorsabb lesz viszont a 789en, még stabil is, nem lehet-e megycsinálni vhogy, h int. hangkarival is legyen hang?
10,5x70 en megy most.
a fsb-vel a pci frekit is emeli, sztem azé nincs hang
viszont a 100as fsb-nél, ami ugye 10,5-szorosen 1050 Mhz lenne, visszaveszi 33MHZ-re a pci-t, csak akkor már ujra kell jumperelni a lapot, mert se kép se
hang
,ami egy Kobian 815ep FSX gyári biossal, mert nics frissités
Lehet-e vmit csinálni? v vegyek ugye egy másik hangkártyát ? (nem fogok)(régen elment egy nem int. hangkarival 789en)
-
MIFtIli
aktív tag
az alaplap kurva olcsó volt (15 000) és nem is rossz
amúgy szerined mennyit bir el??
mármint a proci
[Szerkesztve] -
MIFtIli
aktív tag
hülye kérdés lessz:
van egy jó szar 2.6celeron-om ést ezt kéne húzni valahogy csak nem tom hogy hogy kell mivel meg hűtés szóval..........
jó lenne ha valki segítene ebben
(MSI PT8NEO 800fsb;512MB HYNIX;ATI 9600pro... -
Ger|
aktív tag
most 600on vagyok. Desktopon nem fagy csak játék közbe úgy 5-10 percenként. Mind1.
Amúgy ami játék 500mhz-n 15 fps-en megy, az 600on simán 23-25 fps-en dönget. Errefele kezdenek az nVidia driverei megtáltosodni. Nem veszem vissza -
Ger|
aktív tag
áhhá mostmár volt:
BIOS CHECKSUM ERROR ?WRÓNG FLESING?
loading szekúr biosz
detecting floppy media:...
NO FLOPPY DEVICE FOUND
BOOT ERROR
bíípbíípbíípbíípbíípbíípbíípbíípbíípbíípbíípbííp
nah ezt űbereljétek vazz
amúgy semmi bajja a biosznak, csak a húzott procival ezt csinálta az előbb -
Ger|
aktív tag
vagyis ppga-s vagy miafenye.
-
Ger|
aktív tag
jah majd elfelejtettem pga-s.
-
Ger|
aktív tag
gyakorlatilag ugyanaz van 2.8 volton mint 2.2-n.
Az alaplap azt írja ki, hogy processzor voltage aminek beállítva, pl 2.19 és ugrál hogy 2.21.... 2.20... 2.18, tehát szerintem télleg ennyin mehet.
Két külömböző processzoráll rendelkezésemre, mind2-vel ugyanez a helyzet... igaz a második az 60 fok körül szok lenni úgyhogy most a 30 fok körüli van benne, ez ráadásul stabilabb is. -
Ger|
aktív tag
amúgy az adott konfiguráció:
p6bat-a+ rev 2.2
Celeron 400 (most 500on jár)
GeForceFX5200 128 mbyte RAM
2x128 Mbyte SD-ram 133 Mhzintegrált hangkártya
csontszűz windowsok -
Ger|
aktív tag
megy százzal, feszültségnek pedig 2.09-et ír ki. A motoGP2 nem is szaggat. Csak 5 perc után széttfagy az agya.
-
Ger|
aktív tag
azt írja alapfeszültséggel 600... az fv kezdetű lesz asszem... csak a gyári szám végét látom mert tele van mindenféle cédulűval ragicskulva az alja.
-
Ger|
aktív tag
ecs p6bat-a+
feszültség a bioszból állítható 1.5v-től 3.2 v-ig.
Ha a jumper az alaplapon az egyik helyen van, akkor 66, 75 vagy 83 fsb állítható a bioszban, ha a másik helyen, akkor 100, 103, 112 vagy 133. -
tomika
aktív tag
Milyen alaplap?
Ajánlom: Bővebben: link
Itt 600-on átlagosan 2.2 V-at vesznek fel. -
Ger|
aktív tag
és hiába emelem a feszültséget, nem lesz stabilabb a 600 mhz, pedig a proci 30 fokos. Mi lehet a gond? 600 fölött pedig be sem kapcsol a monitor. Ez kevés egy 400as celerontól!
-
Ger|
aktív tag
hogy változtassuk meg egy celeron-a (400 Mhz, 66mhz fsb) szorzóját(gondolom biztos valahogy talán esetleg lábkötözgetéssel???)? Az alaplapom 83 és 100 mhz között nem tud órajelet adni, így vagy 500 vagy 600 az órajel, de 600 már instabil, 500on pedig lassan futnak az nvidia driverei.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Borderlands 4
- E-roller topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- 3D nyomtatás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest