- Milyen monitort vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
tcomp
tag
válasz
misimagaki #7 üzenetére
Akkor az nem ér semmit.
Az esetek nagyon kis százalékában használ, saját tapasztalat, de csak a folyadékos.
Egyébként amúgy nem újjítja fel a cd romot :)) -
Obi-1
őstag
Nekem is van egy ilyen delikvensem, kétszeres író, de már csak olvas. Viszont speckó csavarokkal van összerakva.
Kefélés nem segített. Eccer majd szétszedem, azt elajándékozom valakinek, akinek kellhet. :F -
L3zl13
nagyúr
Nekem eddig 3 db cd-rommal íróval volt olyan bajom, hogy eleinte rendesen olvasta/írta a lemezeket egy idő után meg nem.
Mindhárom esetet megoldotta egy lencsetisztítás.
Szóval azért előfordul néha. :))
Az ilyen tisztító lemezekkel kapcsolatban: Van száraz, és tisztítófolyadékos.
Mindkettőt próbáltam. Egyik sem használt.
Másik probléma. Ha már nem ismeri fel a CD-t a lemez, akkor nem fogja folyamatosan forgatni a kefét a lencse fölött.
Ami segített szétkapni a cuccot, és manuálisan egy kis alkoholos vattával megtisztítani a lencsét (amelyen mellesleg nem látszott por). Utánna ment mint a kisangyal. :)) -
tildy
nagyúr
Nekem otthon(videken, a hugom gépében) néha nem akarja olvasni a lemezt.Felporog de ennyi.Mit csinaljaka cd olvasoval?
-
misimagaki
aktív tag
Summa-summarum: ez megint csak egy lehúzási kisérlet volt. Szerencsére az ilyen fórumoknak hála, ennek sem dőlök(ünk) be.
-
cyberdog
tag
vagy meg sem:F
-
cyberdog
tag
OFF
na meg mindig ujjonc vagyok ez mar az 51 ik hozaszolasom:C
ON -
cyberdog
tag
lehett hogy csak ugy ram soztak akkor meg bena gyerek voltam oszt minden hulyesegnek :Obedoltem de nekem eddig semi problemat nem okozott azt hiszem ezentul nem hasznalom majd
-
Flashcash
Közösségépítő
Itt van a lényeg Kovacsur linkjéből:
''In general, you shouldn't. Generally speaking, the only reason you'd need to clean a recorder or (for that matter) a CD-ROM drive is if you went and stuck your finger on the lens. Cleaning kits and well-intentioned Q-tips are unnecessary and potentially dangerous. If you push too hard on the lens while cleaning and damage the mounting, it will no longer matter how clean it is. '' -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
misimagaki #7 üzenetére
mondom régen floppytisztító lemez
-
cyberdog
tag
na mán irni se tudok ''há mán mé nem ajánlott''
-
KovacsUr
addikt
Általában nem a por okozza a hibákat a PC-s CD-meghajtókban, úgyhogy a legtöbb esetben, amikor a kétségbeesett júzer a kefés CD-ért kap, az már halottnak a bérescsepp.
Ajánlom a figyelmetekbe a CDR-FAQ idevágó bejegyzését:
[L]http://cdrfaq.org/faq03.html#S3-30[/L] -
tcomp
tag
Gondolom van hozzá lötyi, különben nem ér semmit
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
misimagaki #1 üzenetére
cd írón ne használd mert nem ajánlott.
-
misimagaki
aktív tag
Üdvözlet az összegyűlteknek!
Pontosabban lencse tisztító lemez.
Munkahelyemen elárasztottak bennünket a következő termékkel:
Multimedia Lens Cleaner.
A leírás szerint 20-25 perc alatt ''lesikálja'' a lens-t :).
A lemezen kb. a felénél található egy kb 6-8 mm széles sávban egy kis kefe. (Tényleg sikálja a lens-t :DD .)
Van valakinek tapasztalata ilyen ''termékkel'', vagy ez is csak valami lehúzós vakítás akar lenni?
Aktív témák
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest