- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
marcee
addikt
Köszönöm a segítséget, még nem voltam azóta a cimbinél, de kipróbáljuk amit írtál.
Eddig nem tudtunk virtualdub-bal felévenni, de talán majd azzal WDM-VFW átalakítóval sikerül.
Az eredeti kérdére nincs ötleted?
Azt írtam már, hogy divx-ben azért otthon vagyok, így az ingyenességi kérdés az említett mjpeg codec-ekre vonatkoztt. Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek. Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes :O -
marcee
addikt
Nem nagyon értek egyelőre a cepture-öléshez (digi video vágás/konvertálásból azért már van tapasztalat), de én is ismertem az alapszabájt, hogy nem divx-be digizünk, csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők (az eredeti kérdés erre vonatkozott :D).
Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).
Ezek a codec-ek ingyenesek?
a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba. -
marcee
addikt
Sajnos nekem nincs tuner kártyám, a fent említett kártya egy barátomé, ha járok nála feltétlenül kipróbálom a javaslataidat.
Mpeg codec-kel nem vett fel semmit az iuvcr, erre rögtön kipróbáltam az mpeg4 codec-eket és azokkal nagyon szépen ment. De akkor ezt is megpróbáljuk. Eredetileg a kártyához windvr járt azzal vettünk fel mpeg2-t, de nem voltunk elégedettek a minőséggel, igaz mások lakásban/tv rendszeren próbáltuk utoljára. -
marcee
addikt
Benne van a kérdésben, hogy iuVCR-t használtam. Nagyon jó programnak tűnik és mindenki csak ezt ajánlja, ezért ha egy mód van rá, ezt szeretném használni.
A virtualdub-bal nem működött a capture, de az amúgy is elég fapados lenne.
Videószerkesztésben/tömörítésben nem vagyok már kezdő, biztosan nem a codec beállításokat toltam el. -
marcee
addikt
Up!
-
marcee
addikt
Egy Wajet Mpeg TV Station PCI tuner + iuVCR comboval vettem fel néhány párperces jelenetet egy barátomnál a próba kedvéért, hogy megnézzem a minőséget, ill. hogy mit bír a gépe. (felbontás-codec kombinációk). Nem volt rá sok időm, így amikor a fentlévő mpeg2 codec-kel nem funkcionált, akkor divx3 low-fast, divx5.0.5 és xvid codec-ekkel próbálkoztam, ezekkkel nagyon szépen ment a felvétel, megfelelően magas bitráta esetén szép is lett. A probléma az, hogy a felvett anyag a VirtualDub szerint hibás: megnyitja szó nélkül, jól látja a felbontást, de nem jeleníti meg a képet: Error decompressing video frame 0. Unknow error (error code -100). Amit elfelejtettem, hogy a világon mindennel le tudom játszani probéma nélkül! „Scan video stream for errors” parancsra azt állítja, hogy a kulcskockák rosszak, a többi jó, de decompresszálhatatlan.
A divxfix, divxrepair, .. programok is hibásnak mondják, javítással használhatatlant csinálnak belőle.
Nincs most más szerkesztő a gépen csak a Windows Movie Maker, annak nem volt problémája, le tudtam menteni .wmv-be, de nekem ez nem elég, én 2-pass virtualdub utómunkát szeretnék.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest