- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
marcee
addikt
Köszönöm a segítséget, még nem voltam azóta a cimbinél, de kipróbáljuk amit írtál.
Eddig nem tudtunk virtualdub-bal felévenni, de talán majd azzal WDM-VFW átalakítóval sikerül.
Az eredeti kérdére nincs ötleted?
Azt írtam már, hogy divx-ben azért otthon vagyok, így az ingyenességi kérdés az említett mjpeg codec-ekre vonatkoztt. Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek. Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes :O -
marcee
addikt
Nem nagyon értek egyelőre a cepture-öléshez (digi video vágás/konvertálásból azért már van tapasztalat), de én is ismertem az alapszabájt, hogy nem divx-be digizünk, csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők (az eredeti kérdés erre vonatkozott :D).
Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).
Ezek a codec-ek ingyenesek?
a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba. -
And
veterán
Üdv!
Hasonló a véleményem: nem érdemes erőltetni a közvetlen DivX-digizést.
Nekem a Morgan-féle MJPEG codec (szintén WayJet-PCI tunerrel, iuvcr-rel)
vált be. Sajna a capture mérete a fentebb említett lesz, viszont könnyen
editálható. A DivX deinterlace tényleg nem túl jó, de ha a végeredményt
TV-re szánjuk (mondjuk MPEG2-ben), meg is hagyhatjuk az anyagot
intertlaced-módban. Egy kapcsolódó fórum:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=10723[/L] -
marcee
addikt
Sajnos nekem nincs tuner kártyám, a fent említett kártya egy barátomé, ha járok nála feltétlenül kipróbálom a javaslataidat.
Mpeg codec-kel nem vett fel semmit az iuvcr, erre rögtön kipróbáltam az mpeg4 codec-eket és azokkal nagyon szépen ment. De akkor ezt is megpróbáljuk. Eredetileg a kártyához windvr járt azzal vettünk fel mpeg2-t, de nem voltunk elégedettek a minőséggel, igaz mások lakásban/tv rendszeren próbáltuk utoljára.
Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- ZEN.com
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- GTA: Vice City
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Philips Hue Gradient Lightstrip hibás
- Killer 1650x Intel AXN 200NGW
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Philips Hue LightStrip Plus v4 1m extension
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi