Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrogotA
újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Canon IP1800 Pixma nyomtatóm azt írja, ki, hogy a tintaelnyelő majdnem tele van. Ki lehet ezt itthon házilag tisztítani valahogy? Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.
-
Joevanni
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Van nekem egy Cannon ip 1800-as nyomtatóm. Az a baja, hogy azt írja ki, hogy a festékkazetta nincs a helyén.Vegyem ki és rakjam vissza. De ezt már többször is megcsináltam de akkor sem jó!
Mi lehet a baja? Mit tudok vele kezdeni?
Előtte még nyomtattam vele, leállítottam aztán legközelebb mikor nyomtatni akartam már ezt írta ki! A fekete az újratöltött patron a színes meg kifogyott.
Várom Ötleteiteket. Köszönöm!
-
DaNi017
csendes tag
Hello!
Segítségeteket kérném. Van egy Canon PIXMA iP2600-as nyomtatóm és a következő a problémám vele, hogyha nyomtatni szeretnék és bekapcsolom, akkor olyat ír ki a gép, hogy rosszul lett behelyezve egy tintapatron. A nyomtatón a zöld led felvillan majd 5x a sárga és ezt így ismétli folyamat. Mi lehet a probléma? :S Nem szeretném kidobni a nyomtatót, már nincs rá garancia sajnos... Köszi előre is!
-
guzar
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy az IPTool0.4.0a használható az IP1300 és IP1800--asokhoz egyaránt .
A segítséget köszönöm előre is. -
Directors
senior tag
Üdv!
Van egy CL-38-as patronom.Után szeretném tölteni.
A kérdésem az lenne,hogy mikor belerakom a tűt a patronba és tolom lefelé akkor egy keményebb rész van.Ezt eddig nem erőltettem bele.Nem is kell? Csak a keményebb részig toljam le és töltsem a tintát bele? -
struby84
csendes tag
válasz
kidgabber #53 üzenetére
Nos ez a probléma nálam is fellépett.
Az is világos, hogy csak a színessel van a gond (ha csak a színeset teszem be, akkor mindkettőt hiányolja, de ha csak a feketét, akkor csak a színeset nem találja).
Viszont vettem egy új színes patront, és nem oldotta meg a gondot.
Meg tudná valaki mondani, hogy
1.: Mit is jelent az, hogy zárlatos a nyomtatófej, és mit lehet tenni ellene azon kívül, hogy új nyomtatót kell venni?
2.: Az IP1800-ban ki lehet-e cserélni a fejet, ha javítani nem lehet, és hogy?
3.: Be lehet-e állítani rajta valahol, hogy akkor is nyomtasson, ha csak a fekete tinta van benne. (Nyilván szürkén.)Előre is nagyon köszönöm!
-
Zal
csendes tag
Sziasztok!
A kezembe hullott egy iP2500, de nincs hozzá patronom és mielőtt beruháznék ilyesmire szeretnék megbizonyosodni arról, hogy működőképes-e a szerkezet? Első lépésként beüzemeltem, hogy milyen életjeleket ad? (Driver fel, áram be.) A fejtartó vackát egy határozott mozdulattal elrántotta balra, majd azonnal jobbra és egy nagy csattanással abba is hagyta a működést. Intenzív sárga (7) villogás után zöld és újra. Kinyitva villogó zöld és semmi más. Kocsit nem tolja ki a patroncsereberének fenntartott helyre. Ez normális? Lezárva újfent balra, majd jobbra és nagy csattanással megáll (gondolom a fejtisztító fölött).
Tulajdonságok/Karbantartás sok okosságot tartalmaz, de mindegyikhez patron bentléte kell. Olyat meg nem találtam, hogy "patroncsere", amivel a kocsit ki lehet vadászni a helyére.
Mi a véleményetek? Kuka, boncolás, tuningalkatrészek beszerzése, vagy? -
nirey
csendes tag
AZ IP Tool a patront állítja vissza a gyári szintre vagy a nyomtatót?
Ha a patront akkor más nyomtatóba áthelyezve is telinek mutatja?
Mit lehet még ezzel a progival csinálni?
Válaszokat előre isköszi! -
kidgabber
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,ugyani s van egy másfél éves Canon ip 2500-as nyomtatóm,eddig a gyári patront töltögettem után,de már odáig jutottam,hogy nem ismeri fel a patront.Ez az üzenet:" Egy tintapatront helytelenül tettek be.Nyissa fel a nyomtató fedőlapját,és ellenőrizze, hogy a behelyezés megfelelő-e, majd zárja le a fedőlapot"
Volt már itt a fórumban hasonló probléma és akkor az volt a tanács,hogy egy új patron megoldja a problémát.Ma vettem egy eredetit,de ugyanez a helyzet,semmi nem változott.
Laikusként kérdezném,hogy kit kell vmit tisztítani esetleg,vagy mit csináljak?Fontos lenne,hogy helyre jöjjön,nincs pénzem új nyomtatóra.
Előre is köszönöm a segítséget! -
TomiFiu
tag
Gyerekek!
Ilyet hol lehet kapni? Meg van katéterezve a patron! Kell!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tJiuiBpMZEI
Nekem 4*0.5L fejtékem van és így azért kényelmesebb az élet.
-
TomiFiu
tag
Nos megvettem a ketyerét. (IP1900)
Hát még ugyebár nem szorulok patroncserére, de amint iden akkor beszámolok a fejleményekről.
Mindenesetre letöltöttem azt a progit amit a fentebb említett oldalon belinkeltek és valami miatt IP1800EUR nak látja, de kiolvassa az EEPROM adatait. Tehát gondolom a törlés is menni fog.Na ez később derül ki.
Amúgy én Ubuntut használok és bár alapból nem tudta telepíteni, de találtam megoldást hamar. Egyszerüen és gyorsan telepítettem is és gyönyörűen nyomtat!
Szóval ubuntu alá ajánlani tudom!Segítség ubuntura telepítéshez: http://seilent.net/install-ip1800-ip1880-and-ip1900-driver-in-ubuntu-karmic/
-
TomiFiu
tag
Ez lehet hogy jó IP1900-hoz?
http://2shareds.blogspot.com/2009/12/resetter-canon-1980-1880-ip2500-ip1900.html -
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Ma tervezek venni egy IP1900 -ast. Kérdem én: megéri ez? A patronokat újra tudom tölteni?
Légyszi segítsetek a választásban. Milyen olcsón üzemeltethető nyomit vegyek?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
simafej
csendes tag
Sziasztok! Canon Pixma IP 1900 valakinek már sikerült újratöltött tintapatront nullázni? Letöltöttem az IP tool,amit az 1800-hoz javasoltatok,de azzal nem megy. Felismeri,hogy 1900,de nem működik.
-
siofok
őstag
szisztok!
én abban szeretnék segítséget kérni,hogy van1 canon ip1900-as egyszerű kis nyomtatóm,és egyszerűen nem jövök rá,hogy hogy lehet azt megcsinálni,hogy igazolványkép nyomtatásnál 1-nél több kép kerüljön 1 fotopapirra?nekem mindig csak 1-et rak rá,és nemtalálok olyan opciot,hogy hogy lehessen rányomtatni mind a hatot.
az easy-photo printEX progját használom,abból is a legujabbat.
segítséget előre is köszönöm! -
ion94
csendes tag
Én azt szeretném megtudni hogy mennyiért tudok cannon pixma ip 1800-ban patront cserélni milyen árben ven
-
MrKentsfield
tag
válasz
pitt82bull #42 üzenetére
Szia,
Hosszan lenyomva a sárgát abbahagyja. (végleg kinerültnek veszi a patront ezért villog lenyomás után ignorálja a jelzést viszont többet erről a patronról nem ad szint információt.)
üdv. -
pitt82bull
csendes tag
Nekem egy IP1800-as nyomtatóm van, meg tudná nekem azt valaki mondani hogy az mit jelent ha 1x a zöld és 5x a narancssárga gomb világit?
Az IPtools ha be van kapcsolva nyomtató miért fagy le?
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
kaptam én is egy nemrég egy IP1800-as készüléket .Nagyon szép és viszonylag jól is nyomtatott mindaddig amíg ki nem fogyott a tinta a szines patronbol.Akitöl kaptam a nyomtatót ő adott nekem hozzá való töltő készletet.Szépen fel is töltöttem ahogy le van írva és vázolva a mellékelt tájékoztatón ,de miután visszatettem úgy keveri a színeket ,hogy az borzasztó.Mit ronthattam el ?
Van ebbe a készülékbe olcsó utángyártott patron ?Köszönöm
-
kurtap
csendes tag
Hello!! Nem tud valaki IP 1900- hoz kompatibilis IP Tool-t?? Ami itt ki van linkelve felismeri a nyomtatót de semmi mást nem lehet vele csinálni...
Előre is köszi
-
wazulka
csendes tag
Üdvözöllek Titeket !
Előre szólok, nem értek az informatikához ! Ami miatt itt vagyok : segítség kéne, van egy Canon pixma IP 1800 -as nyomtatóm, ami tökéletesen működött, amíg meg nem próbáltam idő előtt kivenni a képet belőle !! Azóta narancsban nyomtat és kiírja hogy állítsak a nyomtatófejen, de nincs meg az útmutató és nem tudom hogy a nyűbe kell !!
Előre is kösz' a segítséget, Üdv.: Nándi ( Wazulka csak azért, mert begurultam hogy a Nándi semmilyen verzióját nem fogadta el !!) -
fagyongy
csendes tag
Sziasztok! Nekem az a gondom vagy kérdésem, hogy van egy canon ip 1300 és egy canon ip 1800 nyomtatóm. Az előbbiben mindig eredeti patront használtam, viszont csak a színeset, a cl-41-et. Az utóbbi nem régen került hozzá, utánTÖLTÖTT eredeti patronok voltak benne, de már sajnos kifogyva. Próbaként raktam bele az 1300-asból egy eredeti cl-41-et és ÜRES utonTÖLTÖTT fekete mellett is gyönyörűen nyomtatott, gond egy szál sem. Aztán vettem egy utánGYÁRTOTT cl-41-et (victoria), de sajnos nem tudok vele rendesen nyomtatni, mert ennél már hiába van benne a régi üres fekete-ha nem lenne benne hiányolná:-)-, mégsem nyomtat feketén-hanem zölden. Nem csíkos, vagy ilyesmi, egyszerűen nem keveri jól a színeket az utánGYÁRTOTTAL - szerintem. Ugyanezt az victori cl-41-et az 1300-asba is áttettem és szintén hasonló lett a nyomtatásom eredménye. Vajon miért? Úgy tudom, hogy az utánGYÁRTOTTnak ugyanúgy kellene működnie, mint az eredetinek.(az ip tool -val az állapotjelző tintaszintjét "helyreraktam, mert legelősször még ez is csinálta a fesztivált...)
Tud valaki valamit erről? Töltsem az eredeti canon patronokat és próbáljam meg úgy? Mert ilyet még nem csináltam- igaz, nő vagyok :-) Köszi a választ annak, aki adja. -
talloli
csendes tag
Ha ez az a típus amelyiknek külön van a fej, akkor jó esélyed van rá, hogy beszáradt a fúvóka egy része.
Ha szerencséd van, egy pár órás denaturált szeszes áztatás után rendbejöhet a fej. Ha nem, akkor kukába a nyomtatóval! Nem tudsz gazdaságosan fejet venni hozzá. Nekem két hasonló nyomtatóm van a sarokban ez miatt! :-( -
janedek
csendes tag
Sziasztok! Feltöltöttem az IP1800-asom fekete patronját (gyári), kb 2 hete. Akkor csak 2 oldalt kellett nyomtatnom, amit faszásan ki is nyomtatott. A tintát először csak a tűt kicsit bedugva (4ml), majd tövig bedugva is töltöttem (4ml), mert a mellékelt útmutató azt mondta, hogy tövig be kell dugni. A lényeg, hogy most akartam nyomtatni, de a nyomtató kihagy néhány sávot, mintha fogyna a tinta. Megnéztem, de nem folyt el a tinta. Írtátok, hogy a nyomtatófej megadhatja magát, azt hogy lehet észrevenni? Így?
Vagy attól lehet, hogy nem tömtem be rendesen a töltő lyukat (a gyári ragasztást tettem vissza úgy, hogy próbáltam arra a részre jobban odanyomni...Kérlek segítsetek, mert vizsgázom, és nem szívesen mennék máshoz nyomtatni!
-
linkike
csendes tag
Hello
Tudna nekem vki abban segíteni hogy van egy Canon MP210-es nyomtatóm, vettem tölthető patront, kifogyott, feltöltöttem és nem ismeri meg a nyomtató a patront, a manuális gomboknál sem tudok semmit állítani mert olyan mintha a maga útját járná, ha vki tudna segíteni azt megköszönném -
talloli
csendes tag
Szevasztok!
Segítséget kérek!
Hogyan lehet a Canon MP210 -nél a tintaszintet nullázni? -
kkriszk
csendes tag
Mar vagy 2 honapja vettem egy canon mp210 nyomtatot, es nem tudom összerakni a laptopommal.Probalkoztam egy parszor de mar kezzdem feladni, amugy a gepemen visavan.A nyomtatohoz meg adtak egy windows M1.1 instal cdt, de nem sikerül skennelni skennel de nem nyomtat.Ha tudtok valami megoldast kerlek segitsetek! -
MrKentsfield
tag
válasz
MrKentsfield #2 üzenetére
Hali,
IP tool link elavult mellékelek egy frisset:
[link]
üdv. -
sajosa
csendes tag
Problema megoldva - patroncsere!
-
sajosa
csendes tag
Sziasztok.
Canon IP1800-as nyomtatom a kov. csinalja:
A narancssarga LED 7x megvillanik, utana a zold (power) 1x - es ez igy megy korbe-korbe.
Nyomtatni nem tudok vele, mert azt irja ki, hogy 1 tintapatron rosszul van behelyezve.
Probaltam az IPTOOL-t - lefagy.Mikepp tudom mukodokopesse tenni?
Koszi.
-
MrKentsfield
tag
válasz
chriskross #28 üzenetére
Szia,
A tetejét a labirintust ne felejts el jól leragasztani ,illetve az utántöltő lukat teljesen elzárni.
Ha ott túl nagy a rés vagy nem ragadt le rendesen (pl kifolyt) tintától akkor folyik.üdv.
-
chriskross
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. MP210-em van, de a lényeg a patron (ugyanúgy 37 és 38as való bele).
Utántöltöttem a patronokat és a színes patron folyik orrán száján és kihagy részeket (sávokat). A fekete patron nem nyomtat egyáltalán (remélem csak a tintának kell leérnie...)
Próbáltam már tisztítással mindennel, de semmi nem segített.
Most voltak először töltve a patronok...Ötletek? -
Sir McMonk
aktív tag
válasz
fransoa66 #26 üzenetére
Még valami...
32bit-es Vistám van, és előfordul, hogy egyes, a nyomtatót használó - tehát a nyomtatási sorba "író" - feladatok, pl. szimplán nyomtatás, fúvókaellenőrzés, tisztítás stb. után az értesítási területen (ti. az óra mellett lent jobbra) tovább ott marad a nyomtató apró ikonja, mint a feladat valójában tart. Nem sokkal, csak kb. 20-25 másodperccel.
Tapasztalataim szerint semmire nem reagál az IPTool addig, mig a nyomtató ikonja ott látszik (még ha 0 feladat is van a nyomtatási sorban). Az IPTool.exe indítása előtt mindig meg kell várni, hogy az ikon eltűnjön. Ha az ott van, még a tintaszámlálót sem nullázza nekem.
Ha az ikon már nincs ott, akkor a frankó...
Sir McMonk
-
fransoa66
csendes tag
válasz
Sir McMonk #25 üzenetére
Köszi a segítséget, zseniális vagy!
Így mindjárt megcsinálta, minden féle szöszmötölés nélkül.
De hogy vajon a waste clear miért nem ment, azt nem értem, mert rákattintottam, azt csak homokozott.De lényegtelene, nekem így is tökéletes.
Köszi
-
Sir McMonk
aktív tag
válasz
fransoa33 #23 üzenetére
Hali!
IP1800-nál nekem csak EPROM-törlésel sikerült, viszont így minden - adott esetben hasznos - adatot (össz. nyomtatott oldalak, össz. tisztítási műveletek stb.), melyet az IPToollal meg tudunk nézni, elvesztünk, és MINDENT kezd elölről. A Waste Ink tartályt is.
Sir McMonk
-
fransoa33
csendes tag
válasz
MrKentsfield #2 üzenetére
Segítsetek már nekem!
Elolvastam az egészet de nem jutottam semmire. Szóval nekem az a problémám, hogy kiírja, hogy a tintanyelő megtelt. Ez amúgy egy IP2500.
idézet:
jabb fejlemény!
A tintaszint kezelése is megoldódott számomra IP tool program segítségével.
[link]
Minden müxik teljes az öröm.Szóval letöltöttem ezt az IP Tools progit, el indítottam látja is a nyomtatót meg a ptronok töltöttségét, ez eddig rendben van. Aztán ott van a waste akármi, rakttintok hogy clear main vagy micsoda, és el kezd szüttyögni, és rohadt sokáig nem csinál semmit csak homokozik.
És nincs eredmény, szóval van valami extra is amit még meg kell tenni hogy sikerüljön???
Előre is köszi.
-
Sir McMonk
aktív tag
Hali!
Itt például találsz utángyártott patront (a feketét linkeltem), de szvsz ezért a 3 rugóért jottányit sem vagy előrébb.
Ha ennek a lapnak a legaljára gördítesz, találsz 2 kül. típusú refill kitet - mit ad Isten egy feketét és egy színeset. Azt tudom neked mondani, hogy a színessel 3x töltöttem egy CL-38-et és egyszer egy sorozat CLI-8-at, azután fogyott ki a színes kit, és szart be a patron. Ez alsó hangon 10 rugó utángyártottban, arról nem is beszélve, hogy - mint fentebb írtam - jóval többet tudsz bele injektálni, mint amennyivel a gyárban kedveskednek neked.
A feketét már isten tudja, hányszor töltöttem (kb. 6-8) és ennyi után szart be a patron, de a 3 egységes refill még mindig tart.Namost, ha ehhez hozzászámolod, hogy a kettőt együtt cca. 3200 HUF-ért megveszed (+ pk), akkor 3 töltésenként sztem belefér egy-egy új gyári patron. (Egyet mindig tarts fúratlanul a gariztatáshoz.)
Sir McMonk
-
Luke84
csendes tag
Üdv Mindenki!
Tegnap hosszas gondolkodás után beszereztem egy iP2600-at 12eFt (hiába na, vidék
). Egy i350-est cseréltem le, mert meghalt szegény. Az még nem is lett volna baj, hogy megtelt a waste ink tank, de a színés már legalább 2 éve csíkozott és most a fekete is elkezdte. Kipróbáltam mindent, amit hallottam. Tísztítófolyadék, forró vizes fürdő, de semmi nem használt. 4,5 éves volt, nagyon sajnáltam, főleg az olcsó patronok és a könnyű utántöltés miatt.
Most ehhez rögtön vettem egy PG-40-est utántölteni, hogy megmaradjon 1 sértetlen eredeti patron. Az utántöltés menetéről már olvasgattam, DE hányszor lehet utántölteni egy patront, amíg a fúvóka megadja magát; milyen utántöltő kittet érdemes haszálni, ami nem nyírja ki egy töltés után a fejet; mennyit érdemes tölteni a feketébe és a színesekbe; ehhez is kell már a reset tool; honnan tudom letölteni (a topik elején lévő linkre nekem már nem jön be semmi); ez egy progi, v. vmilyen metódus a nyomtató gombjaival és/vagy a tápkábellel?
Bocs a sok kérdésért. Előre is kösz a segítséget.
-
benji92
csendes tag
válasz
MrKentsfield #8 üzenetére
Semmi baj, már úgyis rég megvettem az új eredeti patront
Honnan lehet venni ilyen utángyártott patront IP1800-ba ?
-
WD40
aktív tag
Heló,
előnye, hogy gyors mint a veszedelem, olcsó (relatív) fenntartani / utántölteni (refill kitek 2000e, gyári fekete 3000, gyári színes 4000 körül van), viszont egy hónap alatt ~100 oldalt, ha nyomtattam, és már írja, hogy a feketében kevés a tinta. Végülis nem annyira meglepő, mert a gyárit nem nyomják ám tele, kb félig lehet (és voltak olyan doksik, amiket jó minőségben kellett).
Fotót még csak egyet próbáltam (jár hozzá gyárilag 3 10*15-ös papír), nekem teszik, szépen nyomtat. Egyedüli gondom a patron mérete, mert nagyon apró, de mint fentebb írták, bele lehet tölteni 2*annyi tintát.
Patronokat is adnak hozzá.
Jah és a szoftver (mármint ha nyomtatsz, a beállításoknál) elég átlátható és variálható.
Itt nézelődj: [katt] -
mylist
csendes tag
-
L!NK->Q3
senior tag
hello
canon ip 1800asból kifogyott a tinta
lehet ezt utántölteni? ha igen mennyibe kerül, ha nem mennyi kb 1 új patron?
thx -
WD40
aktív tag
Heló. Szerintem a 7450-es eggyel magasabb kategória, és úgy gondolom a Hp-nek nagyobb tapasztalata van a nyomtatók/egyéb irodai készülékek terén.
Nekem egy deskjet 3816 ment tönkre, szétfolyt a harmadik gyári patron, eltört egy fogaskerék, egyébként másodszorra tört már el. 5 éves volt már... és nem volt olcsó kategóriás.. és kétszer akkora patronok voltak benne, mint az ip2600-ban.
Próbálj meg egy nyomtatófej igazítást/tisztítást, szerintem jó az még...
-
kallisto
csendes tag
Sziasztok. Kb. fél éve én is vásároltam egy IP 1800-ast. Az ára és a fenntartása miatt esett erre a választásom. Előtte egy HP Photosmart 7450 volt. Első nyomtatóm és előtte fogalmam sem volt a nyomtatók közti különbségekről. A lényeg az, hogy ahhoz hasonlítva az 1800 nem túl jó printer. Mégegyszer nem venném meg. Többnyire fotókat nyomtattam , de ezzel már nem lehet. Csíkosra , foltosra nyomtatja a képeim. Egyébként képeken kívüli nyomtatásnál nincs vele bajom.
Valószínű, h nem egy kategória a kettő.
Ez csak egy vélemény. -
WD40
aktív tag
válasz
bezsebelek #10 üzenetére
Egész pontosan ilyen almát akarsz ilyen kézzel, vagy azt a kanapét a háttérben?
-
bezsebelek
csendes tag
Van valakinek ilyen konstrukció? Véleményeket várok, mert vennék egyet ha jó.
[link] -
WD40
aktív tag
Üdv! Minap jártam az Óusanban, mivel nyomtatót akartam venni már hetek óta (épp vizsgaidőszakban romlott el a régi hp), hát körülnéztem arrafelé. Canon iP1800, hmm szép. Az ára ott 15e HUF. Inkább mentem a zöldséges részre.
Ugyanis ez a legdrágább számtechboltban 9000 ft. Azért ami az említett multiban van, az nagy pofátlanság.
Végül eldöntöttem hogy nekem kell egy ilyen, olcsó és épp elég arra amire használom. De mivel egyetlen általam ismert és bejárt boltban sem volt már, sőt rendelni is csak egy hét mulva lehetett, megvette, az iP2600-at. 11 volt, ami az Ousanban szerintem 20k lett volna
És két kérdésem lenne: - mennyi 10*15ös fotót lehet patroncsere nélkül kinyomtatni vele?
- a tápegységet milyen módon lehet kiszedni alulról? -
Sir McMonk
aktív tag
Gondoltam megosztom saját tapasztalataimat...
Az IP1800-ra kedvező ára miatt esett természetesen a választásom, így annyit vártam tőle, mint annak idején az IP1500-astól, tehát, hogy nyomtasson, mint a gép és olcsó legyen fenntartani. Azokra a célokra, amikre nekem kellett (9x13-as, 10x15-ös fénykép, DVD-borító és irdatlan mennyiségű szöveg) tökéletesen megfelelt az IP1500 is, és most úgy tűnik, hogy újabb tesója is.
Kinézetre pofásabb valamivel, egyébként teljesen hasonló a kidolgozása. Talán előnyösebb, hogy a teteje és a front lap együtt nyílik fel, így jobban hozzáférünk a cuccokhoz.
Számomra előnyösebb, hogy a fej a patronnal "gyün", tehát nincs az a "beszart-a-fej"-para, ami az 1500-ösöknél volt (s a fej ára duplája volt a nyomtatóénak). Utángyártott változata a PG-37 : CL-38 ill. PG-40 : CL-41 patronoknak, ha lesz sem érdekes, mert ezzel (fekete) és ezzel (színes) hihetetlen mennyiségű tintát lehet injektálni a patronokba, a fentebb linkelt Service Tool-lal pedig röhögve resetelhetjük a countereket. /Ne legyen rá szükség, de utántöltős project esetén vásároljunk 1-1 plusz eredeti patront a gariztatás miatt!!!/
Az eredeti patronokba arcátlanul kevés festéket tesznek, ez már abból is kiderül, hogy egy teljes utántöltés után kb. 3x kell reset-elni az ink countert, mire tényleg kifogy a lé.
Szerintem az árához képest szépeket nyom, és a "Csendes mód" bekapcsolásával egész tűrhető hangja van. Anélkül a szomszéd is tudni fogja, hogy nyomtatunk.
Az IP1500-höz képest előnye még, hogy a nyomtatófej igazítást vízszintes csíkozás elkerülése érdekében is elvégzi 1 oszlop erejéig.
Szép összeszedetten ennyi jutott az eszembe.
Üdv mindenkinek,
Sir McMonk -
benji92
csendes tag
Heló!Kéne egy kis segítség!Múlthéten nyomtattam utoljára vele, ma bekapcsolta hogy nyomtassak vele egy képet(amúgy ip1800-am van
),azt kell tudni hogy eredeti patron van benne de már a fekete és a színes is újra volt töltve 2szer,és azt írja amikor már kiválasztottam mindent, nyomtatás, hogy:" Egy tintapatront helytelenül tettek be.Nyissa fel a nyomtató fedőlapját,és ellenőrizze, hogy a befelyezés megfelelő-e, majd zárja le a fedőlapot".Na én ki is szedtem meg is tisztítottam ott a patron hátulján azokat a kis recéket és ugyan azt írja
!Meg a tetején is villog az a sárga!Mit csináljak?
-
Jarod1
veterán
először is nézzél szét a printerpiacon, majd ami tetszik annak nézdd meg milyen a patron utánpótlása, van-e utángyártott, mellesleg a Hp-nek vagz utántöltős patronjai vannak vagz csak eredeti, de azért az árért, már nyomtatót is veszel , a canonhoz egyébként nekem 300 és 400 Ft BcI24c
-
fabal
csendes tag
válasz
MrKentsfield #3 üzenetére
Hali
Most szeretnék vennni egy nyomtatót. Ppont ezen anyomtatón vacilálok. A segítségedet kérném, hogy jól válasazak.A léyneg hogy Léynegében beadandók nyomtatására lenne használva ami körülbelül havi 20-40 oldal. Általában fekete/fehér de néha színes. Szerinted megérné megvenni ilyen használat mellet ezt a nyomtatót??A patronnal kapcsolatban bárki megtudja csinálni a töltést? Milyen eszköz kell a töltéshez? Egy kis fúró meg injekciós tű??Köszönöm tanácsod hali -
MrKentsfield
tag
Néhányak kérésre az utántöltési procedúra magyarul:
Javasolt az eredetível megegyező vagy a típushoz javasolt tinta használata.
1,Leterítesz valamit az asztalra (az ördög nem alszik a tinta meg folyik)
2, Leszeded a fedő címkét
3,Megfúrod a képen jelölt helyeken (lehetőleg ne a levegőztető lyukat hanem melette a kör széle mellet)
4,Óvatosan beletöltesz kb-színenként 6ml (ha túl sokat töltesz egy ideig folyni fog)
5, Visszaragasztod az eredeti címkét vagy más öntapadós új címkével leragasztod. (a levegőztető labirintusának végén hagy ki 2mm ,ahogy az eredetileg is volt)
6. Rakd vissza a patront és futtas két -három tisztító ciklust.UI: Nagyon üres patronnál eltelhet több óra is mire a tinta leér és nyomtatás helyreáll
Ha egyszer már megvannak a lukak és transzparens címkével zártad le másodjára ezt átbőkve is töltheted majd a lyukat ledugózhatod (így nem kell mindig a címkével vacakolni).
Természetesen mindenki mint én is saját felelősségre barkácsol. -
MrKentsfield
tag
Újabb fejlemény!
A tintaszint kezelése is megoldódott számomra IP tool program segítségével.
[link]
Minden müxik teljes az öröm. -
MrKentsfield
tag
Jelenleg sok helyen kapható ,elgondolkodtató modellek.
Én is most vettem egy 1800-ast nem kis tipródás árán.
Mellékelten megosztanám tapasztalataimat.Alap információk ,specifikációk :[link]
Patronok: FINE kazetta - PG-37 és CL-38 (opcionális PG-40 és CL-41)
A nyomtatókhoz viszonylag jó áron lehet hozzájutni az 1800-as 9000 Ft környékén kapható. (PG-37 és CL-38 benne van a csomagban)
A patronok ára elég horror 5k környéke de kis kutatással sikerült megtalálnom az utántöltés ,hogyanját:
[link]
[link]Az állapot monitort még nem sikerült meggyőznöm (hogy újra tele a patron) de 5-6mp lapadagoló gomb nyomás és nyomtat szépen tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest