Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
Azt magyarázzuk, elég rég óta, minden kedves fórumtársnak, hogy ezek fényképezőgépek, amikkel ELVILEG lehet videózni is.Gyakorlatilag csak bizonyos módon, manuális fókusszal, és nagyon jó objektívvel ! Amiket láthatsz a neten videókat, valószínűleg hosszas kísérletezgetés, és sok utólagos munka eredményei.Nagyrészt fix fókusszal, rövid snittekből, zoomolás nélküli képsorok egymásutánjából vannak összeszerkesztve.
Már írtam itt is, :profi videózással foglalkozó szakember ismerőseim is próbálkoztak a DSLR-videózással, és nekik is csak kompromisszumokkal jött össze.
Videóhoz kamera kell. -
Márton
nagyúr
No, megnéztem egy 7D-t a napokban.
A videómód, minőség elvileg hasonló az 550-en is.
Ami érdekes, hogy full manuál módban nem tudtam a záridőt 1/60-nál
lejjebb venni, holott PAL üzemmódban voltam 1280/50p-n, és itt
azért az 1/50 illene e szabványhoz. Viszont mikor auto vagy AV módba kapcsoltam, és sötétebb helyre irányítottam akkor lement a záridő akár 1/30-ig is!
Hogy is van ez akkor? Manuálban mégsem mindent én szabályzok?
Hogy lehet az ISO-t kordában tartani? Mert 12800-on már iszonyat színzajos a kép, és sajnos ezt néha kinti napsütésben is sikerült produkálnom.
Tehát olyan kéne mint a videókameráknál is meg lehet adni, hogy maximum 9db GAIN-t adhat rá, itt pl. max 3200 ISO-t szeretnék, de automata módot, legalábbis az expozíció legyen automata, mert az jó, ha sötét helyről világosra svenkel az ember, vagy fordítva. Ekkor szép folyamatosan állítja, manuálban ezt nem tudtam elérni.
AF-t sajnálom, hogy nem működik úgy hogy egy távoli dologra ha beállítom, és az közelebb jön, akkor folyamatosan állítja. Dehát ezek az obik nem erre lettek kitalálva, és igaz, a profi videósok is inkább manuálisan állítják.
Ami még feltűnt, hogy 1280x720/50 módban a ferde vonalak szélei nagyon csúnyák, nem is csak annyi hogy recések, hanem valami színes zaj van ott is, holott az iso alacsony volt.
Erről beszélek: Ház
Kerítés Ezt átkonvertálva dvd-re, 720x576-ra, iszonyat vibrálnak a vonalak egy TV-n.
Lehet hogy azért mert a 18mpixeles érzékelőből ekkor nem minden sort, csak minden ötödiket használja, és így fullhd-ben jobb lenne a helyzet, de ott meg nincs 50/60p.
Viszont amit youtube-on látok videókat ott nem tapasztalom e jelenséget, lehet mégis valami beállítás kérdése? De hol, merre? -
johnjohn
addikt
Szia !
A Nikon mellett szól viszont a jobb felépítés,/nagyobb, kényelmesebb / és az, hogy valamennyi AF jelzésű régebbi Nikon objektívvel is tudod majd használni, mert a D 90-ben van beépített fókuszmotor ! Sok jó ilyen Nikkor van a használt piacon viszonylag olcsón.
Emiatt nem biztos, hogy a Canon előnyben van kiegészítő választék szempontjából.
Azon kívül manuális módban használhatod valamennyi Nikon F bajonettes régi, nem AF obival is.
Az 550 D-ben jobb a videó, bár ennek szerintem elenyésző a jelentősége.
Képminőségben viszont, ha pl. ugyan olyan objektívvel /Tamron, Sigma/ próbálod ki őket, nem hiszem, hogy láthatsz különbséget, hacsak nem "pixel vadászol"
Minőségbeli ugrás akkor volna, ha a Canon 50D-t választanád, legalábbis Én annak idején
pont a D 90, és az 50 D között döntöttem a Canon javára. Viszont kizárólag csak fotózásra használom a gépet, nem videózom vele.Azt is fontold meg, milyen objektívekkel rendelkezel a Minoltához, mert úgy tudom jók a Sony Alpha rendszerhez !
-
Jamy25
csendes tag
Sziasztok!
Én csak ámultam, hogy milyen profin folyik itt a kommunikáció.
Nekem még egy Minolta 700i kisfilmes gépem van, amivel nagyon meg voltam elégedve, de azt godolom eljött az idő egy "komolyabb" gép megvételére.
Én a Canon 550D és a Nikon D90 között vacilálok
A Canon mellett szól a nagyobb kiegészítő választék, meg a számomra kedvezőbb ár.
Ti mit javasoltok? -
Nekem-8
tag
Valaki nem tud boltot ahol most 0% THM részletre lehetne megvenni?
-
Márton
nagyúr
A fekete az fekete olcsó kameráknál is, csak éppen sötétben nincs is más a képen, néhány kósza hangya kivételével
Fix 1.8-as obi meggondolandó, ha valóban fontos a lowlight, csak eddig kizárólag videóztam fixen beépített obis kamerákkal és most fura lesz cserélgetni az tuti.
Jó is volt az a 20x optikai zoom
A tető lehet hogy rossz példa volt, bár ez is akkor egy kérdés.
Igazából sok olyan videót láttam már ahol egy ferde vonal élei recések, nem szép simák.
És ezt azzal magyarázzák, hogy nem a full szenzort használja ilyenkor, csak minden x. sort, mert nem lenne az átméretezéshez elég CPU power.
Fotó obiknál tehát a blende értékek fixek? És nem is tud automatán finoman nyitni? Akkor bizony csak trükkökkel működhet az autó írisz. Pl. először az iso-hoz nyúl, aztán a záridővel játszik, végül állít a rekeszen is. Jó lenne egy ilyen tesztvideó, ahol svenkel valaki egy borospincéről a napsütötötte távoli dombokra
Zoomolásnál ha kit obin beállítok fix 5.6-ot, akkor azért lehet használni ha van elég fény nem? Én is mellőzöm, de azért néhány reklámfilben, természetfilmben néha jól jöhet a lassú zoom.Rolling shuttert ismerem, azért nem kérdeztem rá.
-
Ren Hoek
veterán
Hali, nagyjából minden kérdésedre tudom a választ.
Én a héten veszem a gépet, ha minden jól megy. Egyelőre bajban vagyok én is, mivel nemtudom eldönteni hogy 16GB-os Class 4-es Ultra II SDHC kártyát vegyem, vagy a 8 GB-os Extreme III-at. Elméletben a Class 4 minimuma 4 MB/sec, és az 550D pedig 5 MB/sec-el rögzít videót. Google kiadott pár szopó esetet Class 4-el. Hát jódrága.
Na a kérdések:
1. Lowligthban még mindig alázza a szenzormérete és a zajszűrése miatt az 1M-ós kamerákat szeirntem. A fekete tényleg fekete. Még 1600 ISO-n sem olyan gáz. Vegyük figyelembe, hogy kb egy konzumer HD kamera árában van.
A Full Frame sokszor szopóbb lehet, ezt sokan elfelejtik. Méghozzá azért, mert olyan kicsi már a mélységélesség, hogy nagyon nehéz kordában tartani. Szvsz az ideális az APS-C.
2. 3.5-nél még abszolút jó szerintem, bár az ideális ha veszel egy 20K-s 1.8-as 50 mm-es fixet. Ez a legjobb lowlight cucc. Az 1,4-es baromság úgy ahogy van, mert 10x többe kerül, és szarabb a képe is.
3. Szerintem a tetőnél color moiré van, én legalábbis azthiszem így hívják. Szerintem minden DSLR kameránál kijön, de lehet még a HDV-knél is, passz. Szerintem a szenzor vagy a videórögzítés miatt van(hogy összevonja a 18 mpixelt HD-be) Lehetséges hogy ki lehet szedni, de szerintem belefér még a dologba, mivel én eddig elég ritkán láttam. Tuti van vmi demoiré szűrő. Fotónál van.
4. AF-et felejtsd el. Semmi értelme. Nagylátónál könnyű használni a fókuszt, vagy szinte nem is kell, telénél gyakorlás kérdése. Szerintem a mélységélesség megér ennyi áldozatot.
5. Blende mint tudjuk fotó obiknál nem szép folyamatos, erre nemtudok pontosan válaszolni milyen. Azt tudom hogy auto exposure és auto iso nem működik rosszul, az szép folyamatos.
6. Zoomolás megintcsak felejtős, kit obinál, mert 3.5 - 5.6, és ugye akkor úgy megy vele a blende is, ami jó ronda. Tehát mondjuk egy 70-200-as 2.8-as fix-el már lehetne. De inkább felejtős. Meglehet lenni zoom nélkül is.
(7). Amit kihagytál, az a rolling shutter effektus, gyors svenkelésnél gélesedik a kép.
Pl http://www.vimeo.com/9994442
Viszont aki ilyen gyorsan svenkel, az megis érdemli hogy gélesedjen a képe. Ne feledjük, hogy a mai összes CMOS-os kamera gélesedik, ha gyorsan mozgatod, csak nem annyira feltűnő. Egy olcsóbb fluid fejes (kb 11-15 rugóért már lehet kapni jól forgókat) videó állványon már nagyon szépen lehet svenkelni. Vagy csinálni kell hozzá egy shoulder mount-ot, (Válltámaszt). Vagy egy DIY steadycam is sokat számít. Ezekkel 100%-ra ki lehet küszöbölni az RS-t. Tenyérből meg ne videózzunk, amúgyis ergonómiailag ez egy fotógép.
Példa, hogy az állvány mennyit számít: http://www.vimeo.com/9989885
Tehát összegezve:
A DSLR való videózás sokkal körülményesebb mint egy kamerával, előre megtervezett szituációkban, rövidfilmekben, videóklippekben, olyan eseményeken, ahol nemszámít az idő (nem egy színdarab pl) és olyan kezekben, akik tudják is használni, csodákra képes a cucc. Gyönyörű mélységélesség, elképesztő lowlight felvételek, 60P-s lassítás, kazetta mechanika elhagyása stb, cserélhető obik, M42-es adapterrel régi filléres, de pöpec obik felhasználása, kapsz egy Canon 7D belsejőt 200 rugóért, ezek mind előnyök. Persze áldozattal is jár, ezt el kell fogadni.
-
Márton
nagyúr
Üdv, én is szemezek a géppel.
videózásra eddig Canon xm2-t használtam, de ha néha
beesne 1-2 hd-s munka, akkor lehet nem költenék 6-800ezret
egy belépő hd félprofi kamerára, hanem csak 200k-tViszont előtte néhány kérdés:
éjszakai, gyertyás képeknél sokkal kevesebb zajt produkál mint az 1m körüli videókamerák? ez egy fontos szempont lenne, fényszegény helyen is vígan
dolgozhatnék. Vagy ez inkább csak a fullframe-es gépekre igaz?
Meg persze az obitól is függ. 3,5-lel labdába lehet még rúgni?
Mi a helyzet az egyenes vonalak alias-ával?
Recés a szélük? Vagy el lehet tüntetni utómunkában egy
kis lágyító effekttel? Sok videón feltűnt sajna.
tető
Obitől függne? Első körben kitobit terveztem.AF-ról volt szó, láttam a linkelt, hangos videót, akkor az kilőve.
Autó írisz viszont használható felvétel közben, vagy ezt is tekergetni
kell ha sötét helyről világosra svenkelek? És ha megy az auto, akkor
mennyire darabosan állítja? Láthatók az ugrások?
Zoomolni lehet szép folyamatosan, gyakorlás kérdése,
vagy szimplán el kell felejteni?köszi minden tippet!
)
-
Ren Hoek
veterán
Egy jókis csájna doksifilm amit ezzel csináltak:
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Tigerclaw #37 üzenetére
Én nagyon kellemeset csalódtam a KIT obijában
Itt összehasonlíthatod:
18-55 IS vs 18-135 ISSzerintem ez kezdő objektívnek tökéletes, és 18 mm-en nagyon szép rajzolata van. 50 mm-en kezd lágyulni...de egy 28K-s kit objektívtől ez nagyon szép teljesítmény. Ez el is döntötte számomra hogy KIT-ben veszem. 18-135 már nem éri meg hozzá az tuti.
Videózáshoz, meg érdemes hozzá venni egy konverter gyűrűt, régi Praktika M42-es obikhoz, mert kiváló Carl Zeiss Jena fix obikat lehet hozzá venni 2-3000 ft-os áron, használtan... Nekem egy 135 mm-es 3.5-ös Jenám van, és simán felveszi a versenyt a mai üvegekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem ez lesz az első SLR gépem, csak még várok hogy essen az ára, meg jöjjön a tavasz. Az itthoni ára egyébként kellemes meglepetésemre nem több mint külföldön, de azért belépőszintnek elég húzós. Azon még vacillálok, hogy csak váz és egy jobb obi, vagy kit.
-
Ren Hoek
veterán
Hát ez nézőpont kérdése... Most egy Fuji S2-esem van (Nikon D100 váz).. régi öreg, alig működik.. van benne vagy 70K expo
Na az aztán régi ropogós műanyag. Olyan nagy, hogy battery gripnek néz ki az alja.
Megfogdostam őket mediában, nekem már egy 450D is nagy ugrás anyagminőség tekintetében.. Még örülök is ha kicsit könnyebb mint az S2.
Amire nekem kell, totál megfelelő. Fotók készítése animációkhoz, amatőr tárgyfotó kisebb weboldalakra. Videó része pedig underground színtársulatnak kisebb gag-ek, meg darabok, ahol baromi jó lenne a DSLR-ek éjjellátása, mert a kamerák nagyon zajosak sötétben. Már készül hozzá állványcsövekből egy válltámasz (rig) meg egy DIY steady cam. Ezekkel már rendes videókameraként használható... durva hogy egy csomó vivás klippben már így használják 5D MII-t meg 7D-t is...
Szóval alternatíva a 7D lenne (ami nagyjából egy nehezebb, jobban szigetelt, jobb AF-es 550D), vagy a mikronégyharmados Pana GH1...de nekem egyelőre mindkettő megfizethetetlen.. Szerintem sokkal fontosabb ha obikra költ az ember. Dehát ezt tudja aki kicsit is ért hozzá
A 18 Mpixel meg szerintem nem átok. Az alábbi teszt szerint, mindenképp hasznos a több mpixel, hiába ellenzik sokan. (Ezt belinkelem a másik topicba is
-
Ren Hoek
veterán
Egy fórumos ismerősöm most vette meg, ez a véleménye:
"megvettem az 550d-t, egy 10-22 és 28, 1.8 obival. A video funkció tökéletes, full manual, amúgy az ergonómia, építés minősége, fénykép, színek.... visszalépés a nikon után. De lehet hogy csak az 550d tartozik ebbe a kategóriába, de sajna ez nagyon "MŰANYAG"!"
-
Ren Hoek
veterán
Nemsokára lesz a kezemben egy ilyen, majd leírom milyen a kit obi.
Viszont Vaterán, használtan 15K-val olcsóbban vannak ezek a 18-55-ös KIT obik... 15-20K-ért lehet kapni használtan.KIT-ben újonnan meg 225K. Tehát kb 30K újonnan egy ilyen cső.
De amúgy nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz: MINDENKI manuális fókuszt használ!! Az összes neten lévő videóban manuálisan állítják az élességet. Ezért nincs motorzaj. Én ezt az egy videót láttam ami AF-es volt, amit linkeltél. Többi mint fókuszgyűrű tekergetős.
Bármilyen más DSLR gépet veszel, akkoris kb 300 ezertől lehet kapni hozzá olyan objektívet, ami halkan és gyorsan állít élességet. Viszont ez is hirtelen történik, és lesz motorzaj ott is. Nincs folytonosság, nem olyan mint a videókameráké. Az AF videó alatt még viszonylag újdonság ezeknél az eszközöknél, de mint már mondtam az egész főként az objektívtől függ - jelenleg viszont a Canonnak nincsen olyan emberi árú üvege, ami felmenne erre, van benne zoom motor, és finom AF állítási lehetőség. Egyszerűen ezek fotó objektívek.
Tehát összegezve, AF-et sehol nem használják... Manuális fókusz pedig sokszor még jobb is mint az AF, igaz nem könnyű használni és sok gyakorlás kell hozzá.
-
Nekem-8
tag
Köszi, én olvastam is amit írtál. Csupán ennél az egy videónál hallom ezt a motorzajt, a többinél nem (youtube - sample video) ezért kérdezem hogy ez a sima 18-55 -ös alap obival ilyen és a többiek valszeg mást használnak vagy ez az egy 0 szériás gép azért ilyen hangos...
Ezért örülnék ha valaki olyan írna akinek volt már ilyen a kezében... -
Ren Hoek
veterán
Már válaszoltam feljebb. Ha autofókuszt akarsz akkor vegyél videókamerát. Ez nem AF használatára való. Vagy veszel egy 1 millás canon objektívet aminek olyan gyors és zaj nélküli motoraja van, hogy lekövetsz vele bármit (bár akkormár nem 550D AF-et használnál...) De sohasem lesz az autofokusz, meg a zoom és a blende szép fokozatos automatikus, mivel ezek fotós objektívek, nem erre lettek kitalálva. Pana GH1-nek van filmes kitobija pl.. az egész szett 360 kiló.
Kezdőknek egy ilyen nem ajánlott. Ez egy fényképezőgép, "ajándék" videó funkcióval, amit profik ki tudnak használni.
Ha nem tudod manuális fókusszal használni, akkor semmi értelme.Sokkal jobban jár az ember egy zsúrkamerával.Amúgy ellene szól még a rolling shutter effektus, ami a kameráknál kevésvé jelentkezik:
CMOS szenzorból következően:
http://vimeo.com/6986229De mai legtöbb kamerába már ezt használják, szóval a videókameráknál is jelentkezik, az erős oldalra svenkelésnél, vibrációnál:
Pl: http://www.youtube.com/watch?v=0qC0_nIUq9s&feature=related
Ezért mondom, hogy profiknak ajánlott akik tudják is használni. Van hozzá steadycam nekik, shoulder mount, alkalmaznak focus pullert, kimérik pontosan mikor hová kell élességet állítani. Minden jelenetnél pontosan megvan, hogy milyen dof, és blende, meg iso kell. Ha ezt így tudod használni akkor megéri venni egy VDSLR-t.
-
Ren Hoek
veterán
A videó nagyjából semmit sem drágít rajta... Gyakorlatilag egy szoftveres megoldás csak. Még a 10D-t is lehet videósítani egy firmware-l. Csak nagyon szar
De most tényleg az 550D a legolcsóbb ami teljes 7D videót tartalmaz... Sőt 5D Mark II-nél is több funkciót tartalmaz (állítható 25/30/50/60 FPS)
-
Szten Márs
nagyúr
Ha lesz egyáltalán 60D. Nehezen férne be a 7D alá egy 50D-nél jobb APS-C gép.
De ilyen alapon meg az meg kevesebbet tudna, mint amit a 70D fog tudni. Amire akartam utalni: aki egy félprofi/középkategóriás APS-C-s Canont akar venni, az meg fogja találni az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt. -
Ren Hoek
veterán
Aki video drslr-t használ, annak le kell mondania az autofókuszról... Főleg nem egy kit obival. A zsúrkamerás időszakomból én már inkább epedeztem, hogy végre tekergethessem a fókuszgyűrűt, szóval ez csak az alkotó előnyére válhat. Egyik profi produkcióban sem használnak autófókuszt. Sőt régen sem használtak, és tökéletesen működtek a filmek
Manuál fókusszal nagyon szépen lehet dolgozni, ráadásul mivel APS-C érzékelő, ezért nincs olyan kicsi mélységélesség mint pl 5D Mark II-nél ami full frame-s, és sokszor kiesik a fókuszból a tárgy. Egyre több vivás klippet forgatnak ilyen gépekkel...
Vagy másik megoldás, egy drága több százezres riport objektívet kell venni ha ragaszkodik az ember az AF-hez. Vagy a Panasonic GH1-et, ami 360K forint, de adnak mellé egy kifejezetten filmes AF-es obit.
-
Nekem-8
tag
Akinek a kezébe akad egy ilyen szerkezet, megnézné hogy a videó tényleg ilyen eszméletlen motorzajos lesz? (ha igen akkor tuti nem ilyen gépet veszek)
Zajos múúúviii -
Ren Hoek
veterán
válasz
Szten Márs #11 üzenetére
7D-vel szinte teljesen megegyezik a belvilág és a képminőség. Csak jóval olcsóbb. Azért elég nagy ugrás a 500D-hez képest, szinte minden funkció javult.
Az olcsóságnak az az ára 7D-hez képest, hogy gyérebb az AF, sokkal könnyebb, kisebb, rosszabb anyagokból van megépítve. Viszont pl videós funkció 1:1-ben 7D-ből van. Nem lehet megkülönböztetni a két képet. Sőt pár vélemény szerint, kevésbé rolling shutterel a kép
De amúgy nemtudom miért szidják sokan ezért a Canont. Akit nem érdekel a videós funkció, az megveheti sokkal olcsóbban majd az 500D-t, mert jól lenyomja az árát. A 7D árát is le fogja nyomni (sokan vettek 7D-t a HD video miatt, na azt most sokkal olcsóbban megkapják 550D-vel az emberek, 7D már nem annyira hot product - így 7D is csökkenni fog)
Tehát inkább jót tett a belversenynek. Aki meg lecseréli ezért 500D-t 550D-re, az meg is érdemli.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #11 üzenetére
Igen, ráadásul ezek még viszonylag új gépek, aki ilyesmi kategóriát szeretne venni, nagyon jó gépek ezek számára. Egy 7D-t én is elfogadnék.
-
Ybron
senior tag
en ezt ertem,de ennek semmi ertelme hogy 500d utan rogton keszit egy 550d-t. most nagyon komoly feladat volt kicsit atalakitani a gombok elhelyezkedeset,novelni a pixelen, fps,lcd es semmvile se gyorsabb sorozatfelvetel. nem ertem ezt 500d-nel miert nem birtak megcsinalni? na miert ...? mert zs.... penzhajhaszok.nyugodtan sinaljanak ilyen gepeket,de szerintem tobben jobban orulnenek 60d-nek.
most ennyi erovel ne ie gyartsanaktobbet felprof gepeket mert a belepok kelendobbek.
akkor keszitsek a 600d-t ami 20mp, 30fps 1080p ben,7/mp sorozat. megint ki sivel jobb lcd. -
Ren Hoek
veterán
Az utolsó amit hallani lehetett egy szeptemberi CR2-es találgatás:
http://www.canonrumors.com/2009/09/rebel-t11500d-cr2/
Azóta fene tudja... De ha cserén gondolkodsz... 20D az még az igazi "verekedős" fkgép volt, azután egy kis műanyagdoboznak tűnne ez
-
máyköl
veterán
Így a pixinfo tesztet gyorsan átfutva, tetszik a gép. Videót hiányolom a 20D-mből, dehát nincs tökéletes gép.
szerk: Tényleg, EOS 1500D-vel mivan? Lesz végülis?
-
Ren Hoek
veterán
Canon EOS 550D
Nemrégiben a Canon bejelentette az új, belépőszintet megcélzó Canon EOS 550D tükörreflexes fényképezőgépét. A Canon EOS 500D utódja, február 24-én kerül a boltok polcaira.
Képérzékelő:
22,3 x 14,9 mm CMOS
18,7 megapixel
18,0 tényleges felbontásKépméretek:
5184 x 3456
3456 x 2304
2592 x 1728Érzékenység:
Auto: ISO100 - 6400 (állítható maximum)
Manuális: ISO 100 - 6400
Kiterjesztett: ISO12800 ekv.Fénymérés:
63-mezõs TTL
Videó:
Full HD (1080p) felbontás,24/25/30 kocka/mp
HD (720p) felbontás, 50/60 kocka/mp
VGA felbontás, 50/60 kocka/mp
Kivágás (VGA, 50/60 kocka/mp)
mono hangfelvétel és autofókusz (letiltható)
Sztereo mic bemenet
Élőképes AF videónálSorozat:
3,7 kép/mp
34 JPEG
6 RAWLCD:
3" (3:2 oldalarányú)
1 040 000 képpont
160 fokos betekintési szögû, tükrözõdésmentesMemóriakártya formátumok:
SD / SDHC / SDXCAkkumulátor:
LP-E8, 1120 mAhm ~440 felvétel
Méret
128.8 x 97.3 x 62 mm
Kiemelendő még a videós funkció (újabban ezeket a gépeket már videós körökben VDSLR-eknek hívják - Jelentése Video DSLR) mely funkció a Canon EOS 7D-ből származik. Kisebb produkciók, klippesek számára közel 190 000 Ft-ért elérhetővé vált a váz nyújtotta filmes mélységélesség, az 50 FPS-es 720p rögzítés, kiemelkedő 6400 ISO-s felvételek, mely tulajdonságok vonzóvá teszik videósok számára. APS-C szenzor miatt, a mélységélességet könnyebb kordában tartani, mint a FullFrame szenzoros 5D Mark II-nél. A gépre stereo mic bemenet is került, így komoly puskamikrofonok használata is lehetséges.
Mivel a kamera még nincs piacon, ezért csak béta teszteket láthatunk (fotókkal is)
http://pixinfo.com/cikkek/canon_eos-550d_ex.1
http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/VDSLR videók:
http://cweb.canon.jp/camera/eosd/eosmovie/index.html
EOS Kiss X4 néven keressétek, mert ott így hívják az 550D-t. Érdemes megnézni hogy szinte sötétben készült a felvétel.
Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=3f7l-Z4NF70Plusz, egy Canon EOS 7D-vel készült rövidfilm Vincent Laforettől:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest