- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
Canon 50d gép mekkora memóriakártyát tud lekezelni maximálisan ?
8Gb-os kártyám van, de szeretnék venni egy nagyobbat 16GB pl
Működik vele ? esetleg 32GB ? -
tabyster
csendes tag
Sziasztok,
Venni szeretnék egy Canon EOS 50D-t használtan. Találtam is egyet 2009-es modell és meglepő módon csak 2868 expo van benne. Én kevesellem, a gazdája 2. aki birtokolja. Kérdésem az expo számot ki lehet resetelni? Eosinfo mutatja az értéket.
Illetve, milyen apró hibákra kell figyelni használt gép vásárlása esetén? A kopások, az akku sin kopása, a vaku mechanikája (beragad stb) meg van, de ezen felül?
Köszi előre is.
-
eos30d
aktív tag
Boldog új évet minden 50D tulajnak!
-
hozenka
csendes tag
helló!
17-40-est és 70-200-ast (fix4es)használok...
nézegettem a gép beállításait és az élesség alapból le volt húzva 5-6 értékkel,
na de csak összebarátkozok vele
ráadásul holnap esküvő fotózás
köszi az infókat! -
johnjohn
addikt
Nagyon sokat számít, hogy milyen objektívvel használod ! Az olcsó zoomobjektívek (mint pl. a régi EF-S 18-55mm/F3,5-5,6, az olcsóbb telék, pl. EF 70-300/F4-5,6, EF 28-135/F3,5-5,6 IS USM, stb nem tudják kiszolgálni a váz igényeit,és felbontásban gyengébbek, de pl. a Tamron 28-75/2,8 már megfelelően éles képeket rajzol. Itt külön tesztelgetnek obikat az 50 D vázzal.
A 40 D vázon még jól teljesítő Tokina 19-35/3.5-4.5 is elvérzett az gépen. -
hozenka
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja cseréltem le a 350d-met egy 50d-re, de valahogy nem vagyok kibékülve a képek élességével!
Olyan lágyabbnak tűnnek, még folyamatosan kísérletezgetem.
Valaki tapasztalt még ilyet? -
flegos
senior tag
válasz
Szten Márs #130 üzenetére
Cassidey, Szten Márs aszem ennyi kellett meggyőztetek, köszönöm!!!!!
-
Szten Márs
nagyúr
Ha kicsit visszaolvasol, akkor sok véleményt láthatsz pont erről. Igazából az 50D egyáltalán nem éri meg a plusz árat, egy két dologban még roszabb is a 40D-nél, szóval vedd nyugodtan a 40D-t. A két gép közötti érkülönbözetet pedig fektesd objektívbe, sokkal jobban jársz
-
flegos
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert magamtól nem tudom eldönteni, hogy 40D vagy 50D legyen a választott gép. Nyugodt szívvel megelégedhetek egy 40D-vel vagy sokkal jobb az 50D egyszóval gyüjtsek még?
Segítségeteket elöre is köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #124 üzenetére
"A végterméknél pedig nem gondoltam semmi rosszra."
Pont arra gondoltál vele, ami.
De teljesen jogos.
-
válasz
Szten Márs #114 üzenetére
Attól a hsz-től még mindig elkap a röhögőgörcs
-
Szten Márs
nagyúr
Persze, hogy tisztában vannak a dolgokkal. Csupán nem érdekli őket, pontosabban nem érdekük erre tekintettel lenni, mert a vásárlók etetése a húzóspecifikáció puszta számaival sokkal nagyobb haszonnal kecsegtet. Erre céloztam hozzáállás alatt. A végterméknél pedig nem gondoltam semmi rosszra
-
Volu
tag
válasz
Szten Márs #122 üzenetére
"Végtermék"
Csak tán nem utaltál arra ami kijön ebből a gépből?
Egyébként nem hiszem el, hogy csupa idióta dolgozna a Canonnál. Nyílván milliónyi tesztet végeztek a saját optikáikkal és pontosan tisztában vannak vele a mérnökök, hogy hová vezet a még több megapixel. Gondolom a jelenlegi L-es obiknál meg jelentősen nagyobb felbontóképességűt aligha tudnak tervezni. -
Volu
tag
Na a pixinfo is agyonodícsérte a gépet!
Érdekes, ott a dinamikavesztést meg sem említik
Látjátok, mégsem olyan rossz ez!(annyira)
-
s.illes79
csendes tag
Mondjuk mikor hold fenykepezessel probalkoztam jol jott volna a 15MP:
vagy egy jobb obi ;)
teny hogy legtobb esetbe nekem a 7.1MP eleg, 99% turista fotos vagyok
-
s.illes79
csendes tag
ezt az sraw dolgot azert en meg nem adtam fel, itt van egy jo kis thread rola, igencsak dicserik:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=29888675
ebbol meg kiderul mi is az a "pixel binning":
http://www.noao.edu/outreach/aop/glossary/binning.html
szoval szerintem egy 7.1MP-es sraw-ba:
- tobb reszlet van mint egy 7.1MP Raw -be ( pl 350D )
- kevesebb zaj van mint 15MP-n
- a dinamika is talan nagyobb, hiszen 2 pixel bol lesz 1ha ez igaz, akkor talan nem is hulyeseg ez a MegePixel haburu, 20MP bol mar valoszinu egesz f@sza 10MP kep lenne pixel binning-vel.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #115 üzenetére
Jaja, ere írtam az objektívhez hangolhatóságot
Ez, meg a jobb LCD, ami tényleg fejlődé benne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Most olvastam az 50D-ről olyat, hogy tudsz korrigálni fókuszpontot front és backfókuszos obik esetén is, a beállítások 20 objektívre is elmenthetők. Azért ez jó dolog.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
s.illes79 #113 üzenetére
Inkább Dtomi rémképe alapján tudom elképzelni a 60D-t, amit éppeszű fotós max bottal fog megpiszkálni
[link] - igaz ő ezt az 500D-re tippelte, de itt annyi különbséget tudok elképzelni, hogy a nagyobb váz miatt jobban ki tudják majd dolgozni a Hello Kitty designet a 60D-nél.
-
s.illes79
csendes tag
a dontesem mar leirtam korabban
maradok a 350D nel, egyenlore.
Fel,egy ev mulva meglatom hogy alakulnak a dolgok, "Lassan" jon az 60D es akkor kezdodik ujra
20MP, iso 25600, talan meg legzsak is lesz benne, csak a biztonsag kedveert.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
s.illes79 #111 üzenetére
"Igen olvastam parszor oda vissza a cikket"
Mondjuk igen, ezt sejtettem valójábanSzerintem minnél több user véleményét próbáld összevadászni forumokról, és ami még fontosabb, minnél több képet, akár tesztoldalakról, akár pixel-peeper.com -ról, a lehető legváltozatosabb érzékenységeken és rekeszértékeken, amennyiben lehetséges.
A 350D JPG-ben valóban nem egy zajbajnok, RAW-ban nem fotóztam vele, szóval arról nincs személyes tapasztalatom.
Ha azonos árban lenne az EOS 50D és az EOS 40D (bár akkor sem lenne kétséges, hogy a 40D-t választom) akkor érteném, hogy okés, próbálunk az új felé húzni, így azonban teljesen egyértelműnek látom a helyzetet.
A döntés természetesen azonban a tiéd, mi leírtuk, hogy látjuk a dolgot (és ha megnézed elég sokan ugyanabba az irányba próbáltunk terelni), innentől a te dolgod dönteni. -
s.illes79
csendes tag
válasz
Szten Márs #110 üzenetére
Igen olvastam parszor oda vissza a cikket
Rawba jobbnak tunik, JPG be nem. persze mennyire lehet hinne ezeknek az szamoknak, nem tudom.
RAW:
50D:
As you can see the default Adobe Camera RAW conversion delivers less dynamic range than JPEG from the camera (a more contrasty tone curve and less noise reduction in shadows). The best we could achieve was 11.6 EV of total dynamic range. This included 1.8 EV of extra highlight range.40D
As you can see the default Adobe Camera RAW conversion delivers less dynamic range than JPEG from the camera (a more contrasty tone curve and less noise reduction in shadows). The best we could achieve was nearly eleven stops (11 EV) of total dynamic range, more importantly almost a stop of that is in highlights (although with no guarantee of color accuracy).JPG:
egyebkent iso 200 folott maris nem akkor a kulonbseg, sot is400 nal mar csak 0.4 EV
Canon 50D
ISO 100 -4.8 EV 3.5 EV 8.3 EV
ISO 200 -4.9 EV 3.6 EV 8.5 EV
ISO 400 -4.9 EV 3.6 EV 8.5 EV
ISO 800 -4.9 EV 3.6 EV 8.5 EV
ISO 1600 -5.0 EV 3.5 EV 8.5 EV
ISO 3200 -4.0 EV 3.6 EV 7.6 EV
ISO 6400 -3.0 EV 3.4 EV 6.4 EV
ISO 12800 -3.4 EV 2.1 EV 5.5 EVcanon 40D
ISO 100 -5.7 EV 3.4 EV 9.1 EV
ISO 200 -5.7 EV 3.4 EV 9.1 EV
ISO 400 -5.5 EV 3.4 EV 8.9 EV
ISO 800 -5.5 EV 3.4 EV 8.9 EV
ISO 1600 -5.5 EV 3.4 EV 8.9 EV
ISO 3200 -4.0 EV 3.4 EV 7.4 EVZaj:
A dpreview-n a zaj hasnolitas teszt szerintem nem epp fair. En maskepp csinalnam, mondjuk kinyomtatnam A4-es mertbe, vagy legalabb azonos felbontasra interpollalnam es ugy hasonlitgatnam. Valahogy az 1:1 es mertbe valo zaj hasonlitgatas nem az igazi kulonboz MP mellett. Nekem az a gyanum hogy nyomtatva kevesbe zajos lenne mint a 40D, nem is beszelve a 350D-mrol. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
s.illes79 #109 üzenetére
Nem tudom, én dpreviewen néztem a dinamikatesztet, ott ezt látom:
Camera (ISO 100) Shadow range Highlight range Usable range
Canon EOS 50D -4.8 EV 3.5 EV 8.3 EV
Canon EOS 40D -5.7 EV 3.4 EV 9.1 EVEz 0,8 EV a 40D részére. A RAW-ban kicsalogatható dinamika nagyobb, mint amit JPG-ben tud (persze, hogy az), de nem látok számértéket
És ehhez tényleg varázsolgatni kell a RAW konvertálás során, ami nem lesz mellékhatásoktól mentes. Az ACR defaultot meg nézd meg az ábrán
Apropó mellékhatások? Ezt a részt olvastad?
"WARNING: Although ACR was able to retrieve the 'luminance' (brightness) of wedge steps which were previously clipped there's no guarantee of color accuracy as individual channels clip before others" - szóval talán az ACR best dinamikája több kompromisszumot von maga után, mint amennyi elfogadható.És ha már a dpreview merült fel olvastad a konkúziót?
- "Reduced dynamic range in the shadow areas compared to EOS 40D" - szóval ha a dpreview szerint jobb az EOS 50D dinamikája, hogyhogy ezt elfelejtik a konkúzióra és pont fordítva emlékeznek?
Ja igen, és bár a zaj témát kerültem az előző hsz-emben, most hogy olvasom a konklúziót, még egy dolgot beidéznék, ha már feljött a dpreview. Szóval szerintük:
- "High ISO performance worse than 40D" -
s.illes79
csendes tag
válasz
Szten Márs #106 üzenetére
erdekes dinamika: ( dpreview raw szerint )
40D 11.0 EV
50D 11.6 EV
D700 11.6 EVnekem nem tunik rosszanak, egyebkent ugy dontottem maradok a 350D mellett, legalabbis meg egy darabig
-
rumos14
nagyúr
válasz
Sztennek nagy riszpekt, hogy ezeket a dolgokat ilyen átfogóan leírja
a Canon-nak viszont feketepont jár, mi pedig szomorkodhatunk, hogy mit fog hozni a jövő. addig is éljenek a max 10 mpixeles APS-C-k és a 12 mpixeles FF-ekmost a napokban láttam a DCRP-n a Nikon D700 tesztet, hát nem semmi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten jól mondja.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
s.illes79 #105 üzenetére
- A zaj egy dolog, amikor a Canon EOS 50D szóba jön mindig igyekszem hangsúlyozni, hogy ez a gép nem a zajszintje miatt rossz. Egészen másról van szó. Egyrészről a diffrakció képrészleteket kinyíró ereje már nagyobb blendenyílásnál is jelentkezik a kisebb elemi pixelekből összeállított érzékelőn. Ezen nem javít semmilyen beállítás, semmi trükközés, ez van sajnos, és bár a mértékét nem tapasztaltam még, így nem tudok róla mélyebben nyilatkozni, annyi bizonyos, hogy a jelenség puszta megléte nem tölt el feltétlen örömmel.
- A másik, nekem még inkább kulcselemnek számító dolog pedig a dinamika. Ugye az a megvilágítás tartomány, amit egyetlen kattintással ki tud a gép úgy exponálni, hogy a kép sehol nem fog bebukni, sem kiégni - igencsak fontos tulajdonsága egy érzékelőnek. A kisebb elemi pixelek a nagyobb zaj mellett a kisebb dinamikát is magukkal hozzák, és itt bizony ez bejött, pontos értékre nem emlékszem, de nagyjából egy teljes fényértékkel kisebb dinamikája van az EOS 50D-nek, mint a 40D-nek.
- A harmadik dolog a 15 MP kihasználhatatlansága APS-C-n. Igen durva L-es objektívek kellenek ahhoz, hogy ezt a felbontást úgy-ahogy kihasználd, bár ahogy a tesztekből számomra lejött, még a legendásan jó felbontású fix objektívek sem voltak képesek a 15 megapixel kirajzolására ezen a szenzoron. Magyarán nagyon szép dolog elméletben, hogy ennyivel nagyobb felbontású a szenzorod, de mivel az objektívek nem képesek ennyi különálló képpont rárajzolására, ez a plusz csupán üresnagyítás lesz - egyrészt épp ezért nem lesz részletgazdagabb képed ezzel a géppel, másrészt épp ezért a pixelekénti élességtől el lehet búcsúzni.
- A negyedik dolog, ami nekem nagyon nem tetszik, az a Canon hozzáállása. Egyrészt sikerült fejleszteni az érzékelőt és képfeldolgozó rendszert úgy, hogy a másfélszer annyi pixel ne nagyon rontson a zajszinten, ennek mi nagyon örülünk. Viszont mit is ér nekünk ez a "fejlesztés": A zajszintet kb, neccesen, sikítva talán-talán sikerült szinten tartani, tehát ez nem előrelépés, de talán nem is hátralépés. (Bár sokak szerint roszabb zajszinttel rendelkezik, mint a 40D, ettől most tekintsünk el, legyen egál és essen ki a versenyből a zaj) A kép részletgazdagsága nem lett jobb, mint a 40D esetében, szóval itt sem nyertünk, a dinamika-átfogás viszont romlott és a diffrakció réme is lebeg a fejünk felett. Magyarul hülyének nézik a vásárlókat: a 15MP puszta marketingerejére ("nééémá mennyire sok megapixeles gép!") építette az egész gépet, miközben előrelépés a képminőséget tekintve egyáltalán nincs, hátralépés pedig igenis van. Ha ugyanilyen fejlesztéseket eszközöltek volna egy 12, vagy ad abszurdum 10 megapixeles gépen, akkor az EOS 40D-nél sokkal jobb zajszinttel rendelkező gépet tudtak volna kihozni, és valószínűleg a dinamika is előrefelé mozdult volna nem hátra - tehát tényleges fejlesztés lett volna, igaz a megapixelek mókusvakító erejétől búcsút kellett volna mondani. A cég pedig választott: inkább visszafelé fejlődjön a gépe, csak vakíthassák az embereket az idióta számokkal. Kb olyan ez, mint a Netburst időszakban az Intel vs AMD dolog: "Némááá, ez a Prescott 3200MHz-s, az a sz@r AMD meg csak 2000MHz-n döcög, hát mennyivel jobb már az Intel, a hülye is lássa" - ugyanez az effekt manapság a megapixelekkel.
Persze, fejlődött a gép valamiben: jobb LCD képernyője van
Az objektívhez hangolásos buli persze jónak tűnik, de hát khmm... ismét visszatérünk oda, hogy talán ha ezeket az újdonságokat egy olyan érzékelő mellé pakolják, amit valójában fejlesztettek, nem csak a számokat tornászták fel, tökjó gép lenne, így csak a vásárlóikat nézik hülyének
-
s.illes79
csendes tag
na nem mond hogy a zaj nem fog a saturacio/elesites/contrast merteketol.
en csak azt mondom hogy kolonbozo tesztkepek nem biztos hogy ugyan olyan beallitasokkal keszultek. ezert lehet iso 800 as zajosabb akar mint egy iso3200.
vagy mindenki Auto modba fenykepez? es mindent alapbeallitason hagy, nem hinnem -
-
s.illes79
csendes tag
eleg sok review-t olvastam, nem csak a canon oldalat "lesem".
zaj mindig van, meg iso 100 -on is, sok mindentol fugg: pl homerseklet, kep tonus, saturacio,elesites merteke. Igenis volt hogy mar 350d + polar szuro + saturacio + szep kep egbol, es zajos volt mint allat.
szoval lehet zajos kepet csinalni iso100 on es zajtalannak tunot iso3200-on.
minden relativ -
Dtomi
őstag
válasz
s.illes79 #101 üzenetére
Szerintem független etszteket kéne nézni nem a canon oldalát lesni, mert nem biztos, hogy szubjektív a dolog... Egyébként igen ez a leméretezés nagyon jó dolog riportfotónál én is ennek az előnyét használom ki. No de a diffrakciót, hogy oldod meg leméretezéssel???
Aztán ha az egyik helyen ISO 3200-on is "zajtalan" képet kapunk, másikon ami kicsit pártatlanabb ISO 800-on is szépen előjön a zaj, akkor ott valami humbuk van.
-
s.illes79
csendes tag
nem erzem magam felrevezetve.
csak azt mondtom ha iso3200-on ilyen kep jon ki a camerabol:
[link]akkor raw+noiseninja-val meg jobbet ki tudok hozni, 350d utan ez nagy elorelepesnek tunik.
sRaw: 7.1MP meg nekem optimalisnak hangzik, folleg hogy 15MP rol interpolal le szoval elemelileg elesebb kell hogy legyen mint a 350d 8MP kepe.
RAW: 15MP rol 7.1-re interpolalva: [link]
sRaw: [link]
melyik jobb, mindenki dontse el maga
-
Dtomi
őstag
válasz
s.illes79 #99 üzenetére
Szerintem valaki félre vezetett téged vagy valahol rossz képeket nézhettél. az sRAW ot azért nem kell összekeverni valami űberfasza rendszerrel. Ez nem olyan mint a nikonnál az FX-DX rendszer.
És szerintem azt az ISO 3200 is amit mondtál valahogy furcsa, érdekesnek tűnik... lehet, hogy nem az 50D zajtesztjét néztem?? A 40D raw-ba körberöhögi -
s.illes79
csendes tag
(#74) TeeJay
wow ezek eleg meggyozo kepek...
ja 15MP, akinek nem kell az hasznaljon sRaw-t, kisebb, kevesebb zaj, elesebb kep:
ami enegem vonz ( 350d-m van mar 2.5 eve)
- pontosabb fokusz
- VGA LCD
- lencse finomhangolas, folleg mivel azt egyik lencsem backfokuszol 350d-n
- szenzor tisztitas
- sraw
- iso 3200 be is tiszta
- Live view is jott volna mar jol.
-6.3 FPSami nem erdekel: 15Mp raw. es a tobbi bullshit.
meg varok par honapot, es akkor olcsobb lesz
-
Dtomi
őstag
válasz
ServerWorks #96 üzenetére
Ez így van. Én is ezért haldoklok a canonnal... pedig tényleg szerettem. Illetve még most is szeretem a 10D-m és a 30D-m de ezek a megapixelőrültek már nem nekem valók. Mondjuk a HDMI kimenet pont az ami kéne, mert elég sokszor tartanék perzentációt RAW-ból és jó lenne ha nem kéne konvertálni hanem egyből mehetne a projira TVr-e stb. De ahogy elnézem a 30D meg a 10D már örökre megmarad. ha más nem 1,4 es TC helyett.
-
Dtomi
őstag
válasz
ServerWorks #91 üzenetére
De az 50D tényleg egy rakás szerencsétlenség
-
Dtomi
őstag
válasz
ServerWorks #91 üzenetére
A teszt első fele.... majd jönnek a képek. Az egyetlen bolt m.o-onami nem belinkelt specifikációt ad hanem saját teszt önerőből saját géppel.
-
hakagyi
csendes tag
nem jo teszt semmi teszt kép ??
-
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
A Canon 50D-ről készült vadonatúj tesztünket az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:
A készülék kipróbálható a 220volt üzletében.
-
hakagyi
csendes tag
Új canon 50d teszt képek !![link]
szerintem 3200 iso jobb mint a 40d (nekem ez van)
de nem érdemes lecserélni akinek 40d van !
-
Dtomi
őstag
Az 50D egy rakat szar és ezt úgy megmondom hogy 1X dem volt a kezembe. Egyszerű fizika, optika. Ennyi. A fejltt lapka és az áttervezett mikrolencsék mind humbuk, és marketing. illetve lehet áttervezték. Csak elfelejtettek mellé lencsét, és fizikai korláokat ledöntő úsításokat bevezetni a világegyetemben.
-
Dare2Live
félisten
D70/D200nál egy D300/40D/450D/D90 jóval zajtalanabb. Nem csak a mp számít, pl nem mind1 pl, hogy cmos vagy ccd... és cmos is fejlődik.....
annyirol van szó, hogy lenne akár FF én(mi?) nem annak örünénk ha Canon a 15mpt hanem a jobb S/N et támogatná de nem.
Persze Canon márketingnek meg a 15mp kell gondolom ezért nem nézik a fotósok érdekeit. -
TeeJay
félisten
válasz
philoxenia #76 üzenetére
én se vagyok elájulva szóval ha vennék is DSLR-t max 12MP-ig mennék el
eddig egy Nikon D200-at és a Nikon D70-et volt szerencsém kipróbálni és nem örülnék ha azoktól zajosabb képeket csinálnának az új masinák -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #73 üzenetére
A 40D kövezhető ? Akkor nekem is olyan kell....
-
TeeJay
félisten
EOS-50D tesztképek
[link]
hmmm -
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #67 üzenetére
én meg nem a D90-50D hanem 40D-50Dröl beszéltem.
őőő lcdn kivül szigetelt váz, kontraszt AF LVben?
btw DXO féle lencse korrekciót nem rakott bele Canon (mint Nikon) az is hasznos....madgie: Nem is az 51pont miatt mondtam...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Dare2Live #65 üzenetére
Na ne terelj, nem az árakról meg D90 - 50D összehasonlításról beszéltem, hanem arról, hogy mégis miféle előrelépést is csinált a Canon az 50D képében, ugyanis, mint látod arra a sorodra reagáltam, hogy ez a gép szerinted igenis előrelépés... de kb az egyetlen, amit látok az a jobb LCD, és úgy látom, ennél többet te sem tudsz felhozni mellette.
-
Dtomi
őstag
Ne akkasszál már ki, mert menten körberöhögöm magam. 500X333 as felbontáson ha az 50e-ft os 8megapixeles szappantartónak is lesz ilyen képe ilyen mértékű kicsinyítésnél. Amúgy mind D2L leírta még így is dupla akkora az érzékelőpontok területe mint az 50D-nél ha már az s mark III-nál is volt mitől félni akkor itt mire számítunk??? VOlt már 1-2 canon DSLR-em és ha meglátnák sokan a mai 40D mellé téve a 10D-m RAW-ját a 90% seggreülne.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #59 üzenetére
Végülis több a képpont az LCD-ben is.
-
madgie
titán
válasz
Dare2Live #57 üzenetére
A D3 fókuszrendszer dicséretét én azóta nem fogadom el, mióta egyszerre volt alkalmam dolgozni egy 40D-vel és egy D300-zal. Oké, hogy az utóbbin van 51 AF érzékelő, de csak a középső 5*3 keresztérzékelős. Ha nem azokra esik az élesreállítandó téma, akkor a 40D összes keresztérzékelős megoldása keresztbe lenyeli a Nikon megoldását...
-
Dare2Live
félisten
Azonos ár mellett énis az 50Dt venném és nem a 15mp miatt. (Azért az 50D egy előrelépés akár mennyire is beszélünk arrol amiröl.)
De ahogy néztem Canon gyak a régi 30D ársávba akarja rakni ahol viszont ott a D300 annak pedig azért van pár elég komoly előnye az 50Dvel szemben. (pl a D3, D300 fokuszrendszere igencsak jól sikerült, az 50D meg nem kapta meg az 1Dm3 fokuszrenszerét bár ez lehet inkább szerencse.
)
Egyébként igazad van, erre mondta vki, hogy Canon elfordult azoktol akik naggyá tették a hobby amatörtöl, kérdés csak annyi, hogy a hobby amatört át lehet e verni mert szvsz nem, a nagyon hozzánemértő réteg meg nem lehet inkább 1000D árkategóriában nézeget...?
-
tomas
tag
6-8 MP-en max. f 11-ig érdemes rekeszelni,
10-12 MP-en max. f 8-ig,
15 MP-en max. f 6,7-ig, hogy az érzékelő felbontását kihasználjuk. Viszont itt a mélységélesség közeli távolságnál már kevés lehet. -
madgie
titán
Ez az iso 50 nálam sötét folt. Miért kell, miért jó? Az 5D alapérzékenysége is kb. iso 100, 50-nél majd egy Fé-nyivel hamarabb tűnnek el a csúcsfényekben a részletek. Ha meg hosszú záridő kell, akkor ND szűrő, oszt csók
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #47 üzenetére
Mire szavaznék? egy 10mpx FF foveonra.
Imho az lett volna az ideális ha marad a 10mpx de a fenti metódussal áttervezik a szenzort. Lehet hogy nem is fél hanem egy egész blendényivel jobb lett volna a jel-zaj viszony. Plusz vga display, használható LV, valódi por/cseppállóság, precíz af segédfény, elég jó 40Ds lett volna. Sajnos csak volna. Kijött a váz és már nem fognak változtatni rajta, de még mindig ott tartunk hogy nincs elérhető zajteszt, csak négy gyári sample.
Tartok tőle hogy az 5D markII-t is ebben a szellemben fejlesztik, lesz vga display, LVaf, ezer kép egy feltöltéssel, csak ahelyett hogy maradna a FF12mpx nagyobb mikrolencsékkel, szinte biztos 16-18 körül lesz. Pedig az 5D iso50-es képei eddig is etalonok voltak, mit lehetne kihozni azonos felbontással egy jobb hatásfokú szenzorból, mondjuk 2 db digic4-el?
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #44 üzenetére
Nekem speciel az a bajom amit leírtam. Canon az mpt turbozza ahelyett, hogy az S/N re gyúrna.
ráadásul elég értelmetlen is ez a 15mp. Amikor apsc 12mpnél 1zoomot tudok ami szépen kirajzolja akkor 15mpnél mi lesz a helyzet? és kinek lesz elég a 15mp akinek a 12(10!) nem volt?
Ha itt feltennénk a kérdést, hogy 12 helyett 15mp vagy fél stoppal jobb S/N nem"sokan" szavaznának a 15mpre. Te mire?
Mert én még a D90nél behozott manual AFes videonak is jóval több értelmét látom mint a 12->15mp közti difinek. -
madgie
titán
Ha egy Samsung első az CMOS-ával olyat csinált, ami a K20D-ben látható (szintén 15 MP ugye), akkor nehogy már a digit fotográfiában legtapasztaltabb CMOS gyártó/felhasználó cég elkúrja...
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #42 üzenetére
háttööö...nem tudom mi lesz 15mpx-nél, nem láttam még amatőrképeket 50D-vel. De ha a 12mpx vállalható felbontás egy aps-c-n, a 15mpx nem értem miért van kikiáltva borzadályos eretnekségnek. Ha nem lesz zajosabb (canon szerint) akkor hol a problem? Pixelméret 5.7 mikron(40D) kontra 5.2(450D) kontra 4.7(50D). Egy amatőr független zajtesztre most már én is baromi kiváncsi vagyok (persze nem a 12800-ra hanem 100-800 között amit használ is az ember)
Az obikkal nem arra utaltam hogy márpedig ezek tökéletesek (bár szerintem a 70-200/f4 messze a legjobb telezoom a piacon az áráért), hanem ár-érték arányban a legjobbak. Ha valaki leteszi a garast a Canon mellett úgysem elégszik meg az IS duplakittel és imho pl tájképezni nem kell jobb rendszer egy 17-40 70-200 párosnál.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#27070592 #40 üzenetére
na ne legyünk ennyire optimisták...
amikor 10mpn se mondom a felsorolt 2 obit tökéletesnek (ld 17-40 40mm) mi lesz 15nél?
érzékelőnél kergetik (szvsz tök értelmetlenül) a minnél nagyobb mpt ahelyett, hogy a minnél alacsonyabb zajszintet kergetnék. 10 (egyekutya 12mp) "mindenre elég".
-
tomas
tag
A max. f 6,7 - 7,1 körüli lerekeszelés is gond 15 MP-en. 12 MP-en még az f 8 használható életlenedés nélkül. [Diffraction]
-
TeeJay
félisten
válasz
Dare2Live #29 üzenetére
nekem sokkal jobban tetszik a D300 12MP szenzora meg a közelgő D90 szintén ugyanilyen szenzora mint ez a 15MP-es Canon.
én az fix hogy meg nem venném ezt mert ettől még a 12MP is többet fog érni egy D90-en szerintem
úgylátom DSLR kategóriában is elindult a megapixeltuningolás...
pár év múlva 30MP-es DX szenzorokat raknak majd a gépekbe meg 50MP-es FX-et?
LOL -
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #32 üzenetére
Jó de még csak pár hete vettem és az összes pénzem ráment pedig nem kevés ideig gyűjtöttem
Ráadásul ott álltam volna a jégmadár leshely előtt teleobi nélkül, aztán ki tudja, mikor lesz megint alkalmam eljutni oda...
Nem arról vagyok híres, hogy túlzottan vigyázok a fotós cuccaimra de azért itt nagyot dobbant a szívemAkárcsak amikor fára másztam a géppel+a telével, vállpánt nélkül a kezemben volt a gép és mocsár fölé másztam be egy halott fa törzsén és megreccsent alattam
nem sokon múlt, hogy behajítsam a part menti nádasba a gépet, hátha ott van esélye túlélni, mert ha azzal együtt esem a mocsárba, akkor mindkettőnknek vége
De aztán nem estem le és a gépet se dobtam el. Tartok tőle, hogy azt egy 50D vagy egy D300 sem élte volna túl, ha a mocsárba pottyan.
-
Dare2Live
félisten
Ha azt az obit beleejted a tóba, kihalászod és lemosod utána szinte biztos vagyok benne, hogy tökéletesen müködne.
Ami Canon L obit láttam főleg ami nem "műtermi" ott Canon szigetelés szempontjából láthatóan közel tökéleteset csinált. Evvel szemben Nikor nem rak minden drága obijára közel tökéletes szigetelés, bár egy tóba lógatás azokat se érdekel.apropó jön a D90 itt aztán van innováció kiherélték a D300at mostantól már vmennyire videokamerának is jó lesz, oszt ennyi.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #29 üzenetére
Én eddig bíztam abban, hogy aki 10-20-30-40-50D-t vesz, azt sem lehet már átverni a megapixelekkel. Egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a bizalom bizony rossz helyre ment. Régebben, talán 10-20-30D-ig még igaz lehetett. Most már megveszik hobbigépnek a 40D-t és nyilván majd az 50D-t is olyanok is, akiknek úgymond kár a kezébe adni. Ez a trend, vegyünk 30"-os plazmatévét a 10 négyzetméteres szobába hitelből és azon nézzük a Barátok köztöt, és vegyünk félprofi DSLR vázat a család kattintgatására, különben mit szól a szomszéd
Az igaz, hogy nem síelek és nem öntök Unicumot a 400D-re, viszont belehasalok vele a sárba és villámot fotózok viharban és semmi baja tőle
Hóban is hasaltam vele, csak nem síeltem
Ettől függetlenül nem zavar, hogy vannak még jobban szigetelt vázak is de nem lenne szempont vásárláskor.
Más, és kicsit off: sikerült véletlenül élesben letesztelni a 100-400L szigetelését: frankón belelógott a vízbe úgy 2-3 centi mélyen közel vízszintes helyzetben néhány percig amíg egy békát fotóztam. Csak utána vettem észre, hogy folyik róla a víz. Semmi baja nem lettDe azért kicsit leizzadtam, mikor megláttam, meddig vizes.
-
Dare2Live
félisten
"Nagyon is jó és műszakilag korrekt döntés volt. Másodszorra miért nem sikerült?"
Elég egyértelmű nekem.
Aki 1Dt vesz 10mpvel (D3at 12mpvel) azt nem lehet mp számmal átverni: 99%ban tudja, hogy neki a 10-12mp bőven elég és ehez akar minnél jobb s/nt.
A canonjó döntést hozott... ha hülyeséget csinált volna mégjobban menne a D3.A 40D vásárlók nagyjának tőlünk nyra meg főleg fogalma sincs arrol mi az a s/n de a 15 az jobb mint a 10 azt veszi. D300 halálra van itélve.
Canon átveri a vásárlókat? Igen. De ez megéri neki így több vázat tud eladni? Igen. Ennyi a titok nyitja.Csudalogikus ez a 15mp...
szerk: "Környezetállóság" témában erősen más a véleményünk, szerintem ez egy elég fontos dolog míg szerinted nem, persze te nem síelsz a D80(400D)del télen, ha kifolyik és ráfagy az unikum a gépre nem zavar, hogy nem nyalogathatod izé moshatod le simán langyos vizzel róla....
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #26 üzenetére
A Canon hivatalos álláspontja szerint a 2 számjegyű EOS-ok a félprofi vázak
Tehát ők maguk hívják annak, nem én találtam ki
De egyetértek velük. Az 1D Mk III nem félprofi, hanem egy nem-fullframe profi váz. Egy szinten van az 1Ds-el, csak egy nagyon fontos paraméterében eltér tőle de ettől még nem rosszabb, hanem másra való. A 10 megapixeles APS-H meg bőven kiemeli az APS-C-k közül (meg még más dolgok is). Csendben meg is kérdezném: ha odafönt nemrég elég volt egy akkora szenzorra 10MP, akkor ide középre nem sokkal később egy jóval kisebb szenzorra miért kellett másfélszer annyi? Na ez a vicc
Pedig tapsot érdemelt volna a Canon, hogy az 1-es szériában ki mert hozni egy 10 megapixeles gépet. Nagyon is jó és műszakilag korrekt döntés volt. Másodszorra miért nem sikerült?
-
törölt tag
Abban tökéletesen igazad van hogy ez a váz csak egy upgrade-elt 40D, de ezekkel a változtatásokkal a canonnak egyszerűen muszály volt kidobni egy vázat hogy legyen új husi a piacon. Mindenki köpködte az előző széria lcd-jét, meg a "semmi értelme" af nélküli LV-t, hát reagáltak. Ehhez felesleges lett volna áttervezni a váz fogását, ami szerintem úgy jó ahogy van. A kereső terén is kihozták már a maxot, nagyobb keresőképhez úgy tudom nagyobb szenzor is kellene, ebből a szempontból a nikon mindig is előnyben volt a valamivel nagyobb aps-c érzékelőjével. "Félprofi" akkor lett volna szerintem az 50D ha aps-h szenzort kapott volna. Az kényszerűen hozta volna az áttervezett vázat és nagy keresőt. Nincs aps-h, nem félprofi váz. Szigoruan szerintem. De várjuk meg a javasolt kezdőárat. A 40D egy év alatt közel 50%-os áresést produkált.
Előttünk van egy Photokina. Nekem úgy tünik a canon egy bizonyos markII vázra koncentrál, szvsz nem véletlenül nem jelentették be a mai napon. Máárketinnng.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #12 üzenetére
"...de van "kis" difi, abban, hogy mennyit fotózhatsz esőben egy 400D/30Dvel meg mennyit egy 1D/D300al"
Már egy 400D-vel is bőven kevesebbet, mint amitől beázik. Egyszerűen azért, mert akkora esőben nem lehet fotózni. Hiába száraz az akksi, ha vizes a frontlencse és párás a keresőüveg meg az LCD.
Ilyen helyzetben elég, ha a fotóstáska időjárásálló. Úgyis abban lesz a gép.
-
Oracle
senior tag
pár kép [link]
-
Hydra SR
addikt
válasz
#27070592 #18 üzenetére
OK, adjunk annyi bizalmat a Canonnak, hogy nem húzzuk le olyannal, amiről még nem bizonyosodtunk meg. De akkor is ott vagyunk, hogy ugyan nem feltétlenül szívjuk meg a képzajjal és tegyük fel, hogy jó nagy kártyáink és vinyóink vannak, és ebből a szempontból nem zavaró a 15MP. De akkor is: M-I-N-E-K? Hova? Miért? Nincs ekkora monitor, fotópapír, szem felbontás ami ilyen pixelszámot érdemelne, no meg ahogy Dare2live is mondta, objektív se nagyon. ISO12800 hasonló tészta. Lehet, hogy nem nagy hátrány, ellenben baromiraderohadtul fölösleges, és sokkal jobb is lehetett volna a Digic4 zajszűrése, ha kevesebb pixellel és kisebb képzajjal kell megbírkóznia. Most csak azért tették bele a több pixelt, hogy a Digic4-nek legyen méltó ellensége? Merthogy a fotóson nem segít, az tuti, csak a procit tornáztatja üresjáratban.
Tehát ha csak a szigorú tényekből indulunk ki akkor is mi a fejlesztés? Live AF és VGA LCD. Nem mondom, hogy rossz, de ehhez kihozni egy új vázat? Százmillió más dologban is le van maradva a Canon. Ebből ennyit sikerült behoznia a messiásként várt középkategória új üdvöskéjének? Inkább vártak volna még fél évet és tervezték volna át a fogást, a keresőt, tennék végre normális helyre a blendebeugrasztót, lenne RAW gomb, lenne MLU gomb, lenne auto ISO, lenne ISO50, lenne szemérzékelős LCD kikapcsolás mint a 400D-n (bár azt nem tudom, hogy van-e), vagy élesztenék újra a szemvezérelt fókusz rendszert stb. stb. vagy legalább ezek közül egy-kettő. Ehelyett FD van. Egy félprofinak hazudott vázban. -
Dare2Live
félisten
hands on preview
[link]ami említésre méltó/hasznos és ha jól tudom még nem volt említve:
-AF adjustment. Jó ha van....
-Megkpata a D300 féle kijelzőt. Ez elég fontos sokaknak.
-Peripheral illumination correction. Ezis hasznos jpgseknek.Végülis nemrossz. De a 15mp minek akkor amikor 99%ban nem 85 1.2Lel rohangálnak az emberek...?
-
Fejo
őstag
válasz
#27070592 #18 üzenetére
Egyenlőre ott tartunk hogy a gyár szerint csökkent a zajszint a 40D-hez képest, az áttervezett szenzor és a digic4 miatt.
Az érzékelő mérete maradt a régi, de most egy "picit" több képpont került rá... Véleményem szerint áttervezgethetik amennyit csak akarják, zajügyben sok jóval nem kecsegtet a dolog...
-
törölt tag
Srácok nem értem miért kell egy olyan vázat föld alá temetni amivel egyetlen amatőrképet sem látott eddig egyetlen egyszerű földi halandó sem. Egyenlőre ott tartunk hogy a gyár szerint csökkent a zajszint a 40D-hez képest, az áttervezett szenzor és a digic4 miatt.
A vga lcd kijelző egy jó pont, bár oled rendszerről is lehetett hallani. Az LV autofókusz fejlesztése a másik.
Gyorsan eszi a memkártyát...filléres 4gb-os kártyák korában miről is beszélünk? Bár úgy is hozzá lehet állni hogy leragasztjuk az expogombot és ameddig a százezret eléri a számláló csak a memkártyát kell cserélgetni. Kb 4.6 óra continuous shooting... -
Hydra SR
addikt
Én nem is igazi innovációt vártam, csak a kötelező, régóta szajkózott elmaradások behozását, finoman szólva a konkurencia érdemeinek késleltetett lemásolását. Ebből megvalósult remélhetőleg a jobb kijelző és a live AF, ezen kívül beletettek egy rakás fölösleges hülyeséget meg néhány kimondottan ártalmas dolgot, szóval összességében még a 40D-t sem előzi meg szerintem. De legalább nagyobb felbontásban fogjuk látni a vélhetően megnövekedő képzajt és azt, hogy milyen villámgyorsan eszi meg a memóriakártyánkat. Nagy árat fizetünk kevés javulásért. A 40D százszor nagyobb előrelépés volt a 30D-hez képest, valódi hátulütők nélkül. Kezdi elérni ezt a kategóriát is a komolytalanná válás. Arra húz a marketing, hogy belátható időn belül csak a full frame-eket lehessen komolyan venni. Ahogy anno elérte a bridge-eket is ez a hullám, és sok gyártónál a beugrószintű DSLR-eket is. Érdekes módon a Canon beugrószintjét az 1000D-ig elkerülte ez a komolytalanná válás de hál' istennek most már ezt is megoldották
-
*Ropi*
félisten
Könyörgöm, minek HDMI kimenet egy fényképezőre?
Felesleges baromságok (15 MP, ISO 12800), 0 igazi innováció, hogy divatos szóval éljek.
De nekem csak jó, mert esik tőle a 40D ára.
-
Dtomi
őstag
Óriási csalódás a gép....
-
Dare2Live
félisten
Környezetállóság az máshol sem probléma de van "kis" difi, abban, hogy mennyit fotózhatsz esőben egy 400D/30Dvel meg mennyit egy 1D/D300al.
Én ennyi előrelépést látok bár ha ez is megkapja a Nikonokon ott lévő 640*480as kijelzőt az se lesz egy hátrány.
A 15mp meg tiszta röhej, kezdjük csak el sorolni az obikat amik ki fogják rajzolni....
-
Nem lehet, hogy jutalékot kapnak a gépgyártók a memóriakártya gyártóktól?
Nekem megáll 9.5-11 megából.
Valahogy át kellene plántálni a 50D kijelzőjét a 40D-be... Szerintem akkor meglenne a tökéletes haladó gép. Meg a menüt, meg a LV AF-et is. Akkor 100%os lenne a 40D
Ja, lesz magyar nyelv is. Hurrá. -
Cassidey
senior tag
A K10D csak egy atmeneti allapot a vegleges rendszer fele vezeto uton.
Amikor vettem egeszen mas anyagi helyzetben voltam, tehat nem rendszert valasztottam hanem egy jo vazat es melle 18-200-as atfogast ket obiban. Viszont most ugy nez ki, h megengedhetek egy nagyobb beruhazast magamnak nemsokara es akkor mar full frame-t szeretnek egyreszt, masreszt ennyi penzt nem akarok Pentaxba tenni, tul bizonytalan szerintem. -
j.bravo
addikt
Mondod ezt Pentax tulajként
vagy nem tetszik a rendszer?
(mármint a Pentax)
(Némely objektívek hozzáférhetősége/létezése (pl 70-200/4) és ára miatt gyakran elgondolkodom én is hogy át kéne állni a sötét oldalra, a kanyonhoz, de mindig lebeszélem magam mert rájövök hogy odébb lesz mire meg tudnám venni a kinézett obikat)
-
Cassidey
senior tag
face detection
5D utodrol lenne inkabb hir, a vegen Nikonban kell gondolkodni
-
Hydra SR
addikt
-
Hydra SR
addikt
Elég ijesztő amiket írsz (illetve amit a dpreview ír, illetve amit a Canon jelentett be). Csupa haszontalan dologban fejlődött és semmi hasznosban. ISO12800 15megapixelen, inkább ISO50 lenne...és maradtak volna meg max. 12 megapixelen.
6,3FPS, ez enyhe visszaesés a 40D-hez képest, ha jól csalódom.
9 pontos AF, eddig is ennyi volt
Digic 4, hurrá de vajon ennek milyen jelentősége lesz fotózás szempontjából? A sorozatlövés nem gyorsult, az már kapásból kiesett. Az LCD marad ugyanaz a gagyi ha jól látom.
Live AF, na ez egy kis fejlődés a 40D-hez képest, igaz, hogy a 450D is tudja szóval nem nagy meglepi.
Full compatibility with Canon EF and EF-S lenses and EX-series Speedlites: úgy legyena hangsúly az első szón legyen
Magnézium ötvözet váz, szenzortisztítás, ahogy eddig is. Environmental protection nem tudom pontosan mit takar de Canonnál nem szokott probléma lenni a környezetállóság a nem kimondottan környezetállónak hazudott vázak esetében sem.Egyébként valahol (talán épp itt) olvastam már, hogy a Canon áttér az 1 éves termékciklusra szóval nekem az sem meglepetés.
Ebből a rövid listából nem úgy tűnik nekem, hogy az 50D beváltja a hozzá fűzött reményeket, várakozásokat. De legalább még lejjebb nyomja a 40D árát, szerintem kifutó szériából beszerzek majd egyet de az még a jövő zenéje. -
Dare2Live
félisten
Az első infók:
[link]Bár a dpreview szerint "No surprises to hear that Canon has launched the much anticipated EOS 50D, an upgraded version of EOS 40D." nekem meglepetés. Canon nem tartotta az 1.5éves termékciklusát.
Végülis mindegy, jön, fontosabb secifikációkat bár a linken ott vannak azért bemásolom öket:
Features at a glance:* 15.1 Megapixel APS-C CMOS sensor
* 6.3fps continuous shooting, max. burst 90 JPEGs with UDMA card
* DIGIC 4 processor
* ISO 100-3200, expandable to 12800
* 9-point wide area AF
* 3.0” Clear View VGA LCD with Live View mode & Face Detection Live AF
* Magnesium alloy body, with environmental protection
* EOS Integrated Cleaning System
* HDMI connection for high quality viewing and playback on a High Definition TV
* Full compatibility with Canon EF and EF-S lenses and EX-series SpeedlitesNem tudom minek az a 15mp..... Milyen zoom rajzolj azt ki a 70-200 F4 L IS obin kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Robogó, kismotor
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest