Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
Alapvetően stabil a "palacsinta" és maga a sziklarész is, két oldalról óvatosan alányúlva, mozgatható, nem esik szét, masszív. Először szépen, félig lecsúsztattam az üvegasztalról, mert van súlya.. Eleinte egy reggeliző alátétet használtam, azzal könnyebben csúszott és tudtam forgatni is. Utóbbira azért is volt szükség, mert a palacsinta belseje üreges, mint egy barlang, viszont 3 db masszív oszlopot is meg kell építeni, hogy alá legyen dúcolva, viszont ha ezekre ráült az építmény, onnan már megtapad és nehézkes elindítani valamelyik irányba. Nagy műsor volt feljátszani a szekrény tetejére, főleg, hogy a létrán állva, 1-1 lépcsőfokot lépve egyensúlyoztam vele.
Már említettem korábban, hogy a szett 1:1-ben a Rebrickable egyik felhasználójának, onecase-nek a MOC alkotása. [link] Eredeti, passzentosan illeszkedő, eredeti Lego elemekből valószínűleg a hajó is jobban egyben van, de ha megnézed az ő képeit, nála is vannak illeszkedési anomáliák. A kapcsok nem ekkora súly megtartására lettek kitalálva (ezért is lóg mindkét oldalon a hasrész), ráadásul annyira szorulnak, hogy én teljesen más sorrendben építettem össze a körülötte lévő elemeket. Volt, ahol át is terveztem a kapcsolódási pontokat. Sajnos, ebben a formában nem szabadott volna kiadni ezt a terméket. Rengeteg helyen át kellene tervezni és meg kellene erősíteni a hajótestet, még ha ez plusz elemek felhasználását is megkövetelné. Egyébként az ~5.200 db-os elemszámhoz képest, csak 2 db alkatrész hiányom volt, de azokat is tudtam pótolni, a megmaradt alkatrészekből. Az útmutató követhető (talán 3 hibát találtam benne összesen), de sok esetben nem látod az ellenkező oldalon illeszkedő elemeket, olykor improvizálni kell, de emiatt van az építésben kihívás. Persze utóbbit, a Lego útmutatókhoz szokott felhasználó szívatásnak fogja érezni, amit meg is értek. Nem az szett, amit egy hosszú hétvégén, 3 nap alatt megépítesz. Vélhetően kapcsolatban áll onecase a Mould King-el, viszont ahogyan hallottam, ezeket a Star Wars témájú szettek bannolni akarta a Disney és kivonásra kerültek. Ebayen, Temu-n, stb még lehet találkozni velük, de valószínűleg lassan elfogynak. Jelen szettet láttam már "márka" megjelölés nélkül is, teljesen más színárnyalatokban, valószínűleg a minőségük fluktuál. Mindenesetre nem bántam meg, mert az építés hosszát tekintve, eléggé kiadósra sikerült a végeredmény. Ezekután mindenki eldöntheti, hogy bevállalja-e, egy ideig én még biztosan megtartom és nézegetem, utána valószínűleg bekerülési áron vagy egy jelképes összegért továbbadok rajta.
A PC árakat ne is mondd....Otthon már letettem róla, csak a XSX-et használom. A cégnél bővítettem a 4 éves asztali gépünket tavaly..Videokártyára, monitorra, perifériákra el is tapsoltunk közel 400-500e Ft-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest