Új hozzászólás Aktív témák
-
D.e.x.
csendes tag
-
D.e.x.
csendes tag
Sziasztok!
A prog. előadás oldaláról leszedtem a Turbo C-t, és tartalmaz pár hasznos könyvtárat (első sorban ezért szedtem le).
Viszont a kezelő felület nem valami felhasználóbarát, illetve a fordított fájlok csak DOS-Box alatt futnak...
Van rá mód, hogy a graphics.lib, graphics.h, valamint a hozzájuk tartozó BGI fájlokat beépítsem egy Visual Studio projektbe? (Ha sehogy sem lehet megoldani, akkor az is elég lenne, ha a TC úgy fordítaná, hogy ne csak DOS-ban menjen. Vagy a grap. könyvtár kizárólag dos-ra van?)Köszi a segítséget!
D -
D.e.x.
csendes tag
válasz
Scroll Lock #1724 üzenetére
Ha jól tudom, az errno-t a matematika függvények használják (másról nem tudok). A matek könyvtárnak van három fontos makrója: EDOM (értelmezési tartomány hiba), ERANGE (értékhatár átlépés, pl ha a tangens argumentuma nagyon közel van Pi/2, -Pi/2-höz, ahol ugye nincs értelmezve), HUGE_VAL (túlcsordulás). Ha valamelyik előfordul egy fv. hívásánál, akkor a fv. az errno értékét a megfelelőre állítja. Így pl. a biztonság kedvéért le tudod ellenőrizni, hogy nem volt-e valami hiba, ami rossz irányba befolyásolná a futást.
Úgy tudom, hogy a könyvtárak deklarálják (extern int asszem), szóval ezzel nem kell bajolni. -
D.e.x.
csendes tag
Sziasztok! Azt mi okozza, hogy lefordítok egy .c fájlt (vagy többet egy projecthez) Visual Studio 2008 Pro-ban, és amikor a létrehozott .exe fájlt valakinek elküldöm, akkor asszem valami Configuration error-ral nem indul. Viszont van akinél indul.
A rendszerem 64 bites, de nem x64-re fordít, ugyanis akinél ment, 32 bites redszer van. És neki is akadt hasonló problémája, hogy az exe fájl nem volt hordozható (nálam viszont ment az övé).
VS beállítási gond lehet?
Ha kevés az információ, akkor igyekszem minél hamarabb pótolni.
Köszi a segítséget!
D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Peugeot, Citroën topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest