- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- BIOS frissítés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Acer notebook topic
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
MicroC nyelvben milyen kulonbseg van a portnev.Bszam
es a portnev.Fszam
kozott?(habar valoszinuleg elneztem a topicot
)
-
válasz
Pttypang #5123 üzenetére
Gyakorlaton atengedtek, par aprobb hibam volt, pl a kiiratasnal a strukturabol nem tudtam kiszedni az adatot, hanem a memoriacimet irattam ki..
printf("Fapapucsbol ennyi van: %d", &fapapucs->db");
Ez volt az egyetlen verzio, amit elengedett a fordito, de igy meg a memoriacimet irja ki. -
Igen, koszi, a zarojelezesnel rontottam el, mert en a masik jelzest hasznaltam.
Valamiert ugy gondoltam ,hogy az if a te megoldasod szerint csak akkor engedi tovabb igen-el, ha mindegyik feltetel teljesul.
De akkor ezek szerint nem(#5119) emvy
Valahonnan erre emlekeztem, de ezt is elfogadhatta volna, ha rendesen zarojelezek, nem?
Mert ez lenne a logikai vagy
De mar lehet, hogy belezavarodtam ,es azt se tudom, hogy hogyan allapitjuk meg harom oldalrol, hogy alkothatnak-e haromszogetSzerintem utobbi zavart be picit
-
Az indexelest nem vettem eszre, akkor a nem lefoglalt memoriateruletrol gondolom behalaszott valamit.
Pointereket leszedtem, atirtam azokat, amiket emlitettel, de meg igy se irja ki, ha nem lehet osszerakni az oldalakbol haromszoget.Azt is feldobta csoporttarsam, hogy hasznaljam az stdbool.h libet, de azzal nemhiszem ,hogy elorebb lennek, nem valtoztatna rajta.
-
Szóval ez kb arra jo, hogy atadhassak tomboket, a fuggveny pedig ha a parametereknel megadom int *-kent a tombot, akkor nem is kell semmi mast tennem, ezzel at is van adva a tomb es vegezhetek a fuggvennyel muveleteket rajta ugy, hogy nem kell foglalkoznom a visszaadással, mert a memoriacimen talalhato adatokkal dolgozik? Szoval nagyjabol ertem, de megis fura, hogy erre kulon kell valamit alkalmazni..
pl:
#include <stdio.h>
int darab (int * tomb, int meret);
int main()
{
int meret;
printf("Kerem az elemek szamat\n");
scanf("%d",&meret);
int elemek[meret];
printf("A 10-nel nagyobb elemek szama:%d",darab(elemek,meret));
return 0;
}
int darab (int * tomb, int meret)
{
int i;
int tobbmint=0;
for(i=0;i<meret;i++)
{
if(tomb[i]>10)
{
tobbmint+=1;
}
}
return tobbmint;
}[kihagytam az adatbevitel tobbi reszet, nem akartam megirni az egeszet a scanf-el, csak osszedobtam gyorsan, hogy lassam a dolgot.]
-
Igen, az angollal elevickelek.
Ott tartok, hogy az eloadas folian le van irva, hogy mi is ez pontosan, de ezzel nem igazan vagyok elorebb, mert nem ertem, hogy miert jo ez. Marmint mire hasznalhato, meg pontosan hogyan.. Szoval a gyakorlati alkalmazasat valamiert nem latom at.
A pointereken kivul a tombok fuggvenyeknek parameterkent valo atadasa sincs meg, de szerintem erre megoldast talalok majd valamelyik eloadas folian.
A strukturakkal egyelore meg nem foglalkoztam, eloszor ezeket szeretnem megerteni, megtanulni a hasznalatukat normalisan.
-
Körbenéztem a topic leírásában, de nem igazán találtam azt, amit keresek.
Pontosan egy laikus számára érthetően leírva kerestem volna a pointerek hasznalatarol valamit, illetve magyarazatot hozzá.. Valaki ebben tudna esetleg segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Ryzen 5 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest