Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
válasz
kovisoft
üzenetére
Ah, megvan, azt nem állítom, hogy pontosan értem de működik:
Ez nem jó:
int (*statData)[statDay] = malloc(sizeof(int[statDay][OPEN_HOURS]));Ez ok, szépen lehet indexelni, adatok a helyükön.int (*statData)[OPEN_HOURS]= malloc(sizeof(int[statDay][OPEN_HOURS]));Nagyon köszi a segítséget
-
DopeBob
addikt
válasz
kovisoft
üzenetére
Megnézem, de ennél a résznél kezdem elveszteni már a fonalat
Pluralsight-on csinálom a C képzéseket, pont azt monta az oktató ennél a résznél, hogy ez a legegyszerűbb módja mert egyszerű utána felszabadítani a memóriát, és ugyan úgy lehet hivatkozni egy elemet, ahogy statikus 2D tömbnél. Neten- YT-n mindenhol a for ciklussal feltöltögetős verziót láttam, azért örültem meg ennek, de hát nem megy.Amit írtál azt hogy kell elépzelni, nem teljesen értem. Egy sort ki tudok választani egy pointerre és egy elemet egy indexel?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, valaki ránézni, hogy mit rontok el? Nem jövök rá mi a baj. Az is lehet, hogy több sebből vérzik a dolog, egy ismerősnek próbálok segíteni vizsgára készülni, de hát eddig vak vezet világtalant
Első félében C-vel veszik a kedvüket egy életre a programozástól (gépész ráadásul)Egy 2D-s tömböt kéne feltölteni, ez lenne egy feladat eleje. A sorok számát kell bekérni, oszlop szám adott, és utána az értékeket.
#include <stdio.h>#include <stdlib.h>#define OPEN_HOURS 5int main (void) {int statDay = 0;printf("Hany nap adatait visszuk be? ");scanf("%d", &statDay);int (*statData)[statDay][OPEN_HOURS]= malloc(sizeof(int[statDay][OPEN_HOURS]));for (int i = 0; i<statDay;i++) {for (int j = 0; j<OPEN_HOURS;j++) {printf("Kerem az %d. nap %d elemet: \n", i,j);scanf("%d", &statData[i][j]);}}printf("\nKiiras\n");for (int i = 0; i<statDay;i++) {printf("%d. nap:\t", i);for (int j = 0; j<OPEN_HOURS;j++) {printf("(%d;%d) %d\t", i,j, statData[i][j]);}printf("\n");}free(*statData);return 0;}
Látszólag működik is a dolog, de a tömbben rossz helyre kerülnek az értékek és nem jövök rá miért. Ha pl 0. napra 0, 1, 2... az 1. napra 10, 11, 12-t írok akkor ezt kéne kiírnia:0: 0 1 2 3 4
1: 10 11 12 13 14de helyette ez van:
0. nap: 0 1 2 10 111. nap: 10 11 12 20 212. nap: 20 21 22 23 240. napon 3 és 4 helyett 10 és 11 van, 1. napon 13 és 14 helyett 20 és 21...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- AMD FX
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam topic
- Mesterséges intelligencia topik
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG SN8Y 5.1.2 Dolby Atmos soundbar MERIDIAN technológiával hangprojektor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 512GB NVMe SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pluralsight-on csinálom a C képzéseket, pont azt monta az oktató ennél a résznél, hogy ez a legegyszerűbb módja mert egyszerű utána felszabadítani a memóriát, és ugyan úgy lehet hivatkozni egy elemet, ahogy statikus 2D tömbnél. Neten- YT-n mindenhol a for ciklussal feltöltögetős verziót láttam, azért örültem meg ennek, de hát nem megy.