Hirdetés
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
DopeBob
üzenetére
Amikor egy szimpla 1 dimenziós tömböt allokálsz, akkor azt egy szimpla pointerbe rakod bele:
int *array = malloc(sizeof(int[ARRAY_SIZE]));És utána array[i]-vel hivatkozol az elemeire. Ha ezt ki akarjuk terjeszteni 2 dimenzióra, akkor hozzáteszünk mindkét oldalhoz +1 dimenziót, de miért tennénk +2 dimenziót a bal oldalhoz?
int (*twod_array)[COLUMNS] = malloc(sizeof(int[ROWS][COLUMNS]));Így a twod_array egy olyan pointer, ami "COLUMNS db integerből álló tömb" típusú adatra mutat, ilyenekből allokáltunk ROWS db-ot, és twod_array[i][j]-vel hivatkozunk az elemeire. Legalábbis szerintem így kell, de bevallom, nem próbáltam ki.
Viszont mint írtam, csinálhatod azt is, hogy te számolod át a 2 dimenziós indexet 1 dimenziósra, ekkor elég egy nagy 1 dimenziós tömböt allokálni:
int *simulated_twod_array = malloc(sizeof(int)*ROWS*COLUMNS);Aztán így hivatkozol az i. sor j. oszlopára: simulated_twod_array[i*COLUMNS+j].
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nagyon olcsón! LG Ultrawide Cruved LED 34"VA 4k usb-c PD 65w Gari 2027.04.29-ig Olvass leírást!
- Eladó Onkyo TX-NR7100 házimozi erősítő hibátlan állapot, gyári dobozzal
- Klipsch R-120SW aktív mélynyomó eladó, hibátlan
- KLIPSCH R-600F 5.0 hangfalszett
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, szép állapot 96% akku (247 ciklus) 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest