- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi #4148 üzenetére
Ahogy írtam, a const int kezelése esetleg lehet fordító és helyzet függő, pl. a példa programodban képezhető a címe (bár sok értelme nincs, mivel értéket nem adhatsz neki). De amiket példákat írtam (template argumentum, tömb méret), valószínűleg az értékét mint konstanst fogja használni, hiszen fordításkor még semmilyen memória címet nem tulajdoníthat neki. Értékadásnál esetleg lehet más a helyzet, hiszen az értékadás futás időben történik, és ott hivatkozhat a konstansra a memória címén keresztül (sok értelme ennek sem lenne, esetleg gyorsabb lehet az újra fordítás, ha megváltoztatod a forráskódban a konstans értékét. Ez csak tipp).
A #define egy más kérdés, az pusztán szövegfeldolgozás. Ott tényleg semmi különbség nem lehet ahhoz képest, mintha a konstans literált írtad volna minden helyen.
Kicsit elkanyarodtunk a témától. A const int-et és enum-ot csak a tömb mint konstans cím hasonlósága miatt hoztam fel. Eredetileg arra válaszoltam, hogy a tömb nem pointer, még ha sokszor hasonlóan is kezeljük. A különbség gyakorlatban is fontos vonatkozására is felhívtam a figyelmet, amit minden programozónak tudni kell. A technikai különbségek (mi hogy fordul, mennyire hatékony) valóban nem életbe vágók, de érdemes tudni róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- SZERVÍZ akár KISZÁLLÁSSAL!!
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Keresek több darab DDR4 memóriát - 8 - 16 GB
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest