Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
Hali!
Lenne egy Qt-s memory managmentes kerdesem memory leakkel kapcsolatban. Van egy Dialogom, a constructorjaban ez all:QStandardItemModel *model = new QStandardItemModel(0,numCols,this) ;
Ugye mivel most megadom parentnek (3. parameter) a this-t, ezert ha bezarodik a program, vagy a Dialog bezarul, akkor az automatikusan torli a child elemeit, koztuk a model-t is.
Ha ezt a model-t beallitom pl egy QTableView modeljenek, akkor minden egyes "cellaban" egy pointer lesz egy QStandardItem-re. Ezek az elemek ugyebar a QStandardItemModel childjei lesznek, tehat ha a Dialogom bezarult, torli a childjeit-> modelt, ami szinten torli az o childjeit, azaz a cellak egyes elemeit.
Mi tortenik azonban, ha meghivok egy
model->setItem(row,1,new QStandardItem(QString("Hello")));
Ilyenkor, ha a setItem elott nem hivom meg a delete-t arra a bizonyos cellara, akkor az torlodik magatol, vagy memory leak keletkezik? (termeszetesen a "magatol torlodest" ugy ertem, hogy a Qt automatikusan torli-e helyettem)
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Proxmox VE
- VGA kibeszélő offtopik
- Halasztja a gyártás felfuttatását a legújabb QLC-s V-NAND dizájnjánál a Samsung
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Honda topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- További aktív témák...
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest