Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fractal Design Focus G Mini ház - minimalista apróság
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
karcsi42
csendes tag
Köszönöm.
Próbáltam a microsoft weboldaláról leszedni de ott mindig hibát írt ki amikor telepített a pendrive-ra. -
King Unique
titán
válasz
karcsi42 #298 üzenetére
Ilyen csak akkor van, ha a Rufus UEFI_NTFS megoldását használod a képfájl kiírásánál. Vagyis UEFI módban a standard FAT32 helyett NTFS fájlrendszerű pendrive-ról akarod bootolni a telepítőt. Az előbb linkelt weboldalon pedig írják is, hogy ilyenkor szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására. Legalábbis a Rufus használatánál igen, ha olyan hardveren akarod ezt megvalósítani, ami normál esetben csak FAT16/32 fájlrendszert támogat. De vannak már olyan hardverek, alaplapok is, amelyek natívan támogatják EFI módban NTFS-ről a bootolást és azoknál nyilván nem kell trükközni, nem kell kikapcsolni semmit.
A másik meg az, hogy a Rufus GPT-UEFI módban eleve FAT32-re formázza a pendrive-ot. NTFS-t csak akkor ajánlj fel, ha a Windows ISO-ban az
install.wim
/install.esd
fájl mérete nagyobb 4 GB-nál. Viszont a Microsoft weboldaláról letölthető telepítők általában eleve nem ilyenek, vagyis azoknál nem indokolt az NTFS fájlrendszer. Max. a külső forrásokból beszerzett integrált telepítőknél... De még azoknál sem feltétlen, mivel lehet darabolni pl. azinstall.wim
fájltinstall.swm
fájlokra.Tehát a Secure Boot ide-oda kapcsolgatása helyett inkább az lenne a célszerűbb, ha normális ISO-t használnál és megfelelően írnád ki a pendrive-ra!
-
karcsi42
csendes tag
Hali!
Rufus segítségével windows telepítőt készítettem a 8GB-os Sony pendriveomból, a rufus a telepítés végén kiírta hogy ki kell kapcsolni a secure boot-ot máskülönben nem fog soha a pendrive-ról bootolni (valóban nem engedi a pendrive boot-ot).
A kérdésem az lenne hogy káros lehet a secure boot kikapcsolása? -
merena15
újonc
válasz
Glaz-dozfhut #251 üzenetére
Engem csak az érdekel hogy tudok belőle kilépni!
-
King Unique
titán
Ha csak netezésre lesz használva a gép és nincsen szükség Windows only programokra, akkor ilyen célra egy Linux is megfelelhet. A Windows után pl. a Linux Mint egy még viszonylag jól emészthető változat. Illetve ennél gyengébb hardverek esetében a kevesebb erőforrást igénylő MATE / Xfce kiadás is megfontolandó. De egyébként van Linux kezdőknek topik, ahol lehetne ez ügyben bővebben is érdeklődni.
Ezen topik témájához kapcsolódóan a Linux ISO-k Windowson történő kiírásához, majd pendrive-ról bootolásához pl. ITT le vannak írva a szükséges infók.
-
Joda89
csendes tag
válasz
King Unique #292 üzenetére
Mit ajánlanál telepíteni erre a gépre? Milyen Linuxra gondolsz?
Igazából csak netezésre van használva.
Facebook, Messenger, Viber, Youtube meg böngészésre van csak használva. -
King Unique
titán
Ha végül sikerült bebootolni a telepítőt, majd telepíteni a rendszert, akkor az utána fellépő egyéb jellegű problémák már nem ezen topik témája. Egyébként, ha nincsen hang, akkor az valószínűleg driveres gond lesz. Viszont az megint nem derült ki, hogy a Windows Update telepítette-e automatikusan a szükséges drivert, vagy a gyártó oldaláról letöltve manuálisan telepítve lett-e.
Amúgy, ha Atom CPU, 1-2 GB RAM, 32 GB eMMC háttértár van ebben a netbookban, akkor az kissé karcsú egy desktop Windowshoz. Az ilyen vasakon többnyire csak kicentizve lehet használni, illetve a 32 bites verzió is gondolom a kisebb erőforrásigény miatt lett telepítve. Az ilyen vackokra ebből a szempontból egy desktop Linux elvileg jobb választás lenne.
-
Joda89
csendes tag
válasz
King Unique #290 üzenetére
Addig próbálkoztam hogy sikeresen feltelepítettem.
Rufus-al csináltam egy Usb indítót egy 32bites Win10-hez
Csak most az a bajom hogy nincs hang rajta. -
King Unique
titán
Itt most nem igazán a gép pontos típusa a legfontosabb, ami ráadásul olyan noname, hogy még egy hivatalos gyártói weboldalt sem találni hozzá. Esetleg azt elárulod, hogy milyen OS-t akarsz telepíteni, az ISO-t milyen programmal és hogyan írtad ki a pendrive-ra, a gépen milyen boot mód van beállítva stb., vagy ezeket talán nekünk kellene kitalálni...?
-
Joda89
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem a barátnőmnek egy Selecline netbook-ot.
Újra szeretném telepíteni, de valamiért nem akar pendrive-ról bebootolni.
Valaki tud nekem segíteni ebben, hogy mit hogy csináljak vele hogy fel lehessen telepíteni egy normális rendszert?
A gép pontos tipusa: Selecline CW10Q3/877166Segítségeteket előre is köszönöm.
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #287 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a segítségedet. Én a HBCD magyar oldalát nem találtam meg. Nem kerestem elégé. Meg fogom csinálni, hátha jó lesz a régi és az új gépemen is. Van már PE-s boot lemezem, még nem ismerem annyira. A HBCD-t már rég használom, megszoktam. Az újabb verzió azért nem jó nekem mert nincsenek rajta a megszokott programjaim. Nem vagyok nagy mágus, -
King Unique
titán
válasz
macssessz #284 üzenetére
Vannak a hivatalos oldalon leírások az USB-s használattal kapcsolatban: [link], [link]. Maga a HBCD elvileg a 9.7-es verziótól támogatja ezt, de hogy az egyes hardvereken, pláne az újabb vasakon működni fog-e rendesen, az már más dolog.
Egyébként nem értem minek ilyen elavult megoldásokkal, pláne annak is valami kőkori verziójával vacakolni...Az előző válaszokban említett WinPE rendszerekben szintén van többek között rendszermentő (Acronics is) és particionáló program + komplett asztali felület a kényelmes használathoz.
-
LEON_01
tag
Hali!
Itt talán több esélyem van ennek a kérdésnek a megválaszolására, mert a Macrium topik úgy látom halott. Előre is köszönöm.
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #283 üzenetére
Üdv Guruk!
Megint Hirens boot Cd kérdés.
A HBCD 9.9-et Yumi vagy Rufus nem tudja bootolhatóan kitenni USB-re. (10-től felfelé igen de ott nincs Akronis és Paragon disk manager)
A WinSetupFromUSB megcsinálja és a régebbi gépeken hibátlanul működik is, butuláskor betölti a megfelelő drájvereket magától pillanatok alatt. A baj, hogy az i5-ös gépemen felbutulás után a a drájvereknél megáll nem tudja mit töltsön be. Hiába állítgatom mit csináljon, nem működik, utána leáll.
Ugyan akkor ugyan ez a 9.9 HBCD cd-ről hibátlanul indul az i5-ösön is csak USB-ről nem.
Mit csináljak vele, hogy működésre bírjam USB-n?
Köszi
Józsi -
macssessz
tag
válasz
King Unique #281 üzenetére
Üdv!
UBCD-t megnéztem, a HBCD-t már használom, kicsit ismerem.Írnál egy Nálad Bevált W10 PE cd verziót amit keressek vagy linket?
Köszi
Józsi -
King Unique
titán
válasz
macssessz #280 üzenetére
A Legacy vs. UEFI témába most nem érdemes jobban belemenni és amúgy is találni róla számos leírást (példa). Ilyen téren most csak az az érdekes, hogy jelenleg mi van beállítva a gépen. Illetve, ha pendrive-ról történik a bootolás, akkor annál a boot módnak megfelelően kell kiírni a telepítőt, mint az az előző válaszban már említve volt. Vagy lehetőség szerint utólag a BIOS-ban átállítani a boot módot, ha nem annak megfelelően lett elkészítve a boot pendrive.
Egyébként a HBCD rendszerint csak Legacy módban használható és az UEFI-s bootolást nem támogatja. Valamint a YUMI normál változata szintén nem alkalmas erre és van külön UEFI-s verziója is a programnak. Bár az is csak akkor működik, ha ki van kapcsolva a Secure Boot.
Alternatívának meg lehetne említeni pl. a UBCD-t, ami hasonló a HBCD-hez. De az előző válaszban már volt szó pl. a Win10 PE megoldásokról, amik szintén megfelelnek a célra. Sőt, én szívesebben használom azokat, mert egyből kapok egy rendes asztali felületet és kényelmesebb úgy dolgozni. Valamint az is már említve volt, hogy az ilyenekben számos beépített program van, köztük particionáló és rendszermentő szoftverek is.
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #279 üzenetére
Üdv!
Látom sokat tudsz az UEFI - Legacy témákról. Légyszi okosíts kicsit ki talán másokat is érdekel.
Ha jól értem a régi boot mód a Legacy és az újabb az Uefi ?
Mi az előnye? Miért jobb ez nekem?
Megelégszem egy bootolható cd-vel amin van partícionáló progik és amin van rendszermentő ami a gép egy másik partíciójára csinál egy mentést. Eddig én az Acronis - Paragon - t használom partícionálásra. 2TB-ig nem volt gondom velük. Mentésre a Ghostot használom, ki tudja tenni a teljes Fat32 vagy ntfs rendszer partíciót ntfs partícióra is és vissza is tudja állítani.Örülnék konkrét alternatív boot cd javaslatnak is a fenti feladatokra mert jó ha van.
Nem vagyok otthon a témában és ha lehet nem tanulnék utána, hogy kiválasszak egyet az újabb lehetőségekből. Elfogadom amit írtok.
Köszi
Józsi -
King Unique
titán
válasz
macssessz #278 üzenetére
Van számos WinPE-alapú megoldás, amelyek jóval modernebbek és talán bizonyos szempontból jobbak is, mint a HBCD. Illetve azzal ellentétben az előbbiek rendszerint működnek Legacy és UEFI boot módban egyaránt. Egy másik topik hozzászólásának végén említve van rájuk példa. Ezekben szintén van mindenféle beépített program, köztük particionáló és rendszermentő szoftverek is.
A kiírásuk megoldható pl. a Rufus programmal is, ahol a boot módnak megfelelő opciót kell beállítani. De ahogyan a modern Windows ISO-knál, úgy egy ilyen Win10-re épülő WinPE-alapú megoldásnál is elég akár a sima fájlmásolásos módszer. Vagyis az ISO-fájl tartalmát szimplán csak rámásolni egy FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra.
-
macssessz
tag
válasz
Glaz-dozfhut #277 üzenetére
A Yumiban természetesen a Hirens-t választottam. Küzdöttem még és kiderült, a HBCD 9.8 és 9:9 nem megy usb-ről, az előzőben írt hibaüzenettel. A HBCD10.1 és 14.1 megy. Viszont uttóbbiban nincs az Acronis és Paragon partíció manager és talán Ghost se. Ezek miatt kellene első sorban.
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Hirens boot cd-t szeretnék usb-ről.
Próbáltam a Rufussal ami a wineket felteszi jól és a Yumival is és nem tud róla bootolni.
A rufus boot elindul és megáll a következő felirattal
" syslinux 4.07 edd 2013-07-25 Copyright (c) 1994-2013 h. Peter Anvin et al/hbcd/mem.c32: not a com32 image boot: "
Mit rontok el?
A rufust próbáltam free dos, iso, dd módban is.
A hbcd 9.8-al és a 14.1-el próbáltam. A 9.8 volt cd-n, az jól használható volt.Meghalt az LG dvd RW-m és ha az usb-s dolog működne jól, esetleg nem vennék újat.
Egyébként az olcsó, 3500-4000 Ft.os RW-k közül a LiteOn vagy az LG a jobb? Van tapasztalatotok?
Köszi előre is
Józsi -
Mióta megtanultam jó pár éve pendriveról telepíteni azóta nincs is a gépemben optikai meghajtó. Régen sokat szívtam ha megkarcolódott a lemez
én a rufus t használom. Számomra ez a legegyszerübb
-
adp
őstag
válasz
King Unique #273 üzenetére
köszi, megvan!
-
King Unique
titán
A linkelt hozzászólásban le volt írva, hogy a Rufus nem tud külön partícióra telepítőt készíteni, hanem a teljes USB-meghajtót használja ilyenkor. Ha külön partíció a cél, akkor az is le volt írva, hogy a Win10 ISO rugalmas és annál elég csak rámásolni az ISO-fájl tartalmát egy előzőleg létrehozott FAT32 fájlrendszerű partícióra.
A screenshoton lévő beállítás egyébként Legacy boot módhoz való. Ellenben, ha UEFI boot van beállítva az adott gépen, akkor értelemszerűen a harmadik opciót kell választani! Vagy lehetőség szerint átállítani a boot módot Legacy-ra. Az említett manuális fájlmásolásos megoldásnál viszont elvileg Legacy / UEFI módban egyaránt bootolható a Win10 ISO-t tartalmazó drive. De ezek szintén le voltak írva...
Egyébként, ha tud a gép pendrive-ról bootolni, akkor jó eséllyel USB HDD-ről is, pláne ha van ilyen opció a boot menüben. De néha előfordulhatnak olyan esetek, amikor valamiért nem lehet bootolni az adott USB drive-ról: pendrive | külső HDD. Aztán ez a "beállt telepítés közben" kijelentés sem teljesen világos, hogy most az ISO-fájl kiírására, vagy bootolás után a tényleges telepítésre vonatkozik-e.
Na mindegy! A szükséges infók meg lettek adva, illetve nyilván ki lett próbálva és működik a dolog. Aztán, ha valakinél esetleg mégsem, akkor majd megoldja maga.
-
adp
őstag
válasz
King Unique #271 üzenetére
windows 10-et szeretnék 64bitest, másik gépről kell csinálnom, néztem már olyat, hogy azonos gépen hogy tudom, viszont az a baj, az a gép most üres, mert nem sikerült a rufussal valami..... rohadt érdekes mert 2szer ellenőriztem de beállt telepítés közben
egy adata classic ch11-em van, fogalmam sincs hogy tud e úgy bootolni, gondolom igen
az a baj így ismeri be:
-
King Unique
titán
Ilyenkor szokás ám megadni, hogy pontosan milyen rendszert akarunk róla bootolni, milyen boot módban, tud-e a hardver USB HDD-ről bootolni stb. A pendrive-os topikban is csak annyi derült ki, hogy Windows alatt lenne elkészítve.
De egyébként megoldható, egy másik topikban már volt róla szó.
-
adp
őstag
hogy tudom úgy megformázni a külső vinyóm partícióját hogy készíthessek belőle bootolhato "pendriveot"
lehet ezt így? a particionálás már kész? vagy azt kellene másképp? -
King Unique
titán
válasz
Ric4m0nd #266 üzenetére
A YUMI alap verziója csak Legacy boot módban működik! Tehát az szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy azzal kiírva egyik OS sem indult el UEFI boot módban. De van neki egy béta állapotú UEFI-s változata is, amely szintén letölthető az előbbi oldalról. Viszont annál mindenképpen szükséges a Secure Boot kikapcsolása, máskülönben megint nem fog elindulni UEFI-ben a telepítő.
A Rufus alapvetően egy jó program és nekem eddig nem volt gondom vele a különféle Linux / Windows ISO-k kiírását illetően. Viszont pl. arra figyelni kell, hogy kiírás előtt a 3 db opcióból a megfelelőt válasszuk ki és azt állítsuk be! Ha UEFI boot módban akarunk telepíteni, akkor értelemszerűen a harmadikat kell. Továbbá bizonyos Linux ISO-k eleve hibridek és lehet őket ISO / DD képfájl módban is írni. Általában az előbbi módszer is ok szokott lenni, de egyes rendszerek telepítőit már DD módban célszerű kiírni.
Egyébként az MCT-t én rendszerint csak az ISO-fájlok letöltéséhez szoktam használni és nem túl gyakran készítek vele boot pendrive-ot. Illetve eddig nem nagyon volt olyan eset, hogy egy Windows ISO-t ne tudtam volna más programmal kiírni a pendrive-ra, majd utána bebootolni a gépen.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok Segítségre van szükségem!
YUMI 2039-el Win 10 és Linux Mint 18.1-et ráraktam a pendrivera. Próbálok bootolni róla ACER laptopon és sehogy sem akarja.
Két ACER gépem van. Kikapcsolom a Secure Boot-ot és UEFI-ről LEGACY-ra váltok és szépen elindul a telepítő az egyik gépen.
A másik gépen Nincs LEGACY mód a BIOS-ban, kizárólag UEFI van, és csak a secure boot-ot lehet ki-be kapcsolni. Linpus Linux van egyébként a gépen.
Pendrive-ot mindhárom USB portról próbáltam elinditani. Sikertelenül. F12-es boot menüt engedélyeztem, de ha bejön, akkor sem látja a pendrive-ot csak a HDD linuxot.
A boot sorrendben előrehoztam az USB HDD, FDD-t és lejjebb a gépben lévő HDD-t. Ez sem segített.
-
spe88
senior tag
Ha akarok csinálni egy bootolható pendrive-ot, viszont az én gépemre UEFI-s FAT32-re kéne formázni. Az azt jelenti, hogy az a telepítő nem fog bebootolni normál BIOS-os gépeknél?
-
Sunshine6
újonc
Sziasztok!
Asztali gépemet egyszer már újratelepítettem pendrive-ról, de ezúttal nem akar sikerülni és fogalmam nincs miért, már mindenféle kulcsszóval kerestem a neten de nem találok rá megoldást, nem nagyon vagyok hozzáértő de azért már telepítettem újra régebben.
BIOS-ba belépve beállítom hogy 1. helyen az USB -HDD legyen, és mikor kilépek és elkezd betölteni a rendszer a következőt írja ki: "Press any key to boot from USB..", gombot nyomok és nem történik semmi, tölt tovább, és betölti a jelenlegi op.rendszeremet. Laptopon kipróbáltam a pendrive-ot és elindul a telepítő tökéletesen, tehát valamiért a gépem nem akarja az igazságot, Win10-et szeretném újra telepíteni ugyanazzal a telepítővel mint amivel legutóbb volt. Rufus-szal készítettem a bootolt pendrive-ot, ahogy máskor is. (DVD-ről is próbáltam bootolni és nem sikerül, ott a "press any key"-ig el sem tudok jutni.)
Mit kellene tennem hogy működjön a dolog, mi lehet a baj? -
muanyagos007
csendes tag
Köszönöm a segítséget,de végül feladtam.
Kértem a cégtől egy külső meghajtót ma, és simán felment a win10. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #260 üzenetére
A boot opciók között mem tudod úgy kiválasztani az USB-t, hogy ne legyen előtte UEFI előtag? Nálam két lehetőség van pendriveoknál. Nézted a magyar nyelvű manualt? 77. old Esetleg a 79. old secure boot control disabled - bár ebben nem vagyok olyan biztos. Sajnos nem láttam normális Bios képet az UEFI beállításról. Ha találsz olyat, azt Legacy-ra kellene állítani. Main vagy Advanced; ezt a Manual nem mutatja.
-
muanyagos007
csendes tag
Halihó,
Bár egy eléggé gyengélkedő gép van kéznél, de sikerült elindítani rajta, és el is indult a telepítő.
Legalábbis a négy ablakos felület bejött, és tölt nagy erőkkel.
Szóval sztem az usb jó.Ezek szerint nem ez a gond (legalábbis gondolom).
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #258 üzenetére
Van egy kis portable program, amivel le tesztelheted a pendrive boot képességét, ha van másik gép kéznél. Mova Live CD Az USB-t választod értelemszerűen és nem hozol létre lemezképet - majd látod.
-
muanyagos007
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #257 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Ezeket végignéztem, ahogy írtad eleve úgy volt beállítva.
Az indító USB-t kettőt is csináltam kétféle progival (Power iso és Rufus) és külön külön pendrive és memória kártya USB olvasóval.Annyi, hogy nekem BIOS van a gépen ahogy a képen is látszik, viszont amikor csatlakoztatva van az USB akkor ott úgy írja, hogy UEFI: a pendrive neve.
Akkor most mi van? Milyen rendszer szerint és hogyan kellene ezt a dolgot elindítani?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #256 üzenetére
Az F8-at próbáltad már? Maga a telepítő eszköz biztosan jó és tesztelve is lett?
vagy
1. Lépj be a BIOS menübe az F2 nyomvatartásával bekapcsolás közben.
2. Választd a Boot menüt és azon belül a “Launch CSM” tedd enabled-re
3. Menj a “Security” menübe és állítsd a “Secure Boot Control” disabledre.
4. Végén F10 mentés és exit.
5. Újraindításkor tartsd nyomva a bekapcsolástól az ESC gombot a boot eszköz választó menü eléréséhez
Az Asus fóruma nyomán. -
muanyagos007
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen.
Adott egy gép FreeDOS-al.
ASUS X200MA KX557D
Optikai meghajtó nincs, nekem külső optikaim nincs.
USB-re megcsináltam a boot cucot (win10), de nem indul el róla.
Belépek biosba, látja is, hogy ott van, de nem indul el a telepítés.
DOS-ban szintén be tudok lépni az USB-re, látom a fileokat, de a telepítés DOS alatt természetesen nem indítható.
Ha BIOS-ban csak az USB-t adom meg lehetséges boot opciónak, akkor semmit nem csinál a gép, ujraindítás után csak a BIOS-ba lép be.MI lehet a gond? Olvastam itt olyanokat, hogy nem tudja minden gép az USB bootolást, de mindenhol olyan megoldás volt írva, hogy egy cd-t használva indítsuk az USB bootot. Itt ez most nem lehetséges.
Tipp, ötlet, tanács esetleg?
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Van egy pendrive-om (Kingston 16GB, jóóó régi), amit nagyon sokáig használtam rendszertelepítéshez, meg bootolós segédprogramok futtatására. Aztán egy ideig egy Samsung Smart TV-ben használtam felvételre, ami persze megformázta saját formátuma szerint.
Most ismét használnám PC-ben telepítéshez, de egyszerűen nem megy a bootolás róla.
Mi szúródhatott el rajta? A program, amivel csinálom rá a (Linux) telepítőt, az nem ír hibát, szépen végig csinál mindent, megformázza, rámásolja a fájlokat, a végén kiírja, hogy kész, de a bootolás nem megy.
Próbáltam már mindent, újrapartícionálni ilyen-olyan fájlrendszerekre, formázni, de semmi.
MobaliveUSB-vel is próbáltam virtuálisan indítani, azzal sem megy, de másik pendrive-val működik.
Rendbe lehet rakni valahogy, hogy tudjak bootolni róla? Gondolom az MBR-je szállt el talán.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Hali!
A megoldás egy vicc. Ha látod az üzenetet húzd ki a pendriveot. Zárd be az ablakot , vissza a pendrive majd kattints megint a telepítésre.
Rengeteg időt elszorakoztam ezzel, bekaphatjak a bal bokám
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Ugyan ez a hibüzenet, mint a 248as hozzászólás képén? Azaz kettővel feljebb.
Több portot is próbáltál? Ugye nem USB 3-as porton próbáltad? Mert az okozza általában ezt a hibaüzenetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest