Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
-
belinho
senior tag
válasz
idrimbe #4133 üzenetére
Én Pioneer BDR 212-EBK-t használok a legfrissebb 1.03-as firmware van hozzá.
Azt nem szoktam nézni, hogy milyen sebességgel szokta visszaolvasni.
Minőség tesztet szoktam futtatni az opti drive control control nevű programmal, azon látszik szépen minden. Rétegváltásnál szokott egy picit romlani, de az is határértéken belül van.
Sajnos az utóbbi időben panaszkodtak már erre a mid-es lemezre is, nekem volt még régebbről, azzal nem volt probléma, az új csomagból még nem írtam.
Ezt a két hozzászólást nézd meg, itt vannak tesztképek is.
2840 és 3406 -
rpmuller
csendes tag
válasz
idrimbe #4102 üzenetére
Igen, sajnos ilyen. Viszont nem mindegyik lemez. Mivel sorozatgyartott termek, elofordul hogy 1-1 peldany silanyabb.
Ha par oldalt ha itt visszaolvasol, csinaltam fotot DataLife lemezrol, iras utan 1 evvel.En minden egyes kiirt lemezt, egy masik markaju olvasoval Dvdisasterrel be olvastatok. Ha latom a grafikonon h lassan olvasta, egyenetlenul, stb, siman ujrairom
-
Joshi
titán
válasz
idrimbe #4100 üzenetére
Külső íróból szigorúan USB3.0 legyen, és természetesen a notebookon is legyen USB3.0 foglalat. Ha pedig asztali PC-ről beszélünk, akkor belső SATA-s írót érdemes használni. Író programból az ImgBurn az ajánlott. Lemezből pedig Verbatim mid-es legyen ne CMC. Az írási sebesség BD50-es lemezre max 2X legyen. Ja és inkább helyi meghajtóról írjunk, ne hálózatról. Illetve képernyőkímélő és egyéb háttérben futó szoftvereket lőjük ki az írás ideje alatt. KB ennyi a jó lemez írásának a titka.
-
cocka
veterán
válasz
idrimbe #4100 üzenetére
Őszintén? Én semmilyen külső USB-s blu-ray íróban nem bíznék. Meg egyáltalán semmilyen külső optikai meghajtóban.
a névtelen DVD-ket tudja jobban olvasni a DVD író?
Tudtommal a titok nyitja, ahogy haladunk lefelé kapacitásban, egyre kevesebb energiát igényel az adott lézer használata. Nekem van olyan DVD íróm meg DVD lejátszóm és felvevőm is, ami még a műsoros DVD-ket is csak szelektálva játssza le.
Ez még a jobbik eset, a rosszabbik, ha már csak CD-vel hajlandó foglalkozni. DVD-nél is először általában a DVD-RW és +RW az, aminek a "támogatottsága megszűnik".Hát igen, ha esetleg mégis ilyesmi kéne, akkor ahogy itt korábban volt szó róla (vagy ha nem ebben a topicban, akkor a blu-ray írósban), 3.5-es HDD-hez való USB3-SATA konverter, ami 12 voltról működik. És még ekkor is inkább USB3-as porton, hogy nagyobb legyen az adatáteresztő képessége. És valami fix gumiborítás vagy textil alá, hogy ne pörgesse le magát az asztalról.
Mert én csak ideiglenesen dugtam rá egy belsőt a laptopra USB-SATA konverteren bootoláshoz és egyszer csak azt vettem észre, hogy már félig letáncolta magát az asztalról, úgy kellett visszatessékelni. Aztán helyre tettem, hogy ez nem a Marica grófnő!
-
johnywalker
őstag
válasz
idrimbe #4100 üzenetére
A kérdésed a fórum témáján túlmutató kérdéseket feszeget. De majd ha kell, nem baj ha moderálnak...
Ráadásul nagyon szubjektív tényeket illetve választ tudok megfogalmazni, de mások is fognak még segíteni...
- Ha lehetséges, olcsóbb és jobb minőségben (talán tartósabban is) lehet archiválni egyrétegű lemezekre
- A kétrétegű Verbatimok nem a legjobb minőségüek - tudjuk nincs más - preferált (volt) a Panasonic
- Íráshoz inkább belső író ha lehet! Abból is preferáltan a Pioneer
- Nero íróprogram helyett ImgBurn, mindenképp.
S még lehetne folytatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest