Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
Mostanában eléggé hanyagoltam a blendert, én is a régi felületet ismerem jobban.
StudioMax-al szemben hatalmas különbség, hogy itt nincsenek "varázsgombok" és rengeteg funkciót elérsz a billentyűzettel. Ez kicsit lassítja a munkát az elején, de ha már kiismerted, akkor úgy fogsz dolgozni, hogy egyik kéz a billentyűzeten, másik az egéren.1 - Abban nem vagyok biztos, hogy videókba szánt animációkhoz megfelelő a blender, ebben nekem spec nincs tapasztalatom. Anno készítettem egy TV műsorhoz intro-t, de ott csak a videó előtt mozgott mindenféle plane, meg szöveg, stb. Na azt úgy oldottam meg, hogy létrehoztam egy plane-t 16 X 9-re átméreteztem, hogy meglegyen az arány, majd arra beállítottam textúrának egy videót. Fel kell húzni max-ra az "emit"-et és mindenféle árnyékot lenullázni. De majd kitapasztalaod a beállításokat (az új felületet nem ismerem annyira). Nyomsz egy "numerikus 7" -et (felső nézet) majd "Ctrl+Alt+ numerikus 0" ezzel felülre helyezed a kamerát. Ezután olyan magasságba emeled, hogy pont beleférjen a plane, nyilván ehhez a render felbontást is 16:9-nek megfelelően kell megválasztani.
A másik megoldás, "N" gombbal előhozod a lap tulajdonságait, lefelé görgetve találsz egy "Background inage" sort. Innen neked kell kitapasztalnod. Annyi, hogy ez a kép csak akkor látszik, ha merőleges síkot nézel (elől, felül, oldalnézet, numerikus 7, 1, 3) és ha ortografikus nézetre váltasz (numerikus 5). Itt is beállításokban nem tudok segíteni2 - ahogy fentebb írtam, ha egy plane-re húzod a videót, azt csinálsz vele amit nem szégyellsz, oda húzod ahova akarod, játszhatsz az alfával, megcsavarhatod, stb.
3 - Materialnál legörgetsz -> options -> "Traceable"-ből kiveszed a pipát
4 - Sehogy
Mint írtam videón belüli animálás szerintem nem a blender erőssége. Szóval egy lekamerázott tájba berakni egy forgó kockát, úgy, hogy a búzamezőre vessen árnyékot, az szerintem nem fog működni. Illetve lehet, hogy van rá mód, csak elképzelésem nincs hogyan.
De pl egy ilyen animációt létrehozni vele kb fél óra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam topic
- Magyar az űrben
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest