- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Notebook hibák
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Akkor szerintem gariztasd le, azzal hogy kéred a legújabb BIOS-t amivel már az Intel sebezhetősége is javítva lenne rajta. Szerintem a jelenlegi BIOS verzió bugos lehet, vagyis mások is írtak valami ilyesmit ezeknél a lapoknál. Lehet ha amúgy elkezdesz levelezgetni a Gigabyte supportal, adnak neked valami belsős toolt, ami kérdezés és verzió ellenőrzés nélkül beerőszakolja a flashelésnél a BIOS-t és kész lenne minden, de ezt majd eljátszhatja a szerviz is, nekik ez a munkájuk, vagy cserélik az egész lapot újabbra.
-
Livius
őstag
Google-el rátalálva ennél a chipsetes lapoknál másnál is van ilyen gond. Mind a két fórumban azt ajánlják hogy a BIOS beállításait rakjad defaultra a frissítés előtt, gondolom ez lehet a "Load Optimized Defaults" és a másikban még azt is ajánlják mindenféle mentett profilt törölj előtte.
Itt egy Ph-ás fórumban valakinek ez a gond így oldódott meg!
-
Livius
őstag
A régebbi írásod alapján gondolom amúgy még garis a lap. Szerintem ha egyáltalán nem megy neked nyugodtan vidd be ahol vetted, hogy frissítsék a BIOS-t rajta a legújabbra. A mostanában nagy port kavart Intel sebezhetőség miatt ez eléggé garancia gyanús is lehet, mivel a jelenlegi BIOS-od biztos nem tartalmazza azt a CPU microcode frissítést, szóval ezt meg kell hogy csinálják. Ha ők sem tudják, adhatnak egy full új lapot, már persze felfrissítve jól.
-
Livius
őstag
Q-Flashel először csak próbálj frissíteni F8-ra, és utána F9-re sorban. És minél kisebb kapacitású pendriveon próbáld ezt, régebben volt rá példa, hogy egy 8GB-osról nem ment az ilyen. Amúgy kipróbálhatod esetleg azt is hogy NTFS fájlrendszerre formázod FAT32 vagy sima FAT helyett.
-
MrDerekas
addikt
Nem tudom, hogy csináltad. Ha fájl átnevezés is kell, akkor nagyon oda kell figyelni, hogy a leírás szerint járjunk el, és minden karakter a helyén legyen. Lehetőség szerint usb 2.0 porton keresztül frissítsünk. (Már ha nincs online frissítési lehetőség a biosban)
(#3724) sundayrob Nem. A lap dobozán egy kis matrica tájékoztat a bios verzióról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest