Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
-
Megújult a Linkin Park
lo Megújult a Linkin Park, az új énekes Emily Armstrong, amit egy egyórás élő koncerttel jelentettek be.
-
A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
ph A halkított kapcsolókkal szerelt, kábelmentes termék három színben választható, és igen hosszú üzemidőt ígér.
-
Bemutatta második generációs hajlítható telefonjait a Tecno
ma A Phantom V Flip2 és V Fold2 szeptember 23-tól kaphatók, de sajnos elkerülik az európai régiót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
OK, és ezt Win/Linux boot-olt állapotban, menet közben tudja, úgymond on the fly?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
DDR3 óta van power save mode ugyan úgy visszaveszi a feszt. De még ha nem aktív akkor is alapból van ddr4 power down mode, meg még egy rakás másik pl hőmérsékletfüggő visszalassítás csak éppen senkit nem érdekel asztali gépeken, szeverek és workstationok általában tudják.
-
DonToni
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3 üzenetére
power down és gear down módot az én x370-es lapom is tudja és az még csak nem is szerver vagy workstation...
-Anti-
-
zzolika
aktív tag
Ha jól tudom ddr5-nél a standard fesz 1.1 Volt. Az 1,45 azért alapos túlhúzásnak tűnik. Ha alacsonyabb terhelésnél visszaveszi a standardra, akkor ez nem energia spórolás lesz, hanem plusz fogyasztás, melegedés.
És hogy dönti el, mikor kell lassítani? Amikor a magas hőmérséklet miatt throttingol? Akkor ez csak a megmagyarázhatatlan véletlen fpsdrop, mikrolagok számát fogja növelni, és azt sem tudjuk mitől van.
A hűtése a sajtóanyag szerint mintegy 2-5 százalékkal hatékonyabb. Ez kb mérési hibahatár. És mihez képest? Ha a 30%-kal több fogyasztást nézzük, akkor ahhoz min 30%-kal jobb hűtés kellene szerintem.
Csak aztán nehogy új járjanak, mint az új Intel procik, hogy csutkára húzták gyárilag és hirtelen degradálódik.
Az nem derül ki, hogy ehhez speciális alaplap, chipset, bios frissítés, driver, vagy mi kell hogy működjön?
De legalább rgb led van rajta, ha már a gyártó v-color -
Thermal throttling ddr3-asba is volt, nem egy új dolog.
1.45 az eléggé sok, nálam a húzott ddr4 ecc reg kap 1.35v-ot 4000mhz-hez.
Régen az asztali lapoknál a ram power down funkció okozott furcsaságokat de ez már vagy 10 éve volt.
Hőmérsékletet és terhelést tudtak eddig érzékelni ddr3 ramoktól kezdve. -
tibaimp
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6 üzenetére
Az szép eredmény! Most néztem, nálam a 3000MHz DDR4 1,35V "sima" gyári XMP-vel.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz MasterDeeJay #8 üzenetére
Nem semmi cucc! Nekem LGA2011-em volt, de igazából nem tudtam mit kezdeni a quad channel RAM rendszerrel.
-
Baryka007
őstag
Tényleg nagyon durva eredmény ! De azért a quad channel, jobban skálázódik sebességre
Egyébként lenyűgöző !!!
Ez nagyjából egy olyan 6400 CL36 os beállított Dual Channel DDR5 sebessége.
Kíváncsi vagyok ezekre a CKD val ellátott memóriákra BTW ... Ha leveszi a terhet a deszkáról, akkor ez egy új világ lesz
Csak attól félek, annyiba fog ez nekünk kerülni, mintha vettünk volna egy Apexet vagy egy Taichi deszkát inkább, egy hagyományos memóriával.
Majd aki kombózza a kettőt, kíváncsi vagyok hoz -e hasznot a jó a jó val -
válasz Baryka007 #10 üzenetére
Na ja ez meg még csak gyári időzítés, nem is nyúltam semmihez minden auto szóval még olyan 5-10% lehetne benne. Nem élezem ki, nem hozna érezhetően többet valós alkalmazásokban. Volt Samsung B-die is ebben a gépben de több fesz kellett neki és nem bírtam rendesen beállítani, nem is adott semmi pluszt hiába volt sokkal jobb időzítésen. Egyszerűen a proci IMC-je ennyit bír, skylake a csúcson.
Volt 6 csatornás gépem is ugyan így skylake de a szerveres LGA3647, viszont játékra az nem volt igazán jó a 3ghz körüli órajeleivel. Igazából sok csatorna a sok mag miatt van, azokat el kell látni valahogy. Hátránya hogy sok csatorna nagyobb időzítésen is fut.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Azért megnézném, hogyan is muzsikál játék közben az a 9200Mhz, meg milyen lapban volt ez lemérve?!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- 2gb ddr3 Laptop ramok
- LGA 1200 ALAPLAP FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING RGB Alaplap
- LGA 1700 ALAPLAP FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- CRUCIAL BALLISTIX BLACK 16GB - 2x8GB - 3200Mhz - DDR4 - CL16 KIT
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen