Új hozzászólás Aktív témák
-
sigmoid
tag
Egy otthoni fájlszerver építését tűztem ki célul. Szeretném, ha kicsit többet tudna, mint egy gyári NAS, viszont minél igénytelenebb rendszert szeretnék, minimális szoftveres karbantartással.
Szóval a flashről bootoló beágyazott rendszerek és a naponta buherált, upgrade-elt ubuntu desktopok közt feszülő skálán inkább a beágyazott irányba mozdulnék el.A rendszer CompactFlash kártyáról futna, a /var, /tmp és társaik nagy része pedig ramdisken foglalna helyet.
Olyan disztrót keresek (Linux, BSD, vagy valami hasonló), ami atomstabil, nem változik útközben (magyarul bekapcsolhatom a heti biztonsági frissítést, nem fogja magát a rendszer magától átrendezni, nem mondja fel frissítéskor a szolgálatot, nem igényel kézi beavatkozást), és a stabil verzió lehetőleg tényleg stabilan kitesztelt és 1000%-ig megbízható, és így nem is LESZ szükség nagyobb upgrade-ekre.
Anno a Debian ilyesmi volt... Nem tudom az milyen manapság.
Amire gondoltam, hogy szeretném ha tudna:
- Fileszerver (S)FTP és CIFS (Samba) protokollokkal
- Samba alapú Active Directory szerver (de csak ha nem hatalmas szopás)
- Letöltőszerver
- Streaming szerver
- Webszerver MONO futtatókörnyezettel (kevésbé létfontosságú de azért jó lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest