Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shokkolo

    addikt

    Benzi vs Diesel fenntartás margójára:

    - Mindkettőben illik olajat cserélni, árban ugyan az. (ergó nincs eltérés)
    (2.0 CRTDI Passat [B7 2012] költsége ~25-27e ft > olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gázolajszűrő, pollenszűrő. Ez nem egy ökör ára. Új Ignis benzinszűrő > 17e kedvességgel. )
    - Kettőstömegű: sajnos jópár éve megjelent a benzinesekbe is, előbb utóbb a régiek eltűnnek, tehát itt sincs már eltérés
    - Diesel befecskendező hjah... valóban zsebbenyúlós, DE! ott van a benzinesen hengerenkénti injektora. Tapasztalatból mondom, az is drága :DDD (és ez valahogy mindig elfelejtődik)
    - Turbo: ésszel használva 3-400e km -t megy egy gyári turbo a dieselen. Ha javítani kell akkor költős, ez tény. Viszont mint mondtam, a benzineseken is ott van már. Egyre ritkább a szívó benzin > jópár éve már a "downsizeing" trend, el kell fogadni
    - Benzinesen a gyertyasor? Az se épp olcsó ha minőségit vesz az ember, és minnél modernebb a motor, annál inkább kell. (volt egy e46 2.2 benzin bmw-m, gyertyasor 90e ft volt rá :( )
    - ha már gyertya, akkor gyújtástrafó? egyre ritkább a központi, viccesen drága a hengerenkénti trafót cserélgetni. (ez is tapasztalat... alig 45e volt 1 db cseréje kedvességgel)
    - ami főként diesel betegség, az az egr és a dpf lerakódás, odafigyeléssel nem kell cserélni, csak néha "takarítani". EGR-t magamnak csinálom, anyagköltsége 500 ft :DDD ,a DPF-et pedig átlag 25-40e -ért takarítják garanciával. Szóval odafigyelés mellett itt sem kell ám a százezreket számolni.

    Summa:
    Mindkettőnek megvannak a maga gyenge pontjai, viszont arányaiban a szervízköltség kb forma-forma. Én ezt tapasztaltam legalábbis. Normális üzemanyagot tankolni illik, aki ezen spórol megérdemli. Mind1, hogy milyen üzemanyag, a szírvízben kifizeti a "spórolás" árát.

    @#148393 MiklosSaS:
    5év ?! aztabüódösQrvaf@szba. Néha eszembe jut, hogy akkor min mentünk ennyire félre... :F Ha agyonlőnének érte se tudnám megmondani.

    [ Szerkesztve ]

    "A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

Új hozzászólás Aktív témák