- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2846 üzenetére
Hát saját magam részére nem lenne probléma a használt, de ajándékba azért talán mégsem kéne...
Bár még elgondolkodok rajta...
-
mcmike
őstag
Hi all!
Nem tudjátok hol lehet most olcsón kapni BF2142-t? Karácsonyi ajándék lesz...
-
mcmike
őstag
Más is tapasztalta, h az 1.40 óta ha egy Buddy-n Join on server-t nyom akkor tényleg az ő oldalára dobja be? Vagy csak ekkora mákom volt már többedjére is?
-
mcmike
őstag
PATCH 1.40 FINISHED!
[Battlefield 2142] Update 1.40 with Highway Tampa Released
Following a comprehensive development and beta testing phase, the final version of Battlefield 2142 Update 1.40 is now ready for downloading and installing. This update includes the final version of Highway Tampa for Battlefield 2142, the new tank-fest map developed in co-operation with our partner Intel.
We also have some fairly unique good news for people who already have the Final Beta Candidate installed - you don't have to do anything. The Final Beta Candidate public test was such a success that, following compatability testing, we're using the exact same version in this final release. The 1.40 Final Candidate Beta and 1.40 Final Update are fully compatible, you can consider them one and the same and use either on Battlefield 2142 1.4 servers.
Thanks to everyone who participated in the public betas and provided feedback, we truly appreciate your input and patience while work progressed on this update.
Here is a full list of the fixes and changes included in this update:
=================
XIII. UPDATE 1.40
=================FEATURES
- Added a new map - Highway Tampa.
- Added an autosave to kit customisations. After you customise a kit and spawn in with that kit, the customisation will be automatically saved until you change it and spawn in again. Note that you must spawn in with a particular kit for it to be saved.
- Titans will now spawn up to two gunships per side
- Squad Leaders no longer have to resupply to re-equip destroyed dronesCHANGES
- Exploit Fix: hardcoded the time limits of Orbital and EMP strikes.
- RDX Shotgun now detonates RDX, Motion Mines, AP Mines with minimum of 2 rounds.
- Ported EU Assault Rifle changes to the Best Buy unlock as well.
- Fixed LMG Left/Right Recoil
- Revised EU Assault Rifle Recoil
- Increased Clark rate of fire to match Herzog
- Fixed PAC shotgun attachment recoil to match other Herzogs
- Further adjustment to Squad Leader drones to prevent them accidentally killing the Squad Leader when deployed
- Further fix to prevent "pod surfing". Note that some pod movement will still be possible and is an intended gameplay mechanic to allow the player to have some small choice of landing site and to access rooftops
- Smoke from the CM3-N Radar Grenade deploys more quickly. The Radar range has been slightly increased and endures for the duration of the smoke effect.
- The CM3-N Radar Grenade may now be resupplied.
- The screening effectiveness of all smoke grenades has been significantly improved.
- Adjusted Talon heat source position to improve Gunship missile balance.
- Beta Feedback: Fixed the placement of an AA gun on Highway Tampa
- Beta Feedback: Improved the visuals of the swimming pool on Highway Tampa -
mcmike
őstag
Ja...
Mostanában ez a menő: 0 napos regisztrációval rendelkező fiktív felhasználók teli FLAME-elik a BF2142 topic-ot...
Már szóvátettem korábban, egy Moderátor törölte a teljesen felesleges nem ide tartozó hozzászólásokat, utólag is köszönöm...
De ezek szerint ez sem volt hatásos. Egyébként azon sem lennék meglepődve, ha 2 ugyanazon (vagy csak egy illető két account-al?) csóka bújna meg ezen nick-ek mögött is... -
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2779 üzenetére
Igazából meg sem néztem h mennyi az FPS, úgy érzésre nekem így jó...
De a 8800GTX-edet még nem értem utol, így sem...
-
mcmike
őstag
válasz
Hasaggymeg #2777 üzenetére
Lehetséges h tudnám FULL beállítások mellett futtatni, de mivel én nem szeretem ha éppen 30FPS-el szaladgál ezért ilyen Video beállításokkal használom. Ez bőven elég egy 19"-os monitoron sztem...
-
mcmike
őstag
válasz
Hasaggymeg #2764 üzenetére
Teljesen normális...még én sem játszom full video beállítások mellett...
(konfig adataimnál)
-
mcmike
őstag
válasz
manutdzoli #2748 üzenetére
Magával a játékkal tudsz csinálni Account-ot, azon belül pedig Soldier-t (katonát). Ez utóbbi fog megjelenni a játékban, gondosan válassz, mert később nincs lehetőség átnevezni!
-
mcmike
őstag
Mikor lesz már az 1.40 végleges?
Most h már minden trükköt kitanultam az 1.25-nél, (megy stabilan) szeretnék már megint szívni egy kicsit és "csúnya szavakat" mondogatni hangosan...UI: PTD nekem egy kicsit érdekes. Eléggé lagzik, meg néha ledobál...
STC Speed! Mi a nicked?Majd menek én is valamikor, de most autóvásárlással vagyok elfoglalva...
-
mcmike
őstag
Tudom h elvileg nem ide tartozna, de ezt látnotok kell: BF2SF telepítő lemez
szó szerint... -
mcmike
őstag
válasz
STC Speed #2696 üzenetére
Igazán nincs mit...
Ehh,
"szöcske-walker"
-
mcmike
őstag
Na akkor ''közkívánatra'', íme magyarszkijjul
:
A probléma: a GAME (nálam legalábbis igen) minden következő pálya betöltésekor megfagy kb. 3/4 csíknál
Valaki szerint ez okozza: az EA új reklámokat (advertisement) kezdett el terjeszteni vmikor, és valamit elcourhattak (nem kicsit, nagyon...)
Elméletileg ez a megoldás (nem próbáltam, de az ottani fórumon páran visszajeleztek h működik):
1. Menj a BF2142 könyvtárba
2. Közvetlenül a gyökérben keresd meg a radial.cdb file-t. Figyelem! A file rejtett(hidden) + rendszer(system) attribútumokkal rendelkezik. Ahhoz h lásd, a mappa beállításoknál ki kell pipálni, h az ilyen file-ok is látszódjanak (nem csak a rejtett!)! Célszerűbb Total Commander-el rákeresni (ott is kell a rejtett file mutatása opció)...
3. Nevezd át a file-t bármi másra, pl: old_radial.cdb
4. A játék indítás után úgyis újat generál (mint a profile esetén is)
asszem ennyi... -
mcmike
őstag
Mintha találtam volna valamit (ezek szerint mégsem ''hülyültem'' meg
):
az OK: I heard it was a problem with this new advertising that they've started. I've got the same problem now too as of today.
a lehetséges MEGOLDÁS:
Here is the fix that works for the map loading freeze.
1) Go to your BF2142 folder, mine is C:\Program Files\Electronic Arts\Battlefield 2142
2) Locate the file radial.cdb
If you do not see this file in the folder then you need to go to folder options tell Windows to show hidden files, the file will not appear. You also (or instead) have to uncheck the box just a little bit below it, which is ''Hide protected operating system files''.
3) Rename the file to oradial.cdb and start your game.
For some reason this is a protected file and will not show if you ask to show hidden files.
The game will create a new radial.cbd file on it's own. -
mcmike
őstag
válasz
STC Speed #2686 üzenetére
Valami történt múlt hét pénteken...
Azóta minden új pálya betöltésénél megfagy a játék. Már próbáltam az alábbiakat:
- PB frissítés
- VGA újra optimalizálás
- 1.25 patch újra
Semmi eredmény. A furcsa, h ameddig nem kell új pályát betöltenie, addig minden rendben. Ahogy a szerveren új pálya következik, a betöltés kb 3/4-énél megfagy a játék. Ekkor ha szerencsém van ki tudom lőni task manager-ből, ha nem akkor hard reset...
Más nem tapasztalt ilyet? Nálam van a hiba? -
mcmike
őstag
válasz
STC Speed #2683 üzenetére
THX!
Volt mostanában PB frissítés? Egyszer-kétszer megfagyott töltés közben -> kilépési lehetőség csak TASK kilövésével... (Ctrl+Alt+Power gomb)
Tegnap töröltem az összes PB file-t + lefrissítettem pbsetup-al, azóta mintha stabilabb lenne.
Bár ettől függetlenül péntek este (kb. 21:00-tól) belépni sem lehetett egy jó darabig az EA account szerverére, maximum csak OFFLINE profile-ba... -
mcmike
őstag
Nem tud valaki 1280*1024-es BF2142 Wallpaper-eket? Lehetőleg újakat?
-
mcmike
őstag
EA Master szerver mostanában problémás másnál is?
Tegnapelőtt reggel fent voltam egy TITAN map-on, éppen meg lett a Titan defend plecsnim (ráadásul 2 is egymás után) + TITAN defend Badge is, erre a vége előtt kb 1-2 perccel kivágott. Persze semmit nem adott meg végülis...
Az már csak hab a tortán h első lettem volna abban a körben...
Jött az üzenet: ''lost connection with EA Master Server'', aztán belépni sem tudtam.
Ma reggel megint... -
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2646 üzenetére
Tény h mostanában nem játszottam, de a melegtől még bekapcsolni sem volt kedvem a gépet. + nyaraltam + LAN party-n voltam + miegymás...
Most ''éledek újra''...
A baj h sokminden nem történik 2142-vel sem. Az új peccs még sehol pl.
Pedig most h már megbékéltem az 1.25-el (rájöttem miért fagyott a gépem anno) igazán jöhetne a következő amivel megint szívok egy jó darabig... -
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2644 üzenetére
egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki...
-
mcmike
őstag
1.40-es peccsel most mi a helyzet?
Hétvégén azt tapasztaltam, h elég kevés szerver van. Max olyan 110 körül volt...
a winyóm behalt hétfőn, most már 3x-ra telepítem újra a Win-t egy vadi új HDD-re...2x megpróbáltam az XP x64 edition-t, a vége az lett h most újrahúzom megint az XP x86 SP2-t...no comment...
UI:
XP x64 SP1-en az Outpost Firewall x64 telepítő halta el magát, amit viszont nem akarok nélkülözni
XP x64 SP2-n az 500Hz-es USBHack nem ment, enélkül rendesen játszani meg nem lehet -
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2617 üzenetére
akár a SouhPark: Season 9 / Episode 2...
-
mcmike
őstag
válasz
Jhonny06 #2597 üzenetére
Ez nagyjából stimmel is amit leírtál a fórum alapelvekkel kapcsolatban, de az hogy a BF2-nek szebb grafikája van a 2142-nél az azért egy kicsit ''erős''...
Hidd el én is nagy BF2-es voltam aki fujjogott a 2142-re, de adtam neki egy esélyt...most már csak 2142-vel játszom...
UI: nagy különbség van a ''virágboltos'' verziók esetén, mert a BF2 sokkal jobban játszható SINGLE player-ben: több pálya, több kaszt, több fegyver (pl. gránát alapból van), stbstb... BF2142 csak az UNLOCK-okkal + a többi pályával együtt mutatja meg igazán a valódi ÉN-jét, de ahhoz vásárolni kell ugye... -
mcmike
őstag
válasz
raykrepsz #2581 üzenetére
A *818* is inkább 20+ tagokból áll...
(sőt én hamarosan 3x-es leszek
)
Múlt héten LAN party-n voltam, ahol csak ''virág nagykeres'' (faiskola, vagy amit akartok...) játékok voltak a WOW-ot leszámítva. Na persze az nálam nem volt telepítve, bőven elég 1 függőség is...
A héten újratelepítem a gépemet -> hétvégétől megint leszek... -
mcmike
őstag
Úgy döntöttem, h nem kockáztatom sem a játékot, sem a katonámat... amúgy sem lesz olyan gyors net a party-n amiért megérné...
Szóval most egy darabig nem leszek ONLINE, de legalább jól ''kiéhezve'' térek majd vissza a szerverekre... -
mcmike
őstag
Ezt meg tudom oldani valszeg. BF2-nél ment, talán itt is fog...
Registry backup-> BF2142 kigyilkol registry-ből->BF 2142 Profile lementés valahova->BF2142 telepítés másik könyvtárba (szvsz csak a registry bejegyzést nézi a telepítő)->Registry visszaállít->Profile másolás + régi visszamásolás->helyreállt az eredeti állapot, + van 1 file szintű BF2142-m is...
A profile könyvtárakkal játszanom kell majd (offline/online) de így fent lesz 2 egymás mellett.
BF2-nél legalábbis működött, majd kipróbálom... -
mcmike
őstag
Hi all!
Egy kis segítség kellene. Dilemmában vagyok, mert péntektől több mint 1 hétig Lan Party-n leszek, és BF2142-ből 2 különböző példányra lenne szükségem. A csapat jelentősebbik része (rajtam és a barátomon kívül) a ''helyi kertészet''-nél vásárolta a játékot...
Namármost itt adódik a probléma, mert nekem is kellene a gépre egy ilyen verzió. De ugyanakkor biztos lesz olyan időszak is amikor rámjön majd a ''net-en tolhatnék''. A kérdések a következők:
- Megfér a kettő egymás mellett?
- Lehet valami negatív következménye a SERIAL-omra, ACCOUNT-omra, SOLDIER-emre?
Akinek van tapasztalata ilyen téren, az lszi írjon... -
mcmike
őstag
válasz
Pocok9b #2512 üzenetére
Helyt adok az előttem szólóknak (Allien + STC Speed), ne próbálgass 1.40 Beta-t, az a tesztereknek való...te játszani szeretnél...gondolom...
Mivel van NS-ed, ezért az ajánlott eljárás az alábbi:
1. Uninstallj mindent, majd töröld ki a JÁTÉK + TEMP könyvtárakat ha mégis megmaradtak volna, plusz az egész profil könyvtáradat is a Documents and Settings alól (ezt már korábban leírtam hol van). + esetleg registry javító progi ezek után...
-> Restart
2. Telepítés az alábbi sorrendben:
BF2142->Patch v1.20->NS->Patch v1.25->szvsz mennie kell, hacsak nincs bibi a registry-dben... -
mcmike
őstag
válasz
Zaparozset #2463 üzenetére
Hát ez pedig elég erősen XP újratelep ''szagú''...
Max 1.10? Akkor valahol kell még a registry-ben lennie egy erre vonatkozó bejegyzésnek. Keress rá az 1.10-re. Windows profilodból is kigyilkoltad a BF2142 könyvtárat?
Ja a patch menetet illetően az okosok ezt mondják:
1. Van NS: akkor 1.20->NS->1.25
2. Nincs NS: akkor egyből 1.25
Nem tesz jót neki az összevissza (pe)pecselgetés...
UI: nem volt 1.24...tudtommal...
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
Na ez az igazi kocka BF2142-es, threat modding: [link]
-
mcmike
őstag
-
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2446 üzenetére
Hmmm...igazad lehet...
-
mcmike
őstag
Egy hasznos újítás az 1.40-es patch-ben:
Another new feature is the autosave option for custom kits: BF2142 will now remeber your kit pre selections. This will increase the speed joining the battle.
Végre nem kell minden alkalommal beráncigálnom a fegyókat... -
mcmike
őstag
válasz
Memphis79 #2425 üzenetére
Valahol mintha azt is olvastam volna, hogy a Profile is bekavarhat. Érdemes letörölni az egész Profile könyvtárat, default értékekkel úgyis újragenerálja:
C:\Documents and Settings\%USERNAME%\My Documents\BF2142 (asszem...)
Ha nagyon nem megy akkor megint uninstall, registry buheráló progit futtass h kipucolja fölös bejegyzéseket. Manuálisan is végig mászhatsz a registry-n, és kitörölheted a hivatkozásokat. Bár ez veszélyesebb egy kicsit... -
mcmike
őstag
Pont ezek voltak a gondjaim tegnap nekem is:
- kb. 40 szervert láttam összesen, azokat is magas PING értékkel
- Buddy list-ből nagyon sokan eltűntek (na mondom ennyi emberrel megutáltattam magam és kitöröltek)
Felnéztem fórumra hátha GLOBÁLIS a gond, de nem találtam ezzel kapcsolatos hozzászólást. Már majdnem nekiálltam uninstallni drivereket/GAME-t stb... de hála a lustaságomnaknem tettem, inkább nyomtam egy kis Company of Heroes-t (ha ló nincs, jó a szamár is alapon
).
Estére mintha összeszdte volna magát a rendszer, de addigra mál túl fáradt voltam FPS-hez... -
mcmike
őstag
válasz
Zaparozset #2407 üzenetére
Most már komolyan kezdem megérteni a 70 + X éves papákat, mamákat amiért ragaszkodnak a régi dolgaikhoz...komolyan...
- újabb Catalyst-el nekem lassabb, instabilabb lett a 2142
- a gariba kicserélt új MX518-amnak rosszabb a görgője mint a réginek
- 3-szor kellett gariztatnom az új DVD írómat mire olyat sikerült kapnom ami nem rossz
- + a te driver eseted is, de még sorolhatnám tovább a listát...
most már kellő fenntartással fogom kezelni az új dolgokat...én is ragaszkodni fogok minden régi vackomhoz öregkoromra (vagy már most), az biztos...
bocsi az OFF-ért... -
mcmike
őstag
válasz
Zaparozset #2405 üzenetére
Video Options alatt a LIGHTING full-ra van állítva?
Nekem speciel az okozott problémákat, próbáld meg Medium-on... -
mcmike
őstag
válasz
Attihun #2322 üzenetére
Szerinted én melyik oldalon állok? Segítek mert ezek szerint a szövegkörnyezetből nemigazán jöttél rá: ugyanazon amelyiken te...
Mert: nincs időm / kedvem ilyen trükköket kitalálni / ellesni / betanulni / és főleg! csinálni...
Én is csak a játék élvezetéért játszom, nem pedig pontok sokaságáért. Igaz szeretek kitüntetést kapni, de amit eddíg összvissz ''csaltam'', h felmentem pistol & knife szerverre. Ha ez csalásnak minősül... -
mcmike
őstag
Na jah általánosságban véve az élet minden területére igazak az ''ilyen'' dolgok. Én a Jurassic Park-ból szoktam idézni: ''az élet utat tör magának''
Legjobb példák pl. a zárszerkezetek vagy titkosítási metódusok: amit az egyik ember kitalál, a másik feltöri / megfejti. Az egész csak idő kérdése...
szerk: bocsi az OFF-ért...
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
válasz
=HTW®=janko #2289 üzenetére
Királyos az oldal...
-
mcmike
őstag
válasz
kolbi870315 #2265 üzenetére
Ne manuálisan, hanem a telepíthető progival frissíts...előtte le is törölheted (vagy csak mogatod máshova) a pb könyvtár teljes tartalmát, úgyis bepakolja a szükséges friss file-okat -> letisztázod a PB-t ezzel...
Tűzfal / Vírusirtó -val engedélyezd a Service-ként futó Pnkbstra.exe Pnkbstrb.exe file-okat Windows\System32 alatt... -
mcmike
őstag
válasz
lala750908 #2260 üzenetére
Szintén 1.25 patch hibajelenség...
Próbáld ezt a sorrendet:
- Játék uninstall
- Registry kipucol (gép restart)
- Játék install
- 1.20 peccs
- NS telepítő
- 1.25 peccs
- PB automatic update -
mcmike
őstag
válasz
H6mst3r #2255 üzenetére
Hát jah, a leggyakoribb tünet a CTD (Crash To Desktop) az 1.25-ös peccs megjelenése óta...
Nekem rendszeres HW fagyásom volt, de most az új Catalyst-tal (7.4) már nem fagytam egy ideje. Azt hogy eddig miért ment 7.1+AtiTool-al hiba nélkül és most miért kell neki a 7.4, nem tudom...
AtiTool-od van telepítve? Ellenőrizd a Fan Speed-eket, de azt vettem észre h összeveszekszik a Catalyst-al, így le is szedtem gyorsan. Azóta nem volt bajom...
Minden VGA-val kapcsolatos dolgot szedj le, majd újratelep:
uninstall: 1. Ati Tool 2. Catalyst
install: Catalyst 7.4
Rakd fel csak a 7.4-es Catalyst-ot natúrban...nekem bejött, hátha... -
mcmike
őstag
válasz
=HTW®=janko #2252 üzenetére
Részemről a megtiszteltetés...
Sajnos nem tudtam végig ottmaradni, mert kaptam egy ''There is a problem with your connection'' hibaüzit, ha jól emléxem akkor kb. 19:35-40 között.Bár előtte is volt egy kis LAG-om de az csak 5-10mp-ig tartott. Azt hogy ez most szerver hiba volt-e vagy csak nálam jelntkezett, nem tudom megmondani. Bár tény hogy egyszer ránéztem a ping-emre, és nekem volt akkor per pill. a legrosszabb. Lehet a NOD32-m akkor állt neki frissíteni...
Amúgy jónak tűnt összességében a szerver, és köszi utólag is a tesztelési lehetőséget...
UI: csak Titán map-ok lesznek? Conquest fan vagyok...egyelőre... -
mcmike
őstag
válasz
p a s s e r #2247 üzenetére
Azt nem kifőzni szokták?
Jó nagyok lehetnek, kb. mint Cerbere Landing hegyei...
szerk: OFF
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
válasz
=HTW®=janko #2240 üzenetére
Dwayne Hicks Marine Corporal from the *818*'s is ready for the battle...
Magyarul: rám számíthattok 19-20 között. Password lesz/nem lesz?
Megvagy, budin is... -
mcmike
őstag
válasz
Pocok9b #2228 üzenetére
Na jah ilyesmi bajokat is írkáltak elég sokan az EA fórumon az 1.25-ös peccsre...
Próbáld meg kompletten újrarakni a gamét, vagy először megpróbálhatod még hogy kitörlöd a profil könyvtárad tartalmát (vagy biztonság képpen csak átmozgatod valahova máshova): C:\Documents and Settings\%USERNAME%\My Documents\Battlefield 2142\
Magyar vindózban a my documents=dokumentumok asszem...
Ekkor teljesen default lesz minden, újra be kell állítgatnod a dolgokat...hátha segít... -
mcmike
őstag
Lassan kezdek biztos lenni az 1.25-ben... nagyon sok egyéb probléma is van vele, de az enyémet (ami ritkább) is viszontláttam az EA fórumon: [link]
''I can start the game and it runs fine. But 20-30 mins into the game it jsut freezes and the only way out is to restart my computer. Of coarse this jsut started with the 1.25 patch. I have tons of free memory and i dont get any of those punkbuster kicks either. Any help from someone? EA or perhaps someobne who had this problem and figured it out? Thanks!''
Dettó ez van nálam is... -
mcmike
őstag
Ma 10 percre léptem fel -> fagyás...
Tehát a hőfok biztos nem lesz ludas: mert akkor kapcsoltam be a gépet, és összvissz 10 percet játszottam. Nyitott ház mellet ennyi idó alatt nem melegedhet túl...
Most már a PB sem lehet, teljesen újra lett rakva...
Kezdek arra gondolni, hogy az 1.25 peccs valamilyen HW/SW kombinációmmal nem jön ki...csak ugye melyikkel...mert van egy szép tiszta Windows-om amin elkezdhetek drivereket fel/le pakolni aztán jól összecs3sz3m. Asszem csinálok most egy GHOST-ot...
Depose: a peccsek pont az ilyeneket (játék során kiderülő -> jelentős fölényt biztosító helyek/eszközök/stbstb...) hivatottak javítani, a BUG-okon kívül... -
mcmike
őstag
Hát remélem nem az lesz a vége...mert akkor:
Viszont eddig manuálisan frissítettem a PB-t (letöltöttem a file-okat), de most felpakoltam az installert. Ami feltűnt -> egy csomó file-t lecserélt...
Fogtam magam és átmozgattam mindent a PB alól, h tök üres legyen a könyvtár -> állítólag reparálja, így is tett...legalább letisztáztam, most már kevesebb file van benne (log meg bak file-ok eltűntek, plusz a feleslegesek gondolom).
Reggel felkúsztam, de csak egy fél órát toltam ezalatt nem volt gond. Este lehet le tudom tesztelni...de ahhoz kéne 2 óra egyhuzamban ami szerintem megint nem lesz... -
mcmike
őstag
Hali!
Alaplapom hűtése stabilnak látszik, üresjáraton 40 C...
Most levettem a ház oldalát, minden hőfok esett 4-5 C-t, mondom próba -> eredmény ugyanaz...bár majdnem kibírt két kört...
A GPU VRM az ATI-kon elég melegedős, az nem maga a GPU hanem ''csak'' a fesz stabilizátor. A GPU max kb 74 C-ig megy fel (egyébként ez is teljesen normális, a gyári hűtővel 80 C fölött szokott lenni). Benéztem a VGA topic-jába, ott irogattak 80 90 C-okat a VRM-re...szal mintha ez sem lenne gond...
Marad a BF2 teszt... -
mcmike
őstag
Hát nem hiszem, bár a GPU VRM (Voltage Regulator Module) elég magasan van:
üresjárat: 60 fok
terhelve: 80 fok
Az mondjuk igaz hogy Accelro X2 van ami nem nagyon hűti a VRM-et, és ezért egy 8cm-es Chieftec ventit raktam oda 5V-on, h hűtse csak ezt, és a npokban jöttem rá hogy egyszer régrbben kikötöttem (de ez jóval régebben volt mint 1.5 hét). Először örültem, h biztos ez volt, de nem...visszakötöttem, és ugyanúgy fagy...lehet h megfőztem őket éppen annyira h most már mindegy a venti?
Ezeket 3DMark után néztem. De ha fagyás van akkor ugye semmit nem tudok nézni, mert reset gomb. Mire meg betöltenek a cuccok addigra lehűl...
Asszem kipróbálom még a sima BF2-vel mit csinál. Ha az is fagy akkor HW...
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
A hangkarinál a legfrisseb driver van fönt, az is volt...
Direkt nem akartam más driver-eket felrakni, mert ezekkel tudom hogy biztosan ment gond nélkül:
- VGA Catalyst v7.1, és ehhez tartozó CCC meg driver
- SB Audigy4: a legfrissebb amit neten el lehet érni, de már egy ideje nem frissítik egyébként...
- Alaplap: a legfrissebb WHQL NVidia v9.16 -
mcmike
őstag
Please valaki HELP!
Kb. 1.5 hete rendszeresen megfagy a BF2142. Véletlenszerűen, kb 20-45 percig bírja, aztán dob egy hátast. A tünet:
- képernyő teljesen megfagy
- hangkártyából sípolás, kattogás, recsegés, stbstb jön hangosan...
Ami még hozzá tartozik: Semmi nem változott a gépben, és már az egész op. rendszert (Win XP SP2 ENG) újraraktam emiatt hátha...de semmi...ugyanaz maradt...
Ugyanazt az op. rendszert, drivereket, meg egyéb vackokat pakoltam fel amik fent voltak, és ment vele december óta problémamentesen. De most kb 1,5 hete mindíg szénné fagy és csak HW reset oldja meg. Ez most mi lehet?
Minden ugyanaz mint volt eddig is, és most nem tetszik neki egy ideje. VGA sztem rendben van, 3DMark06 lemegy többször egymás után hiba nélkül. Az 1.25-ös peccs miatt, vagy az új PB miatt lehet? Másra már nem tudok gondolni...
Konfig adataimnál... -
mcmike
őstag
Érdemes újra optimalizáltatni a VIDEO-t ha sokat állítgatott az ember:
Sajnos az újabb ATI driverek nem nagyon jöttek be a BF2142-nek, legalábbis nálam...
Ezért egy-pár driver fel/le pakoláson átesett a gépem. A tünetek amik ezután jelentkeztek:
1. Nem optimalizálta újra a video-t akár default-ra, akár bármi másra állítottam...
2. BF ikonra kattintva csak másodjára/harmadjára/stb indult el a GAME.
3. Véletlen szerű fagyások játék közben.
A BF angol windows esetén ebben a könyvtárban:
C:\Documents and Settings\%USERNÉV%\My Documents\Battlefield 2142\mods\bf2142\cache\
hoz létre egy könyvtárat minden optimalizálás során ilyen névvel : VGA-driver verzióból, video konfig és BF verzióból generálhat (asszem...) egy egyedi azonosítót:
Pl. ilyen: {D7B71EE2-3109-11CF-B669-182BA1C2CB35}_94_2
Csakhogy volt vagy 4 darab ilyen könyvtáram, gondolom ahányszor optimalizált. Először csak Move-oltam/áthelyeztem teljesen máshova őket -> eredmény:
- A GAME újra optimalizálta a VIDEO beállításokat.
- Új könyvtárat generált az adott könyvtárba de összvissz 1db-ot.
A régieket le is töröltem, nem kellenek. Most már új van.
Próba cseresznye, akinél VIDEO anomáliák vannak, lehet h segít valamit... -
mcmike
őstag
válasz
Mevacron #2122 üzenetére
Tényleg az a megoldás amit a support oldalon is írnak:
- le kell frissíteni (én mondjuk manuálisan csinálom mindíg) a kliens file-okat (www.punkbusters.com)
- pnkbstra és pnkbstrb exe fileokat C:\Windows\system32 path alatt találod meg asszem, (de keress rá mondjuk TC-vel) ki kell engedni a tűzfalon...
nekem ezek után megszűnt a problem...
Ja ha letiltottad a service-ek alatt valamelyiket akkor azt ne tedd, lehet h újra kell installnod csak magát a PB-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest