Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Ez így a my computernek hoz létre névtelen shortcutot az asztalra (ott van a .vbs is)... Hirtelen ötlettől vezérelve kitörölgettem a Wscript.Arguments.Named előfordulásit s így már alakul de megint az a helyzet mint az előbb... létrehozza a shc-t a megfelelő helyen de amikor rákattintok azt írja hogy az eredeti fájl nem található
-
kemkriszt98
tag
Na ez már majdnem sikerült

1. Ezt meg lehet oldani, úgyis, hogy csak maga a vbs legyen? Bemásoltam az argumentumos dolgok helyére az elérési útvonalat amire az hibát adott ki miszerint nem menthető a shortcut... Ebből arra következtetek, hogy ezt %userprofile% a vbs ben nem használhatom.
2. Ekkor írtam egy rövid kis batch fájltcscript copy_sch.vbs /target:"a.txt" /shortcut:"%userprofile%\Start Menu\Programs\Startup\a.txt"
Ez elsőre működött (Akkor ugyan abba a mappába másoltam, viszont most ha meg akarom nyitni a shortcutot akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy az eredeti fájl hiányzik
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, olyan kódra lenne szükségem ami átmásolja egy fájl shortcutját a startup folderbe.. Ezt a kódot találtam:
mklink "%userprofile%\Start Menu\Programs\Startup\%~nx0" "%~f0"
Ezzel két gondom van...1. Ha jól értem amit a konzolra kiír akkor ez magának a bat fájlnak a shortcutját másolja...azt sejtem, hogy ezt %~f0 átírhatom másik fájlnévre, de ehelyett %~nx0 mit írhatok? Valami random név itt is megteszi?
2. (Ez a nagyobb) Ha futtatom, akkor a konzol közli velem, hogy nincs jogom ehhez... És erre nem igazán találok megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tippmix
- Formula-1 humoros
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- MacBook Pro 16" M1 Max 32GB RAM 1024GB SSD Astro szürke - Nagyon szép karcmentes állapot !
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya CSERE
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest