- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Ha ezt a parancsot futtatom parancssorból, akkor szépen végre is hajtódik, minden probléma nélkül.
for %f in (*.webp) do magick -quality 95 "%~f" "%~nf.jpg"
Ha viszont beleteszem egy batch file-ba, akkor az alábbi hibaüzenetet kapom:
The following usage of the path operator in batch-parametersubstitution is invalid: %~nf.jpg"
For valid formats type CALL /? or FOR /?The syntax of the command is incorrect.Mi lehet a probléma (és a megoldás)!?
-
Sonja
nagyúr
Így se volt jó, de végül megoldottam!
Itt a végleges ebook converteres batch file-om!
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Sonja
nagyúr
Köszönöm a programot, és az oldalt!
Így meg bírtam írni magamnak, kis "szépséghibával". Space nélküli fileokat kezel csak.
Erre még nem jöttem rá, hogy mi a megoldás. Sajna a "valami file.mobi" vagy 'valami file.mobi' nem működik.
Ez van.
-
Sonja
nagyúr
Nagy segítség kellene. Még Linux alatt írtam pár shell script-et, amit most szeretnék átültetni batch-re.
Itt egy egyszerű ebook konvertálás bash scripte.
Eslőnek a paraméter vizsgálata van. Ha nincs paraméter megadva, akkor visszaadja a "Parameters required!" üzenetet.
Utána a pramétert "lebontom", hogy ki tudjam belőle nyerni a kiterjesztést. Ha ez PDF (átkonvertálva nagyra, tehát mindegy, hogy az ebook.pdf vagy ebook.PDF van megadva), akkor egy másik parancsot hajt végre és kilép. Ha nem PDF, akkor a ismét egy másik parancsot hajtja végre. Az ebook-convert-nek át kell adni a konvertált file nevét, és a konvertálandó file nevét kiterjesztéssel együtt, mert abból állapítja meg, hogy mire kell kovertálni.
Tehát az egész script lényege, hogy megadom pl. econv.sc ebook.mobi, akkor végrehajtódik az
ebook-convert ebook.mobi ebook.epub
parancs. Ha azeconv.sc ebook.pdf
parancsot adom meg, akkorebook-convert ebook.pdf ebook.epub --no-image --unwrap-factor=0.1
parancs hajtódik végre.Az ebook-convert parancssori program az ingyenes Calibre program része.
Tud valaki segíteni át-/megírni?!
Jó lenne esetleg valami doksi is (példákkal), hogy tanuljak, és magam is meg tudjam írni a többi scriptemet (nem nagy dolgok, hasonlóak mint ez).
Előre is köszönöm!
-
Sonja
nagyúr
Linux CLI alatt szeretnék egy mappában lévő .jpg képeket átméretezni 500x500-ra. Ezt kiviteleztem ezzel a parancssorral:
find . -maxdepth 1 -iname "*.jpg" | xargs -l -i convert -resize 500x500 {} {}_resized
Viszont az ettől kisebb méretű képeket is átkonvertálja. Van-e valami mód, hogy az ettől kisebbet hagyja változatlanul?
Jó batch file-ban is, nem fontos egy parancssorban megoldani (de az is lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest