- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Banana Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnagy77
újonc
válasz
Postas99 #316 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a linket, még masszírozni kell a rendszert.
Eddig is BanaNAS-om volt...Banana Pi M1 alapon. OMV 6 volt az előző memóriakártyán, csak olyan szinten megtelt a 32 GB, hogy nagyon belassult, folyamatos újraindításokkal borzolta az idegeim.
Telepítettem, és meglepődtem, hogy OMV 7 vigyorog rámés a 32 GB -s SD kártya 5 %-a van jelenleg használatban.
Úgyhogy köszönöm szépen, hogy megbeszélted magaddal és megosztottad telepítés folyamatát !!! -
poli27
veterán
Hali
BANANA Pi M2 ZERO 7 190 Ft-ért - Mini PC | Alza.hu
Szereztem egy ilyet, és még kezdő vagyok a dologba, a tervem home assistant ot szeretnék rajta futtatni, plusz egy monitor mögé lenne feltéve, 4db ip kamera képét kéne a monitorra kiraknia, ezeket meg tudom vele csinálni?
-
Csabu82
csendes tag
Hali!
Van egy Banana Pi M1-m érdeklődni szeretnék, tud valaki rá még valamilyen értelmes OS-t. Az elképzelés az lenne a gép helyet ezen néznénk a streaming szolgáltatásokat, valami Android Tv jellegű OS lenne a legideálisabb. Sok TV okosítót néztem de hardverileg elég közel állnak a Pi-hez és ha már van egy ilyen elfekvőben hátha lehetne hasznosítani.A segítséget előre is köszönöm.
-
tabek7
csendes tag
Üdv bpi m3-ra lehet rakni libreelec-et?
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Szeretnék segítéget kérni, hátha van még valakinek ötlete.
Van agy Banana Pi M64 em. Futott rajta egy ubuntu a belső flashről, illetve volt rákötve egy SSD. Egy ideje ki volt kapcsolva, mert nem használtam. Az SSDt közben újrahasznosítottam, maradt benne az SD kártya. Pár napja munkára akartam fogni, de nem indul el. HDMIn nem ad képet, csak a piros led világít LAN nem linkel.
Amin túl vagyok:
- saját jack dugós tábbal megy, de próbáltam 3A táppal USBről is etetni
- SD kártya újraflashelve különféle OSekkel (ubuntu, rpios)
- SD kártya csere, oylanra, ami tökéletesen működik RPI benHa valakinek van jó, és hasznos ötlete, azt megköszönöm. Esetleg sörrel honorálom
Ubul
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Egy régi Pi BPi-M1-re szeretnék openvault-ot vagy egyéb nas szerű dolgot. csak torrent-re.
Mit javasoltok amit WEB felületről elérek? -
suste
veterán
válasz
mobilizmo #312 üzenetére
na ez az
én még vám+áfa nélkül, és mindenestül vettem! (nem előbb van a vám, és utána az áfa? vagy valami kezelési kölstég van? még nem volt benne részem de nem is szeretném egyiket sem)
nem nézegettem mostanában a kész NAS árakat, de szerintem ilyen árban már érdemes... -
suste
veterán
válasz
mobilizmo #308 üzenetére
az aktuálisan jól használható lapok sosem voltak olcsók sajnos
nano, meg piko izék csábítók, de ezek csak 100Mbit -ig OK
(és az RPI vonal is ugye inkább médialejátszónak jó)
a jól kihasználhatóak meg 40K fölött voltak régen is, de ennyiért már nekem is soknak tünnek....
(én Bpi-M1-et szereztem be annak idején, házzal, táppal, hűtőbordával 50$-ért, ami viszonlyag jó vétel volt szerintem) -
mobilizmo
addikt
Nem hiszem el, hogy a 23.000 Ft-os Banana Pi BPi-M2 Ultra a legolcsóbb deszka, amiben van SATA és legalább Gbit-es LAN van benne. Ja, hogy ez sem kapható.
-
springfield0
tag
Ebből a BPI-ből melyiket érdemes venni?
Nekem főként média szervernek kellene, menjen a samba, FTP, minidlna...nem érdekes számomra se a wifi se a blouetooth. Csak SATA csatis jöhet szóba! -
hermit
tag
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Sziasztok
Kezembe kaptam egy Banana Pi R2 routert, most bontottam ki a dobozából, van valami használható leírás, hogy indulásnál mi kell látnom, mi az aminek benne kell lennie? Csomagban lett vásárolva, tápegységgel együtt.
Jelenleg ha bekapcsolom a kapcsolóval, felvillannak a ledek, majd el is alszik, és ennyi, nem történik semmi más.
-
hermit
tag
válasz
Csicsóka #301 üzenetére
Ma megerkezett hozza az ssd, rateszem, semmi. Nezem a logokat semmi. SSD le, merem az ssd tapjat, semmi - el sem hiszem... gondolom annyira nem inteligens, hogy ha nincs rajt ssd/terheles, akkor lekapcsolja a tapot.
Holnap meg a panasz elott azert kiprobalom masban is az ssd-t. -
Csicsóka
őstag
Kellőképpen profi, 0,5 kvadrát, sodrott réz külön vezetve, nem közös szigetelés alatt. Csak a dugóban találkozott, saját forrasztás. Szabvány szerint ez elég 13 A-re. Armbian monitort még megnézem, de ha ez nem elég, akkor mehet a selejtbe a lap.
Rock64, gyári (Pine64) 3A-es táppal teljesen stabil, igaz a táp jobbféle, nem a legolcsóbb gagyi kínai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged