Új hozzászólás Aktív témák

• Formaster

addikt

válasz MrDerekas #560 üzenetére

A gyenge merevlemezre nem eresztek rá semmit, csak ha már lementettem. A bad szektor úgy gondolom nem jelent fizikai sérülést.

A szoftverek többsége (winben szinte az összes) túl sokat próbálkozik és nem jól. Néha többszöri próbálkozásra kiolvassa a szektort, de legtöbbször csak jobban belefárad. Illetve a merevlemez tök felesleges utasításokat kap a géptől, amit többnyire már végre sem tud hajtani. Valamiért időnként hibás szektorokat generál írás közben, ezért is fontos, hogy több írás ne történjen mentés előtt.

Mivel hardware-es imagerre nem akarok költeni, próbálom megtalálni a leginkább hasonló software-es vonalat. Külföldi fórumokon a HDDSuperClone-t dícsérik, ez a DDRESCUE alapjaira van építve, ami már amúgy is a legjobb software-s vonal tovább fejlesztése. Itt van leírva a 4. pontban a működési teóriája.

A gondom, hogy erősen linux alapú, ami nekem ismeretlen és ebből a szakmai angolból is sok mindent nem értek. Volna erre valakinek ötlete, milyen parancssorokkal kéne nekifutnom? Ahogy látom, többféle olvasási módot is, logolást, hibás részre való visszatérést támogat a program, de nem tudom merre induljak vele.

Új hozzászólás Aktív témák