Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• KMT

addikt

válasz flash- #4 üzenetére

Ha még aktuális, egy tanács. Kezdjétek nemi betegségek, illetve helicobakter kivizsgálásával. Sajnos a legtöbb orvos előbb küldene komolyabb beavatkozások irányába, mielőtt kizárná az alapproblémákat.

• flash-

veterán

válasz blt-blog #3 üzenetére

köszi!

sajnos egyenlőre most úgy néz ki várni kell a baba projekttel.. :((
    (már 1 hete nincs szívhang... :( )

mindenestre minden tippet,tanácsot szivesen fogadok.
    volt-voltatok e már más is ilyen helyzetben?

• blt-blog

kezdő

válasz flash- #2 üzenetére

Eloszor is gratulalok! Ijeszto hasonlosag a mi tapasztalatunkkal. Mi ugyanugy paraztunk a barna nyomoktol. Nekunk az orvos azt mondta amig nem elenkpiros a ver, addig semmi gond. Mi nem magyarorszagon toltuk vegig a terhesseget, illetve volt egy kis ingazas amikor voltunk itt is. Amikor a barna folyas megjelent, nyilvan fostunk ahogy ti is. A helyi ugyelet azt mondta amig nem elenkpiros addig nem kell parazni. Megkerdeztunk ugyeletet, nogyogyaszt es novert is, mindenki ugyanazt mondta. Ezzel parhuzamosan megkerdeztunk ismerost aki nemetorszagban szulesz, o is azt mondta hogy altalaban semmi gond. Aztan megkerdeztuk tobb baratunkat akik elottunk 1-2 evvel voltak terhesek. Nekik is mind volt ilyen. A kulonbseg az, hogy nekik kerdes nelkul felirtak azt a hormon cuccot. De tenyleg egy szot nem kerdeztek, csak azzal a lendulettel irtak is fel. Minden magyar ismerosunknek.

Google akkor azt mondta, hogy lehet artalmatlan, nem kell foglalkozni vele, es lehet annak a jele, hogy a magzat beagyazodasaval problema van. Namost ez elegge nagyon nem mindegy.

Vegul, mivel akkor eppen nem magyarorszagon voltunk, de minden ismerosunk igen, fogtam magam, repulore ultem es elore megbeszeltuk az asszony egyik jobaratjaval - aki amugy epp elotte fel evvel szult - hogy neki van meg ebbol a tablettabol es odaadja.

Iderepultem erte, atvettem, visszavittem... es sosem hasznaltuk fel. Minden, de tenyleg minden egeszsegugyis akivel szemelyesen talalkoztunk, azt mondta, hogy ne parazzunk, elmulik. Elmult. Az volt a mondas, hogy hagyjuk, hogy a test vegezze a dolgat.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne csinalj semmit. Nem vagyok orvos, nem ertek hozza. Azt akarom mondani, hogy mi is panikoltunk, es extrem lepeseket tettem azert, hogy szukseg eseten minden rendelkezesre alljon. A magyar orvosok szerint siman lehet szedni ezt az extra hormont, akkor se lesz baj ha nem kellett volna. A kulfoldiek szerint meg amig nincs egyertelmuen szukseg gyogyszerre addig nem adnak. Biztunk azokban az orvosokban akik konkretan lattak a felesegem.

A mi tapasztalatunk, hogy ilyen helyetben a legrosszabb amit lehet tenni, az a google kereses - barmire keresel lesz kozotte olyan talalat, ami szerint ez rak. Ennek ellenere azota is es a jovoben is barmi hasonlo felmerul, mindig rakeresunk :) Szal esszel csak. Mint leendo apa, azt hiszem a legtobb amit tudtam tenni, hogy fogtam a felesegem kezet es probaltunk kiigazodni a sok ellentetes informacio kozott. Egyutt, kozosen. Az, hogy elrepultem a gyogyszerert nem egy racionalis lepes, de ott es akkor mi ketten ugy ereztuk, hogy kell egy B terv, ugyhogy csinaltunk B tervet. Ot megnyugtatta, hogy vannak dolgok, amiket szukseg eseten meg tudunk tenni. Utolag visszagondolva, csak erre kellett a gyogyszer, nem arra, hogy beszedje. Kellett, hogy biztonsagerzetet adjon.

O ettol jobban erezte magat, mint ferj es apa, nekem ez volt a fontos. Nem mindig az a fontos, hogy konkret megoldast talalj. Neha elegendo, ha csak ugy erzi, hogy talaltal megoldast, es mar ettol meg tud nyugodni.

Ennek mar madjnem negy eve es ennyi (nem tul sok) tapasztalat utan azt tudom mondani, hogy lesz meg par olyan helyzet, amikor nem fogod tudni mit csinalj. Es minden ilyen utan a kovetkezo meg olyanabb lesz.

• flash-

veterán

Első kérdésemet fel is tenném :)

Tudtok e ajánlani olyan magyar nyelvű könyveket, weboldalt,stb. melyek segítenek az apaságra való felkészülésben? Tippek,tanácsok? 6. hétben van még csak a feleségem(tudom még az eleje,de már viszonylag hamar kezdődött az aggódás, vélt felfedezni vért többször,így dokihoz is kellett vinni)
    A társunk-leendő kismama megnyugatása, támogatására tanácsokat? :) azt hiszem ez most először kifogott rajtam amikor volt a napokban feleségemnek várandósságával kapcsolatos eü gond, nem igazán tudtam megnyugtatni, persze elvittem dokihoz, mellette voltam de ez az aggódás csak idővel-másnapra múlt el benne.

apropó még megjegyzés a fentihez: ugye miután elvittem a párom a nőgyogyászati ügyeletre (persze hogy a legbunkóbb leg alávalóbb doktornő volt épp ügyeletben akivel megjártuk már,én nem mondok ilyet senkire,de ez a nő tényleg megérdemli,helyet sem írok pedig amennyi bosszúságot okozott már nekünk magán kezelésen még az se lenne méltánytalan ha kiirnám a nevét...) fel sem írta neki a progeszteront, azt mondta ő nem írja fel, hanem a háziorvosnak kell, nyilván kértük,dehát ez szerintem nem így müködik, szóval fel lett neki írva kúp formáájban háziorvsotól. Doki nem mondta hogy lenne iyenkor bármi hátránya,akkor effelől megnyugodhatunk?Sajnos a háziorvos meg a másik véglet, ismerem már..az mindent felír kérésre..
    nyugodtan használhatja szerintetek is?

• flash-

veterán

Mivel nincsen várandóssággal kapcsolatos topic, így gondoltam nyitok egy ilyet ami elsősorban férfiakban felmerülő kérdésekre ad választ-tanácsot, hisz jómagam is férfi vagyok és mivel jelenleg úgy néz ki úton van az első babánk, így egyre több kérdés fogalmazódik meg bennem.
    Természetesen nincs meg tiltva a hölgyek jelenléte sem, az ő tanácsaik is nagy segítség lehet pont azért mert ők női szemmel ismerik-látják át ezt a helyzetet.

Új hozzászólás Aktív témák