- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Üdv mindenkinek!
Olyan gondom lenne az MSI RX1950PRO referencia hűtőskártyámmal, hogy videó nézés közben amikor úgy gondol eltűnik a kép, venti maximum fordulaton pörög, és csak egy resetelés vagy kikapcsolás oldja meg a gondot.Ha teljes képernyőre teszek ki filmet például, olyankor 1-2 percen belül behal.Ha kisebb méretre van állítva, olyankor általában nem csinál ilyet.
A kártya újra lett pasztázva, réz memória hűtők is vannak rajta, de újrakenés előtt is már produkálta ezt.Hőfokok netezés közben: GPU: 44, GPU környezete: 42 GPU VRM: 50
Terhelés alatt: 50, 48, 57 (nagyjából ez az állandó)A ház normál szellőzésű, szóval nincs agyon főzve a kártya.PCI slotot nem használok, így elé sem lóg be semmi.A gépemen semmilyen driver nem volt frissítve ami keresztbe tehet neki, és több média lejátszót is próbáltam, eddig a KMPlayerrel bírta legtovább behalás nélkül.
Előre is köszönöm a tippeket.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
orion1025
őstag
Üdvözlet!
Friss ATI tulajként érdeklődnék, hogy az AMD Catalyst Control Center menüpont miképp távolítható el az Asztal--> Jobb egér--> felugró ablakból? Nvidia drivernél, a beállításoknál ki lehetett lőni, de ennél nem találom sehol.
-
orion1025
őstag
-
orion1025
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert már megőszültem. Adott egy Radeon kártya, ami jó ideje a gépemben csücsül, majd cserélve lett egy rövidke teszt erejéig egy Nvidia csodára. A Radeon driverét nem töröltem le ezen idő alatt, máskor sem volt galiba, de most nem hajlandó a windows bejelentkező képernyőt betölteni. Ha bármikor a gépbe kerül Nvidia kártya, azzal pöccre megy, de a Radeonnal a istenért nem jutok be a windowsba. Csináltam teljes registry, illetve gép pucolást, minden drivert töröltem, de a helyzet változatlan. Nem szeretnék win reinstallig eljutni egy ilyen bagatel dolog miatt, gyanítom van rá épkézláb magyarázat.
-
orion1025
őstag
No, megoldódott.... A winfos frissítéseket kilőttem (mindkét gépben járt nvidia kártyához kínlódott frissítéssel), majd egy DDU AMD delete, és pöccre jó is lett.
-
orion1025
őstag
válasz PlayHard17 #60291 üzenetére
Nálam egy Sapphire HD6870 csinált kép színezést, abból is random piros pixeleket, ami eltűnt egy kis ideig, ha különböző drivereket telepítettem, ezen kívül kuka lett a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz aszti93 #60293 üzenetére
Semmi nem történne. Minél nagyobb az amper, annál nagyobb fordulatszámon pörög a venti. A gyári légkavarón a 0.2 amper a maximum fordulatszámot tekintve (ha ismert az eredeti RPM, akkor könnyebb találnod alternatívát), tehát érdemes ehhez közeli értékűt választani (0.22, 0.23, 0.24), így megegyező légszállítást kapsz, bár ez nagyban függ a leendő ventilátor specifikációjától.
Magyarul egy megközelítő példa, mivel a fordulatszám nem ismert a gyári esetében:
Gyári: 0.2A ~2500RPM
Pótló: 0.16A ~2000RPM
0.24A ~3000RPMEz az elmélet, de valószínűleg 0.2A maximum körülit tud a kártya kiadni magából, ezért céleszű nagyobb amperral rendelkező ventilátort találni, mert úgy biztosan kellő lesz a légszállítás.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz Dinter #60303 üzenetére
Nem jó a hegy a csavarhúzóban, illetve valószínűleg a meneten van kékes ragasztó, ami pluszba fogja. A megoldás egy kisebb fej, illetve egy normális csavarhúzó, amire rá lehet markolni, azzal hallanod kell egy finom pattanást, akkor engedett el a ragacs a menetnél, onnantól kezdve ki is jön.
-
orion1025
őstag
-
orion1025
őstag
válasz Dinter #60320 üzenetére
Valószínűleg túl vékony a műanyag fala, vagy az "anya" részen kicsik a fogak. Mobiloknál lehet hamar likvidálni ezeket, így mindig célszerű kicsi csavarhúzóval indítani, majd haladni a nagyobb felé, amire jobban rá lehet markolni. Ezek a részek nem arra vannak kitalálva, hogy többször szét legyenek szedve, de azért ennyit illett volna kibírnia.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz takacsbotond #60325 üzenetére
Ezzel szívtam én is, csak egy GT kártyával, mikor meghalasodott a Win. Ne az nvidia oldaláról szedd le a drivert, hanem keress egy régebbi whql-t, azzal nem lesz gondod valószínűleg.
-
orion1025
őstag
válasz takacsbotond #60332 üzenetére
Miért kéne frissíteni? Mellesleg frankón ki lehet kapcsolni a dolgot, mert win7-től felfelé már mindent updatelni akar saját kedve szerint az OS, csak ez általában több kárt csinál, mint hasznot. A frissítéseknél kapcsolj ki mindent, ami a kártyával kapcsolatos, majd utána egy régebbi drivert telepíts, ami nem Experience logó alatt fut.
-
orion1025
őstag
válasz takacsbotond #60338 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy az nem kell. Az újabb driverek nálam régi hardvernél azt csinálták, hogy feltelepül, mint a megszokott meghajtó program, de közben nincs sehol, csak az experience jön be egy ablakba, ahol frissíteni kéne, de nem csinál semmit. Ugyanezt végig kínlódtam pár napja, ezért kerestem régi drivereket, amiben nincs benne az a kramanc, így csont nélkül elsőre feltelepült egy GTX260 és egy GT640 mellett is.
-
orion1025
őstag
válasz Tomjack #60357 üzenetére
Jártam már így, programtól függetlenül. Nálam az alaplapi BIOS adta meg magát, egyszerűen "beragadt", hiába volt bupla BIOS, a második sem lépett életbe, majd sok alaplapi elem ki, clear CMOS tenger, és több óra után magától sikerült recoveryzni, utána soha többet nem csinált ilyet. Vélhetően nálad is hasonló gond lesz, ezért elem ki, várj pár másodpercet, majd egy clear CMOS, és próbálkozz. Az ATI kártyát addig szedd ki, ha van integrált, azzal próbálkozz. HDD-t, ODD-t húzd le, csak az menjen, ami feltétlenül szükséges.
-
orion1025
őstag
-
orion1025
őstag
Kis információra lenne szükségem, mert nekem egy fekete lyuk történetére hasonlít a problémám. Adott két egyforma VGA (8800GTS), csak más gyártótól, ezen kívül megegyeznek mindenben. Az egyik olyan jelenséget produkál, hogy például youtube videó elindításakor pár másodpercre megáll minden, majd zajlik normál kerékvágásban az élet. Másik tünet az, amikor képet nyitok meg a win képnézegetőjével, ami elég lassan tölti be, és lassan is vált át a következőre. Aztán van egy harmadik eset is vele, ami mondjuk a PH lapcsaládnál is látszik. Ha görgetem lefelé az oldalt, akkor a világosabb, homok színű részek a görgetés alatt nagyon halvány zöldes árnyalatúak lesznek, pont annyira, hogy zavaró. Driver csere megtörtént már, BIOS frissítés szintén, VGA beállításokon is tipródtam egy sort, de az egyik kártya mindig az ominózus tüneteket produkálja. Tapasztalt ilyet valaki, vagy ehhez ez már túl halmozati?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest